Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

Hadi arkadaslar hatirlayin su sorulari

Beyler vergi sorusu vardi vergiler neyle belirlenir dita cevaplar kanun yonetmelik tuzuk diye cevaba baktim vergi kanunlari bile var cavap kanun olacakti siz neyi isaretlediniz

O değilde genel kulturden gittim ben.ne öyle anayasa mahvetti ya.ben umutlu değilim.sure yetmedi.hayırlısı olsun

aynen arkadaşım süre çok az benimde ümidim yok örneğin 20net yapsam kaç puan alirim bilmediklerini boş biraktim

Dünyanın uydusu
Kayahan
Sevr
Anayasa ilk 3
Mülkiyet hakkı
Gazete iradeyi milliye
Ziya Gökalp
İngiliz muhipler
Türkiye Cumhuriyetinde 1. Uluslararası kadın kongresi 11. Kur'ani Kerimin Türkçe mealinin çoğaltılıp dağıtılması 111. Türkiyenin İsraili resmen tanıması hangisi Atatürk zaminda gerçekleşti diye bir soru vardı
Kuran
İki basamaklı sayılardan haç tanesi 3 ve 4 ile bölünenlerden kaç tanesi 9 ile tam bölünür
Avarız vergisisi
Riyad
Vergi : kanun
Dnetlemeyi kim yaar denetleme kurumu
Hangi takvim ayı esas alır
Türkiye hangi gruba üye değil :ab
Lav üzerindeki plato ilçe : ?
Suudi Arabistanın başkenti neresidir?
Suudi Arabistan başkenti?
Suudi arabistan başkenti
Suudi arabistan in başkent o neresiymis o da riyad diye ekledim
Dünya'nın Uydusu aşağıdakilerden hangisidir? AY
6Ab AB nin 13 katı a+b nedir? Cvb 5 mi ne ellam :) heriii
On lisans Darülfünun un devamı olan üniversite hangisi ?
Karakok 6 Bolu karakok 27 işlemin sonucu
Afrikanın bir kentinden ismini akan 201 2015 yılında yalan virüsün adı
Dünyanın uydusu hangisidir
Okul acma izne tabi tutulmustur hangi kanun ile maarif diye okuyorum her yerde
Suudi Arabistan ın başkenti neresidir? Riyad
Ortaöğretim İşitme 1 Doğa,Ezgi'den 3 yaş büyüktür ; fidan'dan 2 yaş küçüktür. üçünün yaşı toplamı 38'dir. Buna göre ezgi'nin yaşı kaçtır ? hatırladığım soru.
Dünyanın en büyük çölü ön lisans
Türkiye uluslararası kuruluşlardan hangilerine üye değildir ? Ab birliği :)
Linyit olan ilçe
2015 yılında kaybettiğimiz sanatçı nisan ayinda
1990 Eurovision Türkiye temsilcisi KAYAHAN
On lisans Benelüks ülkesi hangisidir  italya B-) almanya C-) Fransa D-) hollanda E-) yunanistan
Birde 1990 eurovision şarkıcısı 2015 nisanda kaybettiğimiz sanatçı vardı(birkaç şarkısının ismide vardı soruda fakat şimdi hatırlamıyorum) ben kayahanı işaretledim
Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilir ?
Balkan antantı ve Sabahad paktına her ikisine üye olan ülke önlisans
Türklerin kullandığı ay'a göre hesaplanan takvim?
Her yeri gezerek bilgileri "seyahatname" adlı kitapta toplayan Türk bilgini Evliya Çelebi
On lisans Aşağıdaki turizm sözleşmelerinden hangisi doğrudur A-) antalya - su altı dalış B-) bolu - golf turizmi C-) rize yat turizmi D-) şanlıurfa - dağcılık turizmi E-) kütahya - kuş gözlem
Suudi Arabistanın başkenti
2015 yılında kimya nobel ödülü alan kimdir
Tarihinde Ermenistan Türkiye den toprak almaktan vazgeçmiş ve gümrü anlaşmasını imzalamıştır buna göre Ermenistan hangi anlaşmayı yok saymıştır. A-sevr B-kars
Türkiyenin hangisine üyeliği yoktur? AB
On lisans Yarı çapı r olan bir dairenin yarıçapı 1 birim artırınca alanı 9 birimikare artmaktadır. Dairenin yarı çapı r kactir? A-)1 B-) 2 C-)3 D-)4 B-)5
Aşağıdakilerden hangisi ilk derece mahkemelerinden değildir ? A) sulh hukuk mahkemeleri B)Asliye hukuk mahkemeleri C)İş mahkemeleri D)İdare mahkemeleri E)Yargıtay
Aşağıdakilerden hangisi Türklerde kullanılan "ünvanlardan değildir?"
Hangisi İslamiyet öncesi Türklerde kullanılmayan hükümdar ismidir yada buna benzer bi soru EMİR
Sivasta çıkarılan gazete ? Cvp. İradei milliye
Sinop ve Rize arasındaki yağışın Rizede fazla olmasının nedeni Yamaç Yağışları
OsmLise soruları
Suudi Arabistan başkent-->riyad
TR-yunanistan mübadelesi--> B.Trakya-İst.
Dünyanın uydusu--> ay
En çok göç verilen ülke (bunun gibi biseydi)--> Almanya
Seyahatname--> Evliya Çelebi
"Emrin olur" şarkısı, Eurovisiona katılan--> Kayahan
Kamu mali denetimini kim yapan--> Sayıştay
Anayasa değişikliğini kim yapar--> TBMM
Ani harabeleri nerede--> kars
İslamiyet öncesi Türklerin kullandığı unvanlardan degildir--> Emir
Milli birlik,milli beraberlik (gibi bi soru vardi) --> Milliyetçilik
Olağanüstü durumda alınan vergi--> avarız
Sivasta çıkarılan gazete--> iradei milliye
1.dünya savaşınin Osm. Devleti üzerindeki etkisi değildir(gibi bi soru vardı)--> babı ali baskını
Türkiye nereye üye degildir--> AB
"Türkçülük,İslami........." temsil eden yazar---> ziya Gökalp
Hangisi kişisel haktır?--> mülkiyet hakki
Bağımsız mahkemeler kim adına denetler--> Türk milleti adına
Hangisi zararlı cemiyettir--> İngiliz Muhipleri cemiyeti
Eğitimde birlik ne ile sağlandı? (Maarif diyorlar,ben Tevhidi tedrisat dedim)
Hangisi doğrudur? Anayasanın ilk 3 maddesi değiştirilemez
Gümrü ant. ile ermenistan neyi yok saydı? --> Sevr'i
Hangi kelime Mal alim-satim ile ilgili değildir? --> denetim
Borç,vergi gibi duzenlemeleri nasıl olur--> kanun ile
Hayvancılığı geliştirme yollarından değildir?--> et ithalatı
Rizenin,sinoptan daha yağışlı olmasınin nedeni?--> yükselti ve dağların uzanışı
Hangisi volkanik olusumlu lavdandir--> ardahan
Linyit nerede içıkarılır--> Tunçbilek
Ay hareketlerine gore olan takvim--> 12 hayvanlı Türk takvimi
anlının olağanüstü hallerde aldığı vergi nedir?
ortaöğretim 12 ye bölünüp 9 bölünmeyen iki basamaklı kaç sayı var? ne yaptınız
Ani harabeleri nerede--> kars
Hangisi kişisel haktır?--> mülkiyet hakki
Bağımsız mahkemeler kim adına denetler--> Türk milleti adına
Eğitimde birlik ne ile sağlandı?
Borç,vergi gibi duzenlemeleri nasıl olur--> kanun
Yol problemi sorusu; 350
Dikdörtgen sorusu 4pi
yüksek mahkemedir diye
milli birlik beraberlik diye bir soru vardı milliyetçilik devletcilik doru neydi

