Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteosarkom hastası olan kim var?

benide ekleyin listeye arkadaşlar osteosarkom

2013 6. ayında tanı konuldu sağ bacak diz üstüne platin konuldu kemoterapi gördüm şu anda akciğerlerimde 150 den fazla osteosarkom lezyonları mevcut akciğerden de ameliyat oldum temizlediler fakat yeninden çoğalma oldu. şimdi nexavar 200 mg diye bi hap kullanıyorum 9 aydır sabah iki akşam iki içiyorum bu rahatsızlıktan bitkisel tedavi ile kurtulan varmı doktorun verdiği hapla kullanan varmı HEPİMİZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

Osteosarkom hastalığı ile ilgili bilgisi olan var mı?

Osteosarkım hastalığı şle ilgili bilgiis olan var mı?

Listede ben olmazsam olmazdı :)) herkese geçmiş olsun 2012 de sağ dizim alındı protez takıldı 3 defa ameliyat oldum 2015 ocak akciğere metastaz yaptı kemoterapi alıcam şimdi umudumu yitirmedim güçlüydüm ama metastaz beni çok üzdü :(

Tekrardan herkese çok geçmiş olsun. Bildiğiniz üzere bu savaşta en önemli şey moral motivasyon. Her ne olursa olsun moralinizi yüksek tutmaya hastalıkla savaş konusunda motivasyonunuzu kaybetmemeye özen gösterin aksi durum kişi ve davranışlardan uzak durun. Sarkom yüzünden bir bacağını ve akciğerinin yarısını kaybetmiş ama savaşı hiç bir Zaman bırakmamış bir kişi olarak yılmadan yorulmadan hayata bir şekilde bağlanın. Neye bağlandığınız pekte önemli değil sadece sizi ayakta tutup motive edicek kafanızı dağıtıp olağan hayatınıza devam etmenizi sağlayacak bir şeylere odaklanın.. Sevgiyle kalın...

herkese selamlar . 2014 mart ayında kemoterapiye başladım 6 kür aldım ve sonrasında ameliyat oldum sağ dizim alındı ve protez takıldı sonrasındada 6 kür daha aldım şuanda çok iyiyim şükürler olsun inşallah başka sorunlarla karşilaşmam . Bu hastalığa yakalandığım andan itibaren hiçbirşey moralimi bozmadı bozamazda ve ben biliyorumki en önemli ilaç moral o yüzden sizlere tavsiyem hiçbirşeye üzülmemeniz.

osteosarkom

Mrhblar geçmiş olsun. Ameliyat olan var mi

Geçmiş olsun. Inşallah bir daha böyle bir şey yasamazsiniz.ameliyat hakkinda size birseyler sorabilir miyim

Merhaba cok geçmiş olsun.uzayan protezle cok sorun yaşadınız mi.normal protez yada kemik daha iyi degil miydi

Size sormuş olayim cesar39 bey

Bize ameliyatta sağ bacagin uzun kemigine protez degilde kemik takalim dediler.bizde kabul ettik daha iyi olur diye ama hala endiseliyim.cunku su ana kadar protez yerine kemik tercih eden hicbir osteosarkomluyla karsilasmadim.tavsiyesi olan varsa yada basindan bu olay gecmis biri varsa lutfen bizi bilgilendirir misiniz.sayfadan herhangi biri olabilir

mihriban91

Öncelikle geçmiş olsun. Benim ameliyat olduğum dönemde bu bahsettiğiniz durum söz konusmuyudu bilmiyorum ama bana böyle bir uygulama yapamadılar çünkü femur kemiğini tümör tamamen çürütmüştü o yüzden kesilmek zorunda kalınmıştı bacağım. o yüzden bu konu hakkında bir şey söyleyemeyeceğim.

