Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkolojiden %40 süresiz raporumla emekli olabilir miyim?

pcaspcas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba

ben 2. kere beyin tümörü nedeniyle beyin ameliyatı geçirdim.tümör grade 1 ama tümör nüks ettiği için farklı oluyor sanırım. sigorta girişim 16 haziran 2006, yıl ve prim şartlarını sağlıyorum .
Şu an özel bankada çalışıyorum. ilk raporumu 2006 da çıkardım yüzde 40 tı. 2020 de yeni rapor için gittiğim de tibbi onkoloji kararıyla 1 yıl süreli yüzde 40 vermişlerdi. Kasım 2025 te yenilemek için gittiğimde bu sefer onkoloji görüşüyle yüzde 40 süresiz rapor verdiler. oran tek bölümden her raporda .

Emeklilik başvurusu yaptım bekliyorum . sizce karar ne olur.

Yüzdelik oran bir anlam ifade etmiyor maalesef. Artık onkolojiden sadece SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alındığında -malulen- emekli olunabiliyor. Sanki durumunuz buna uygun değil gibi.

@OturanBoğa,
malülen emekli olmuyorum ki. Engelli erken emekli o için başvuruyorum. engelli emeklilikleri hafif yüzde 40 ve üzeri 50 üzeri orta , sonra ağır diye gidiyor . düzeyler sadece ihtiyaç duyulan prim gününü etkiler. önnwmli olan oranın tek bölümden 40 ve üzeri olması gerekiyor. bide onkoljide benim bildiğim en ciddi bölümlerden biri.

@OturanBoğa,

benim değerlendirme beyin tümörü kısmından olur sanırım . onkoloki sadece patolojiyi değerlendirdi. Kanser hastası değilim. tümör,kitle varsa bu bölümden görüş alıyorlar.

tümörün beyinde ki yeri sebebiyle dengesizlik ve sağ elle yazı yazmamak gibi ince motor becerilerini gerçekleştirmemek zorlanmak gibi şeyler bıraktı bende. tabiki bu operasyon lar zihinde erken yorulma gibi nörolojik sonuçlarıda oluyor. her yıl mr çektiriyorum. mr lar temiz çıkıyor. ama nüks ihtimaline karşı ömür boyu her yıl çektireceğim. o listedeki 8. kısıma uyuyor. beyin tümörleri kısmı. zaten onkoloji bölümü ne gittiğimde asistan doktara o bölümü göztermişti. oda ona göre yazdı.

Son düzenleme:
Üst Alt