Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Önlisans bölümünde öğrenci iken önlisanstan EKPSS'ye girebilir miyim?
Ben aktif olarak önlisans bölümünde okuyan engelli bir ögrenciyim. 2026 ekpss sınavı nisan ayı gibi olucagından sınav zamanında mezun olmamış oluyorum. ekpss ye önlisans bazında katılabilir miyim ?
cevap verilmiş ama bende ekleyim. evet girebilirsiniz. adı 2026 ekpss artık yıllardır nisanda sınav yapıp aralık ocak gibi alım yapıyorlar.2 yıllık bölümünüzün üzerinden bir meslekle girecekseniz çok büyük avantaj sınava sonuna kadar asılın.
Önlisans EKPSS'den daha fazla olur diye 2 yıllık açıköğretim bitirdim. Bu sefer de şansıma ortaöğretimden de az alım yaptılar. Önlisans sıralamam 182 iken bakanlığa atanamadım, ortaöğretimden 400 küsür sıralaması olanlar rahatça bakanlıklara atandılar. Vallahi boşuna okuyorum, boşuna kendimi geliştiriyorum.
@berke26, kardeşim ona kısmet diyoruz ben de lisans 83.7 puan aldım, ülke genelinde en düşük atanan 83.8 ile atandı, yani 0.1 ile kaçırmış oldum. gerçi ben kendi şehrim harici yazmamıştım, kendi şehrimde de 0.5 puan ile kaçırdım. kısmet işte, olmayınca olmuyor. hayırlısı böyleymiş deyip yola devam ediyorum, 2026 atamasını bekliyorum.
@berke26, @Ben_Claudius, Teşekkür ederim yanıtlarınız için. bir de sey sormak istiyorum insallah haziran temmuz gibi mezun olucam internetten baktıgımda sınavdan bir kac ay sonra tercih olarak gozukuyor o kura tercihi mi benim ocakta ki alımda atanma şansımı engeller mi ?
Kura alımları ne zaman ve nasıl yapılıyor onunla ilgili hiç bir bilgim yok maalesef. pek takip edemesem de şu son 3 4 yıldır merkezi alımları da aralık şubat arasına sıkıştırdılar.