herkese iyi geceler.ben tıp fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.hastalıklar hakkında az biraz bilgim var.henüz staj yapmadığım için tam bilmemekteyim.dün en yakın arkadaşlarımdan birinin bu hastalığa yakalandığını öğrendim.derslerinde gayet başarılı bir arkadaşım.çok garip bir durum.derste gördüğünde "Allah yardım etsin" dediğin durumla birden karşı karşıya kalıyorsun.İlk öğrendiğinde kurduğu cümle "Ben doktor olacaktım ya" oldu.Şu an moral motivasyon üst düzey.Güçlüdür benim gardaşım.Kaç defa gitti mr çektirmek için öğrenciyim dedi ileri tarihe verdiler sırayı,gel dedi doktor gitti doktor gelmedi.Dersimize giren kadın tüm sorumlusu bu işin.Sizden ricam etrafınızda tıp okuyan doktor olmak isteyen insanlara "mesleğini iyi öğren" deyin...

osteosarkom

Herkeze geçmiş olsun diyerek başlıyorum şifaya ihtiyacı olana da allah yardımcımız olsun diyorum...
Bizde bu hastalikla bas basayiz. Nişanlima daha yeni osteosarkom teshisi konuldu yani bizim icin surec daha yeni basliyo p.tesi kemoterapiye baslayacak istanbul gatada tedavisini olucak doktorun söylediği daha 5-6aylik yeni bir mevzu olduğu cok şükür dizinden baska yerdede görülmemiş olduğu büyüklüğü ise 7-8cm kadar. Sizce nasil bir süreç bizi bekliyo ne kadar surer tedavi ne olur yardimci olun bide 17 ekimde düğünümüz var sizce 3 aylik bi surede nekadar yol katederiz?

eram çok geçmiş olsun. Ben de 2003 yılında Haydarpaşa Gatada osteosarkom tedavisi gördüm. Beni ortopedi kliniğinde yatırdılar, kemo yu da aynı klinikte aldım. Sizi sekiz, dokuz aylık bir süreç bekliyor yaklaşık, benim tavsiyem tedavi süresince enfoksiyon riskinden olabildiğince kaçının. Doktorların söylediklerinin kat ve kat fazlası dikkat edin çünkü ilk tedavi ne kadar kazasız belasız, ne kadar planlandığı gibi giderse sonrası da o kadar temiz oluyor.

Yine yardımcı olabileceğim bir husus olursa lütfen çekinmeden yazın: mahirsadri@yandex.com

Bu arada benim de sağ tibia proksimali osteosarkomdu teşhisim.

ALİ42SEYDİŞEHİR

hepimize çok geçmiş olsun. ben de osteosarkom hastasıyım. akciğer lezyonları için sağdan 3 soldan 2 kez akciğer ameliyatı oldum. sanırım sağ akciğerde yeni bir metastazım var. nexavar isimli ilaç etkili oldu mu çok merak ediyorum.

Konuyu şöyle bir inceledim de eskilerden kimse yok burada. Umarım hayattadırlar. :(

Banada 7 yaşımda teşhis konuldu sağ femurda.Daha önce ağrı sebebi ile film çekilmişti ancak doktor hanım görememiş... Çok şükür tedavimi tamamladım şuan 17 yaşımdayım. 12 doza yakın kemoterapi gördüm gibi hatırlıyorum, sağ dizimde uzayabilir protez var. 1 revizyon yaklaşık 7-8 tane uzatma ameliyatı geçirdim. Herkese çok geçmiş olsun sorusu olan banada ulaşabilir elimden geldiğince yanıtlarım. Tek diyeceğim moral her şey bu mücadelede.. Moralinizi ve umudunuzu asla kaybetmeyin .
İyi günler..

Merhaba çok geçmiş olsun bende savaşıyorum ilacı yeni önerdiler bana faydasını gördünüz mü artıları eksileri nelerdir acaba endişeliyim

Merhaba siz nexavar kullandınız mı ?

Osteosarkom hastası olanlar buraya :))

osteosarkom hastalığı geçirdim 2 sene öncesine kadar şimdi sanırım akciğerlere atmış durumda hatta 15 gün öncesine kadar ameliyat oldum engelli raporu alma ihtimalim acaba varmı varsa bu oran kaç olur sağ dizimde platin takılı 90 dereceye kadar bükebiliyorum görüşlerinizi bekliyorum :))

Sa arkadaslar ben 2011 ocak yilinda bu hastalığa yakalandim.İstanbul/Cerrahpasa hastanesinde tedavi gordum ve Prof.Dr Murat Hız tarafindan ameliyatim yapildi. Ameliyatdan once 6 kur almıştım kemoterapi ameliyattan sonra da bir 7 tane daha alip toplamda 13 kur kemoterapi aldim ve 2011 ocakta baslayan tedavi 2012 ocakda bitmis oldu.Sonra 2012 martda akcigerimde 5mm tümör göründü sonra dediler 'tekrar kemoterapi alacaksiniz'. Sonra bi doktor tavsiyesi ile pet cektirdim bu detayli vücut filmi bt tarzinda ama cok detayli neyse bunun sonucu cikti ve tertemiz akcigerde sorun yok bu olay kemoterapi bitiminde meydana gelebilir siz de kesinlikle pet cektirmeyi unutmayin tumor sicrama belirtisi olur ise.Evet su an 2017 yilindayiz ben 18 yasindayim ve 12 yasinda bu hastalığa yakalandim ve yendim cok sukur sadece bir ameliyat gecirdim ve suan yürümem cok normal kimse anlamıyor bile ameliyatli olduğumu.Ben elimden geldigi kadar birilerine yarari olur diye yazdim olur da sormak istediğiniz bir soru olursa cekinmeyin sorun:)

merhabalar ben 2001 yılında bu hastalığa yakalandım sağ üst femur kemiğim alındı ve yerine platin takıldı çivili bu aralar diz kapağımın altında çok ağrım oluyor acaba neden dir bilen var mıdır aşınma olunca belirtileri nelerdir bilen var mı ....

Merhabalar Relaxingle,

Nasılsınız? sağlıklısınızdır inşallah. Ben dr Murat HIZ'a ulaşmaya çalışıyorum ama nafile. numaram 530 891 56 58 bana ulaşabilirmisiniz hastalık üzerine konuşmuş oluruz.
Tesekkürler

Ay ca merhaba,
Kardeşiniz nasıl oldu? Yeğenim aynı şeyleri yaşıyor ve durumu kötüye gidiyor...

Arkadaşlar merhaba. Abime de osteosarkom teşhisi kondu. Ameliyat için doktor önerebilir misiniz ? İl fark etmez. Yeter ki iyi bir cerrah olsun

Murat Hoca çok çok yaşlı. Eskisi gibi ameliyatlar yapabilir mi .. siz ne zaman ameliyat oldunuz acaba?

Murat hocadan baskasi yalan ne yaşi sagliginiz soz konusu burda emek verilip tecrube edinmis bir insanimi secerdiniz yoksa acemilerin eline kalmis bu zamana kadar emekleriyle degil paralarla okumus insanlarimi tercih ederdiniz tekrardan yasama tutunmak istiyorsanız dunyadaki sayili doktorumuzu secebilirsiniz hic gozunuz arkada kalmasin yaşli diye bir tabir ilk defa sizden duyuyorum yasiniz kacti acaba

Oncelikle herkese geçmiş olsun arkadaşlar bende 2009 da atlattim sag bacak diz eklemim alindi protez takildi 2022yilina kadar gayet iyiydi bi sikinti oldu revizyon oldum ama.eskisinden daha kötüyüm size sorum su bu protezlerde degisim varmi devlet destegi nasil aliniyor 150 milyar diyolar yardimci olabileck arkdaslardan cevap bekliyorum.

Geçmiş olsun canım hepimize protezin nerende ve nasıl kırıldı bilgi alabilirmiyim?

Üst Alt