Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önceden aldığım sağlık raporum vergi indirimi için kabul edilmedi..?

bilalong

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben bundan 2 sene evvel gözden rapor aldım %63 sakatlık oranı ile bir gözüm görmüyor diğerindede görme kaybı var bu rapor ile bir devlet dairesinde işe başladım ve raporumun bir kopyasınıda vergi dairesine teslim ettim vergi indirimi için yalnız bana cevap olarak raporunuzdaki bilgiler eksik yeniden başvuru yapın diye cevap yollandı bende o arada egitim için başka bir ile tayin aldım yalnız tekrar başvuru yaptıgımda kanun degişti artık sana %40 altı rapor verilir diye cevap verdiler sizce böyle birşey varmı? merak ettim.

Neyi eksikmiş!? Eksik olan birşey varsa söylesinler, tamamla. Yenidn rapor almanı istemeleri tamamen kötü niyetle alakalı! Biliyorlar ki yeni rapor alırsan %40'ın altında verecekler...
Bence, "eksik olan belgelerin tarafıma bildirilmesini, ve eksiklerini tamamlamamın ardından işlemlerimin sürdürülerek vergi indirim hakkımın verilmesini arz ederim" gibi bi dilekçe ile başvur.

Şu tartışmaya bir göz at: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=27362&viewall=1

cevap

Anlıyorum yalız benim bir sorunum var ben geçici görevle başka bir ile gitti ve oradaki başvurumu durdurup burada yeniden açtım bu konuda bana bir yardımınız olabilirmi. şimdiden teşekür ederim.

emekli sandığı kanunu engelli sakat emekliilik vergi indirimi almak kaç yıl

Emekli Sandığı Kanunu'na bağlı olarak mı çalışıyorsunuz? Eğer öyleyse, o zaman işe girişte (yani memurluğa başlarken) raporunuzu beyan etmiş ve sakat statüsünde başlamışsanız işe, şimdi vergi indirimi almasanız bile 15 yıl memuriyeti tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.
Yani ES bağlı çalışanlarda vergi indirimi almak emeklilik için şart değil. Önemli olan sakat statüsünde işe başlayıp başlamamak.

Yeniden başvuruda da bence (yukarıda aktardığım linkte yazdığım gibi) eski raporunuza bianeyen vergi indirimi almanız mümkün. Hukuki süreç işletin derim...

• 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun memurların ne zaman emekli olacaklarını düzenleyen 39'uncu maddesinin (j) bendi:

"Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'e uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az yüzde 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine..."

emekli sandığına değilde ssk ya bağlı olarak çalışıyordum. şimdide 657 ye bağlı 4c li olarak çalışacağım raporumu gelirler idaresine hiç teslim etmeden 15 yılda yine emekli olabilir miyim.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Üst Alt