Zamanında en çok göç alan ülke Almanya
birde bu gelinlik fazlaca beyazdı ca cümleye kattıgı anlam mı
ayvancılıkla ilgili bi soru vardı hayvancılığın geliştirilmesi için ne yapılması lazımdı et ithalatının serbest bırakılması . ARKADAŞLAR KUSURA BAKMAYIN DÜZENLEME YAPAMADIM HESİ FACE VE NETTEN alıntıdır

Valla helal olsum bayram said nickli abi sorulari iyi hatirladin kac bekliyorsun sinavdan

12Dogru 3 yanlis turkce 15/15 matematik ve genel kulturden 8 yanlis 5 bos yaptim kac alirim arkadaslar 40-42 net gibi bir sey geliyor kac puan gelir simdi netler az olsa bile matematik cok puan getirir sanirim

valla ben 10 net beklıyom kesınde ama 50sını kafadan salladım zaten beklentımde yoktu

12Dogru 3 yanlis turkce 15/15 matematik ve genel kulturden 8 yanlis 5 bos yaptim kac alirim arkadaslar 40-42 net gibi bir sey geliyor kac puan gelir simdi netler az olsa bile matematik cok puan getirir sanirim
Turkced en nasil eminsin cevaplari soylermisin

Hadi beyler bayanlR su hatirlamadigimiz sorulari hatirlayalimda ne durumdayiz inceleyelm

1982 anayasasindan bir önce 1921 anayasasi mi vardır

Evet sanırım

Mikroskop ile incelenir ilgili enbaştan üçüncü sıraya hangi cümle gelir cevap 'V' D olması gerek

arkadaşlar türkçeden hatırladığınız sorular varmı

Hadi arkadaslar hatirlamaya devam

daire sorusunu tam olarak hatırlıyor musun? bide nasıl 5pi çıkıyor

Kösegen 2 kök 5 çap yari cap kok 5 ordan

Akvaryum sorusunu baska hatirlayan var mi ben tv nin yapay bir dünya olmasi sebebiyle akvaryuma benzetildigini düşünüyorum

ne zaman sınavbaşvuru süresi nezaman dır

13-3x/4=7 ise x kaçtır sorusunun şıklarını hatırlayan varmı?

Ben bu soruyu x=5 buldum fakat şıklarda yoktu sonra çözünce 8 çıkıyor ama ikisi de şıkalarda yoktu sanırım diye hatırlıyorum.

Arkadaşlar öncelikle siteye yeni üye oldum ve buradaki insanların diğer sitelere oranla birbirlerine çok destek olduğunu ve bilgi paylaşımında bulunduğunu düşünüyorum
ben kendi hatırladığım soruları yazayım
1-okulların açılması izne tabi olması MAARİF KANUNU TEVHİDİ TEDRİSAT DEĞİL bizzzat hocamı arayıp sordum
2-kullanılmayan ünvan EMİR
3-ermenistan gümrü anlaşmasını imzalayarak sevri yok saymıştır
4-seyahatname evliya çelebiye aittir
5 -misaki milli ile ilgili bir soru vardı atatürk ilkesini soran milliyetçilikti cevap çünki içinde ulus birlik kelimesi geçiyordu
6 -nufus mübadelesi yunanlar ve türkler arasındaydı ve istanbul ve batı trafyayı kapsıyordu
7-olağanüstü vergi avarızdı
8 -zararlı cemiyet ingilliz muhipleriydi
9-sivas kongresinden sonra çıkarılan gazate iradeyi milliyeydi
10 hangisi atatürk döneminde yapılmıştır sorusu kuran türkçeleştirilmesi ve kadınlar kongresiydi

VATANDAŞLIK
1-BAĞIMSIZ MAHKEMELER YARGI YETKİSİNİ millet adına kullanır
2-Mal varlığı hakkı mülkiyet hakkıdır
3-kanunları tbmm çıkarır
4- vergi kurumlar denetim sayıştardır
5-vergiyi kanunlar çıkarır
6- hangisi alış veişle alakalı değildir diye bir soru vardı oda denetimdi cevap
COĞRAFYA
1 RİZE VE SİNOP YAĞIŞ FARKI SEBEBİ YÜKSELTİ CEVAP
BUNLAR BENİM HATIRLADIKLARIM ARKADAŞLAR
puanımı hesaplayamıyorum çünki türkçeyi hatırlamıyorum sizden ricam hatırlayanlar paylaşabilirlermi acaba...
kendi şahsi sınav görüşüm açıkcası matematikten yapabilecim sorular vardı ama zaman kalmadı bildiğim daha zorunu yaptığım soruyu yanlış yaptım sebep ne mydi türkçe 25 dk sürdü zaman kalmadığı içinde resmen son yarım saat hızlandırılmış geçti
mesela normal kpss 120 soru ama 2 saat onlar daha avantajlı 60soru 60dk aynı gibi gözüksede bir soru bir dk diyor ösym tarih vat güncel coğrafya bunlar hatırlamalı görsel hafıza düşünme yok 1 dkden az sürüyor cevaplamak onlardan kazanılan zamanıda mat ve türkçeye ayırıyor insanlar yani özetle soru azdı ama tar vat coğ artırıp kullanabileceğimiz zamanda azdı yada bir banamı böyleydi ZAMAN konusundaki görüşlerinizi şiddetle meral ediyorum ve türkçe soruları:)):

orta öğretim için sınavlar nezaman yapılmaktadır

O SORU CEVABI 8 vardı şıklarda işaretledim çünki::)

cok pardon başta 8 buldum şıklarda olmayınca 15 yaptım tekrar düzeltirp

çağlar57 geçen sınavdan hatırlıyorum seni nasıl geçti sınavın teknisyendin herhalde bu sene olacak mı insallah bende tekrar girdim iyi geçti diyebilirim hayırlısı insallah
Evet sanırım

Mikroskop ile incelenir ilgili enbaştan üçüncü sıraya hangi cümle gelir cevap 'V' D olması gerek

Ösym, geçenlerde yapılan Lys sınav sorularılarının tamamını açıklamıştı. Bu sınav sorularının tamamını da açıklar mı acaba? Bilgisi olan var mı ?

8in cevaplarda olmaması büyük avantaj yoksa çok kişi işaretleyebilirdi

Üst Alt