Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans EKPSS KPSS'den daha mı kolay?

siradan1

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
daha önce iki sınava girmiş olanlar da var mı aramızda? Özellikle matematik için merak ediyorum. Önlisans dan gireceğim 2018 de

nomal kpssye girdim ama ekpss nasip olursa ilk defa gireceğim

Tabiki daha kolay, sorumlu oldugunuz konular daha az ve soru zorluklari daha kolay.

Ekpss de soru sayısı az kpss de daha çok ayrıca konularda biraz fark gösterebiliyor, bir de şunu söyleyim mümkünse lisans yapıp sınava girin ben daha önce önlisans olarak girdim yine 74 75 lerde puan almıştım atanamadım, lisans olarak girdim 74 aldım ve çok şükür atandım lisansta şans biraz daha yüksek olabiliyor aklınızda olsun :)

eMeL_eMeL hanım bir seneye yakındır önlisans puanlarını araştırıyorum 75+ puan alan herkes atanmış açıkta kalmamış
her dönem böyle olmuş yani önlisans puanları düz memurluk için harika, lisansa geçiş yapıp 2 sene boşuna ders çalışmak yerine, oturup ekpss ye 5 ay adam gibi hazırlansa +77 alıp istediği yere atanır zaten
nacizane fikrim böyle, lisansa yazılacaktım vazgeçtim çünkü sadece ekpss ye odaklanıp +77 alıp atanmak istiyorum

kendi bölümümden alım olursa +72 ile bile atanmış yani atanmak zor değil yeter ki biraz emek verelim :)

dipnot. ilk defa lisansa bu kadar çok alım yaptılar yani beklenmedik bir şey hemde 2'atamada bu kadar yüksek alım ondan puanlar öyle düştü yoksa zordu
o nedenle normalde önlisans düzeyinden daha çok alım yapmışlar son 4 yıl verilerine bakıldığı zaman

liseyi hiç söylemiyorum bile sınava giren sayısı çok olduğu için alım çok görünüyor ama puanlar +90 larda işte lise okuyan birisi varsa hemen en az önlisans okusun, lise de işler zor

Tabikide tercih sizin :) ama artık önlisans olan kişi sayısı da artıyor yakında liseden farkı kalmayacak Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah :)

eMeL_eMeL dediğiniz doğru ama sanırım bu dediğiniz olay 6 yıl sonrasına ait olur yani 6 ile 10 yıl arasında dediğiniz kesinlikle gerçekleşmiş olacaktır

ama şimdilik sıkıntı yok, devlet açık olan kadrolara alım yapsa aslında lise, önlisans fark etmez çoğu kişi atanacak ama şu anda 23 bin engelli kadrosu açığı varken 2500 kişi istihdam etti sadece şaka gibi

tahminim 2018 / 2020 bandında başkanlık seçimi olduğu için o açığı parça parça kullanarak alım yapacak ve seçim propagandasına dönüştürmüş olacak

umarım bende sizin gibi memur olmuş olurum bu sene ki sınavda artık özel sektörden kurtulmak istiyorum :)

Aynen öyle daha bir sürü engelli açığı varken milim milim almayı ve bunu seçim çıkarına dönüştürmeyi tercih ediyorlar bizimse işte geçen zamanımız oluyor, inşallah seninde haberini alırız buradan :)

Üst Alt