Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliyim. Ailem benim adıma minibüs alabilir mi?

saadet60

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba.

Ben ortopedik engelliyim. ailem benim adıma minübüs tipi araba almak istiyor.
Burdaki galeriye sorduk ancak küçük binek otomobil alabilirsiniz dediler. bu konuda sınırlama var mı?

Bir de böyle bir araba alsalar. engelli maaşım kesilir mi?

teşekür ederim

Eğer sakatlık oranınız %90 ve üzeriyse:
1- Sizin araca binip-inmenizi sağlayacak özel donanıma sahip 2500 cc motor hacmini aşmayan minibüs
veya
2) Hiç bir özel donanım bulunmayan 1600 cc motor hacmine sahip otomobil
alabilir aileniz sizin adınıza.

Alacağınız araçtan dolayı 2022 maaşınız kesilmez. Zira maaş sadece gelir şartlarında bir yükselme olursa kesilir. Araç ticari açıdan size gelir sağlamadığı sürece maaş açısından sorun olmaz.

Zahmet edip sorumu cevepladığınız için teşekür derim.

saadet60;

Sayın OturanBoğa ben bu yasaya güvenerek 5+1 koltuklu transit custom marka aracı aldım rampasını yaptırdım ödemesini yaptım şuan maliye aracı kabul etmiyor. Ne yapmalıyım ne yapılması gerekir yardım eder misiniz?

hacisman22, biraz daha detay vermeniz gerek..?

maliye hangi nedenle kabul etmiyor,daha açık yazarmısın.gerekçeleri neymiş

Kayseri kaleönü vergi dairesi.
Gerekcesi bu araç kanuna aykırı kamyonet geçiyor, 1+1 veya 2+1 koltuklu değil, panelvan değil.

tamamda doblo ve woswagen caddy de kamyonet geçmiyormu, bunlar kabul ediliyor

TSE o aracın tadil raporunda "engelli taşıma aracı"diye bi ibare kullanıyor.Maliyedeki hazretlere sor bakalım öyle bi araç varmıymış? Sadece işgüzarlık yapıyorlar. Korkuyorum yakında çevirme noktalarında çevirip taşıma irsaliyeniz nerde diyede soracaklar..

En son özelge talep formu doldurmamı söylediler.Bu talep formuyla emsal gösterilen bir araç olup olmadığıda aratırılacakmış. Formu cuma günü doldurup teslim ettim şimdilik bir sonuç yok.

Aracı aldığınız bayii ile konuştunuz mu ? Kanuna aykırı kamyonet neymiş onu bilmiyorum ama kanuna aykırılık varsa, bu sizden önce bayiinin problemi olmalı, sonuçta siz son kullanıcısınız..

Sayın mac72 bunu ben daha önce dillendirdim bayi hiç bir adım atmamakta ve elini taşın altına koymamakta. Bizim bildiğimiz ötv indirimi yok dedi hem maliye,hem sigortacılar,hem evrak'a bakıp aracı verdi. Şimdi bile sorunun çözümü için hiç uğraşmıyor, olursa olur olamzsa olmaz tarzındalar.

Probleminizi, maliyenin kanuna aykırı araç diye işleminizi yapmamasını ve bayiinin tavrını Otokoç'a yazabilir onlardan bilgi alabilirsin..
Otokoç - İletişim Bilgileri

Ford aracını satarken garanti kapsamı dışı kalmamanız için OPET den (koçların o da )yakıt almanızı şart koşuyor. Ve en ufak şikayetinizde gerek size dönerek gerekse akaryakıt istasyonuyla iletişime geçerek probleminizi çözüyor. Fordun genel müdürlüğünün probleminizle ilgileneceğini düşünüyorum.. En azından denemekten birşey olmaz..

Üst Alt