Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önümüzdeki EKPSS'ye yetişebilir miyim?

Derzulya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim bazı sorularım olacaktı;
Bipolar Bozukluk Hastasıyım (Zihinsel Engel), Makine Mühendisiyim
Doktorum, ben özel sektörde çalışamayınca %40 özür almamı tavsiye etti. Ve verebileceğini söyledi.
Ekpss sınav başvuruları ne zaman yapılacak? Ben şu an harekete geçsem başvuruya yetişebilir miyim?
Sınav sonucunda başarılı olursam zihinsel engelli olarak çalışma koşullarım nelerdir? (Makine mühendisi olabilir miyim? Yoksa ne görev yapacağım kurum tarafından mı belirlenir, nereye atanacağıma kurum mu karar verir?)

Derzulya

Arkadaşım eminolnherkes dahabyeni yeni çalışmaya başladı mutlakansen de yaparsın. Makine mühendisi olarak bildiğim ve forumlarda okuduğum kadarıyla makine mühendisi olaraknatanabiliyorsun. Sen puanına göre istediğin illere tercih yapabilirsin. Şimdi başvursan yetişirsin rapor almaya. Sadece belgelerinle hazır olarak git ozaman vakit kaybetmezsin. Mesela eğer ilaç raporların varsa mutlaka yanına al ve belgele ayrıca tedavi gördüğün bir hastaneden alman çok daha rahat olur. Başvurular başlamadı daha açıklama bile yapılmadı muhtemelen şubat başvurular yapılır nisan sonu gibi sınav yapılır. Ben bı forumda çok makine mühendisi gördüm bşraz araştır o kişilerle de irtibata geçersen bence daha sağlıklı bilgiler alabilirsin. Yanlış bilgi vermek istemem benm yazdıklarımın yanında en önemlisi senn araştırman. Şimdiden başarılar dilerim.

Rapor alırsanız en erken 1 hafta en geç 1 ay içinde elinize geçer.
Sınav 2006'da yani evet yetişirsiniz.

Makine mühendisi alımı olursa evet yapabilirsiniz.
Ama kılavuza göre hangi kurum ne alıyorsa ona göre tercih yapıyoruz.
Memur, hizmetli, teknisyen, teknisyen yardımcısı, sağlık memuru vs...

Daha önceki kılavuzları inceleyerek hangi kurum ne almış inceleyebilirsiniz. (ÖSYM sitesinden)

Plumeria

Hemen hemen herkese yetişmeye çalışıp cevap veriyorsunuz. Birçok forumda görüyorum cevaplarınızı. Çok ilgilisiniz teşekkürler.

raporunu hazırla diğer belgeleride tamamla. ve kpss kitaplarına çalışmaya başla. mühendis olarak atanabilirsin. kadro var. en kötü ihtimal memur olursun.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, plumeria arkadaşımızın dediği gibi ösym sitesinden geçen senenin atamalarına bakmak gerekiyor, peki çalışma şartları hakkında bilginiz var mı arkadaşlar, mesela ben özel sektörde çok sert çalışma koşullarıyla karşılaştım ve nedense bende amirlerimden veya müdürlerimden sürekli hastalığımı gizleme eğilimi oluştu, bir yerde engelli olarak çalışıldığında oradaki yöneticiler raporumuz doğrultusunda mı bizi yönetiyorlar?

Üst Alt