Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

Soru: Hangisi hayvancılığın kalkınmasına faydalı olmaz gibi birşeydi.

Cevap: Et ithalatına izin verilmesi.

Kooperatifleşme tarımın her alanında iyi bir şeydir. Ziraatçi olarak bu sorudan adım gibi eminim.

Parçası olan bir soruda ekonomik ölçeğin büyüklük değeri gibi bir şık vardı onu işaretledim

Kara delikli soru vardı parçaya bağlı. şıkları hatırlamıyorum.

Dört başı mamur vardı: cevabı kusursuzlukla ilgili birşeydi

Virgüllü sayıların bölünmesi sorusu vardı. Cevap ya 3 ya da 4 tü sanırım.

6AB sayısı AB sayısının 13 katıdır. A+B kaçtır sorusu vardı. AB=50 olduğu için A+B=5 ti cevap.

(3^3)+1/(2^3)-1 sorusu vardı doğru cevap= 4

Hatırlarsam eklerim yine

ilk soruyu nasıl yanlış yaptım emirle şad arasında kaldım şad dedim iki şık arasında kalıyosan ikinciyi seç diye boşuna dememişler çünkü birinci doğru olsaydı ikinci olmazdı :D

ilk türk devletlerinde islamiyet öncesi ŞAD Diğer Hanedan mensupları demek

dört yanlış var vergi sorusu şad dediğim birinci dünya savaşı sorusu atatürk sorusu

88uuuuuuu

Son düzenleme:
Arkadaşlar birşey soracağım sonra aklıma gelen soruları yazmaya başlayacağım.
Sınavı değişik bi metot la yapmak istedim güzel gidiyordu taki sonuna kadar
İlk olarak kitapçığa işaretleyip en son optik e geçireyim dedim fakat süre çok az kalmıştı son 5 dk geçirmek işlemini yaptım en son genel kültüre geldim arada 4 tane filan kaçtı işaretleyemedim doğru yaptım fakat işaretleyemedim. Kalemleri bırakın dendi ve ben bi kaç tane soru daha işaretledim.
kadın geldi sınav kağıdını almaya hala işaretlemeye devam ediyordum çekti aldı kağıdı herhangi birşey söylemedi optiği kitapçığın arasına koyarak(diğerlerine yaptığı gibi ) gitti toplamaya devam etti. sizce bi sıkıntı olurmu ?

sınıflarda kamera vardı sıkıntı olursa sonuclar acıklanınca belli olur

yyyyyyyyy

Son düzenleme:
diye düşünüyorum ,??

Son düzenleme:
99ııııı

Son düzenleme:
izmir -selanik ,karaman -selanik ,istanbul -dogu trakya , istanbul-batı trakya sıkklı bir soru vardı onun cevamı neydi yunanistan nufuslu bir soru

Ekonomi denetleme düzenleme işiydi heralde kim ilgilenir diyordu 60 dk 10 dk gbi geldi geçti zaman yetersiz bence

cevap asırı

yunanistan nufus mubadelesi sorusu

izmir -selanik ,istanbul-batı trakya,istanbul-dogu trakya, karaman-selanik olan

cevap
Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi kapsamında Türkiye'de sadece İstanbul kenti ile Gökçeada ve Bozcaada'da oturan Rumlar, Yunanistan'da ise sadece Batı Trakya Türkleri mübadeleden muaf tutulmuşlardır[SUP][3][/SUP].

1-linyit sorusu
2-rize sinop yagış

1 ani ören -kars
2 takvim -hicri
3 volkanik ardahan
4 atatürkün cıkardıgı gazete- iradei milliye
5 bagımsız mahkemeler -türk milleti
6-yunanistan nufus mubadelesi

1 erovisin- kayahan
2 sudi arabistan -riyat
3 osmanlı vergi -avarız
4 islam öncei kullananılmayan ünvan- emir
5 türkiye- ab üye degil
6 dunyayı dolansan seyahat name -evliya celebi
7 gümrü anlaşması-serv
8 ittihat terakki -ziya gökalp
9 zararlı cemiyet- ingiliz muhupleri
10 meb - tevhidi tedrisat
11 dünyanın uydusu- ay
12 zamanında encok göc alan ülke -almanya
13 anayasanın -ilk üc maddesi degiştirilemez
14 1.dünya savası -takvim degişikligi
15 hayvancılık -kooperatif
16 gelinlik fazlaca beyazdı
17 ekonomi sorusu - alım atım
18 anayasa degişikligi -tbmm ye aiti

1.dünya savasindan önce olan olay babı ali baskini degilmi takvimle ne alakasi var

Sonuçlar ne zaman açıklanır tahmini olan var mı

Miladi takvim ve hicri takvim birleştirmesi diye secenek vardı

ilk soruyu nasıl yanlış yaptım emirle şad arasında kaldım şad dedim iki şık arasında kalıyosan ikinciyi seç diye boşuna dememişler çünkü birinci doğru olsaydı ikinci olmazdı :D

kitaplara bak kaynaklar var tevhidi tevrisat o banko o soru :D
Ben baktim tevhidi tedrisat egitim birlinden ve teskilatlanmadan laiklikten bahsediyor. Ama maarifi teskilat okullari acma ve programa baglama gibi yetkilerden bahsediyor sen sorunun tam olarak ne dedigini biliyor musun ?

Rize sinop yagis farki sebebi ne olacakti ve akvaryum sorusu yapaylik miydi

Üst Alt