Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orta ileri restriktif ve astım hastalığından % kaç oranında rapor alabilirim?

storm1974

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar
3 aydır yogun tedavi gördügüm uzun zamandır çektigim astım,akut bronşit,alerjik rinit ve pnömani tanımlanmamış organizmalar sol akciger enfeksiyonundan özürlü raporu alabilirmiyim.sft sonuçları orta ileri restriktif diye geçiyor.akciger röntgeninde enfeksiyon pmömani tanımlanmamış organizmalar gözüküyor.sizce rapor için başvursam yüzde 40 alabilirmiyim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Sakatlık oranı cetveline göre alınabilecek oranlar;

Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

teşekkürler bacıbey...

Bugün heyete girdim.
astım hafif derece denilerek % 20 yazılmış. tek kulak işitme kaybı içinde % 12 toplamı % 30 özür derecesi çıktı.

hiç bir işime yaramıyor.sizce halen tedavi gördügüm panik atak ve depresif nöbeti ekletebilir miyim. raporu iptal mi ettirmem lazım. vergi indirimi için kullanacaktım.

yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt