Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön lisans bilgisayar programcıları puanları paylaşalım

70.214 atanma şansım çok zor hayırlısı artık.

Merhaba;

EKPSSP2 Puanı 84,23480
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 310

İnşallah herkesin gönlüne göre atama olur.

kaç kişilik kadro açarlar tahmini daha önceki atamalrdan bir bilginiz var mı ? bilgisayar prgramcılığıyla ilgili ?

saçma değil mi ? bilgisayar bilen kaç memur var piyasada şuankiler bile dışardan destek alıyorlar bilen birilerinin kamuda çalışması daha yararlı olmaz mı ? ne saçma bir durum sertifikayla atanan ganimet gibi okulunu okuyana kadro yok !

saçma değil mi ? bilgisayar bilen kaç memur var piyasada şuankiler bile dışardan destek alıyorlar bilen birilerinin kamuda çalışması daha yararlı olmaz mı ? ne saçma bir durum sertifikayla atanan ganimet gibi okulunu okuyana kadro yok !

:( malesef...biz bimer üzerinden bir başvuru yaptık..bilg programcılarına kadro verilsin diye.
başvuru metnini aşağıda paylaşıyorum.
sende bu metni kopyala bimere gönder.

belki bu tercihlerde kadro verirler..ne kadar çok başvuru olursa o kadar şansımız artar..bilg prg kadrosu verilmesi için..
BİMER BAŞVURU METNİ:

Sn. Yetkili, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla %40 üzeri engelli rapora sahip olan adaylar 657 nolu kanuna tabi devlet memuru olarak atanmaktadır. Engellilerin; ortopedik, görme, organ nakilli, kalp hastası vs.. gibi hayatlarının geri kalanını daha az eforla geçirmek zorunda olanlar, eğitimlerini hayatlarını masa başı oturarak kazanabilecekleri bölümler üzerine yapmaktadır. Son 2 yıldır tüm kurumlarda Başkanlığınız emriyle yapılmakta olan Norm Kadro çalışmalarında da; memura göre iş değil, işe göre memur felsefesine göre düzenlemeler yapılmaktadır. Mevcut atamalarda engelli memur adaylarının çoğunun bilgisayar üzerine eğitimleri olmasına rağmen açılan kadroların 3001 kodu altında yapılmasından dolayı, bir Bilgisayar Programcısı, Evrak Kayıt memuru olarak yıllarını verimli olmaktan uzak geçirmektedir. Son kalkınma planlarında ARGE nin önemine vurgu yapılmakta, bu alanda atılımlar yapılacağı dile getirilmektedir. ÖSYM, puan sıralamasına göre mezuniyetleri, Devlet Personel Başkanlığı ile paylaşarak daha verimli alım politikaları izlenebilir. Bu doğrultuda bizler önlisans mezuniyetlerimize göre yani 3249 olan;

* Bilgisayar Programcılığı

* Bilgisayar Programcılığı (İnternet)

* Bilgisayar Programlama

* Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama

* Web Teknolojileri ve Programlama

önlisans programlarından mezun olduk. Sizlerden 2016 EKPSS sınav sonuçlarına göre 13 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak olan tercihlerde, 200 adet 3249 kodlu önlisans Tekniker yada Programcı kadrosu verilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ediyoruz.

Bende gönderdim ama dpb'nın verdiği cevap aşağıdaki gibi. Sanırım diğer kurumlarda aynı cevabı verecektir.

"İlgi: 23.05.2016 tarihli bilgi edinme talebiniz.
İlgi talebiniz incelenmiştir.
Kadro ve pozisyonların dağılımı ilgili kurum ve kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Başkanlığımızın belirli öğrenim düzeyinden veya belirli bölümlerden daha fazla alım yapılmasını sağlama hususunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.Bu nitelikteki başvuruların alım yapmasını istediğiniz kuruma iletilmesi gerekmektedir"

2014 / 2015-1 3249 Nitelik koduyla toplamda 32 adet atama yapılmış ama bunun içinde başka nitelik kodlarıda var. Puan, yıl ve kaç adet aldığı aşağdaki gibi. Merak eden en alttaki linki tıklayarak inceleyebilirler.

2014 84,928 Minumum Puanla 1 Kişi
2014 86,59 Minumum Puanla 2 Kişi
2015-1 75,68 Minumum Puanla 3 Kişi
2015-1 79,25 Minumum Puanla 1 Kişi
2015-1 72,206 Minumum Puanla 25 Kişi

http://sorgunram.meb.k12.tr/meb_iys...yalar/2015_12/10010645_ekpssaratrmaskitab.pdf

Hakkında hayırlısı olsun gardaş bende 84.203 aldım siralamam 316 senin bölüm neydi ?
uakça

PARSTURKUAZ
Teşekkürler Hocam;
Senide tebrik ederim, iyi puan almışsın. Ben Bilgisayar Teknolojileri Ve Programlama, senin?

faruksevinc56
Hocam başarı sıralamasına göre atıyorlar sanırım, bende bu sene ilk defa girdim. Yapılan yorumlara ve istatiklere bakılırsa 1. atamada düz memur olarak atanma şansın var, 2. atamada branşına göre atanma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. Şuan branş sıralamasını bilmediğimiz için kimse net cevap veremiyor en büyük handikap bu. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

valla bilgisayar bilen biri dah yararlı olacaktır kamuda.

uakça eyvallah gardaşım benim bölüm muhasebe ve vergi uygulamaları iskenderunluyum yakın çevreyi yazacam gelir inşallah bir yerler

Temmuza kim le kim kala hakkımızda hayırlısı olsun.

onlisans bilgisayar mezunlari

Arkadaslar puanlariniz nasil fikir sahibi olmak adina

Arkadaşlar Programcı ve çözümleyici kadrolarına atanmaya çalışın. Bende kamu kurumunda programcı kadrosunda çalışmaktayım. Programcı ve Çözümleyici kadroları teknik hizmetler sınıfına geçirildikten sonra maaşları baya arttı fakat gelişmeler bu kadar değil. Çeşitli bakanlıklar bu ünvanların Bilişim Uzmanlığı kadrosuna aktarılması konusunda çalışmalar ve taslaklar hazırlamakta. Çünkü kalifiye bilişimciler kamuda çalışmamaktadır. Çalışsa bile istifa ile özel söktere geçmektedirler. Bunu engellemek için çalışıyorlar. 2015-2018 kalkınma planı içersine de girmiştir bu durum. Facebook grubumuz bulunmaktadır. https://www.facebook.com/groups/kamubilisim/ . Benim tahminimce düşünülen özlük haklar 3600 ek gösterge Bilişim uzmanı olunması durumunda yaklaşık 4000-5000 TL arası olucak.

Ender_Erdem

Merhaba;
Ben Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama üzerinden mezunum. 5 yıl belediyede bilgi işlem bölümünde çalıştıktan sonra taşeron olduğum için ayrıldım. Belirttiğiniz programcılık kadrosunda atananlar tam olarak ne iş yapıyor? Kamu kuruluşlarında programlama denilince paket program üzerinden giderler ve firmalar destek verir. Sıfırdan veya ek olarak programlama yapan kurum görmedim, duymadım. Bu kadroda bulunanlar ne görev aldıklarını bilmiyorum açıkcası. Bu konuda aydınlatıcı olabilirmisiniz ?

Ben bir üniversitede programcı kadrosundayım ve Üniversitenin yazılımlarını kendimiz yazarak karşılıyoruz. Şimdi çözümleyici için konuşalım ilk olarak. Çözümleyicinin bir kolunu tanımlıyacam şimdi

Sistem Çözümleyicisi (System Analyst): Bilgi işlem sistemlerini geliştirmek ve değiştirmek için bilgi toplar ve analiz eder. Bu tür sistemleri tasarlar, tanımlar, yöntemleri belirler ve kurulmasını gerçekleştirir. Çalışmakta olan sistemleri değerlendirir ve geliştirilmeleri için önerilerde bulunur.

Programcı : Kendi Üniversitem için görev tanımı
GÖREV KAPSAMI
Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü' nün kontrol ve koordinesinde, Adnan Menderes Üniversitesi Kalite Politikası ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, üniversiteye bağlı tüm eğitim-öğretim, yönetim ve idari birimlerinin yürüttükleri hizmet süreçlerinde gereksinim duyulan bilgisayar programlarının, yazılımların ve otomasyon çözümlerini üretmek veya düzenlemek yoluyla bilişim desteği sunmak görev kapsamındadır.

GÖREV DETAYI
-Akış şeması, analiz ve tasarım dokümanlarını anlamak ve uygulamak
-Uygulama için gerekli kodları yazmak veya düzeltmek, tüm değşikliklerini ilgili dökümantasyonda güncellemek ve dökümantasyon sorumlusuna bildirmek.
-Sorumlu olduğu yazılımları test etmek
-Gerekli eğitim dokümanlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak
-Görevi ile ilgili süreçleri Adnan Menderes Üniversitesi Kalite Politikası ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek.

Kalkınma Planı içersinde geçen paragraflardan bir tanesi

Öte yandan, BİT' in giderek daha karmaşık hale gelmesi, sunulan hizmetlerin sayı ve çeşitliliğinin
artması gibi sebepler kamu kurumlarının BİT projeleri hazırlama ve uygulama kapasitesini
zorlamaktadır. Daha nitelikli projeler için gerekli olan nitelikli bilişim personelinin kamuda
istihdamını sağlamak üzere işe alma süreçlerinin uygun şekilde düzenlenmesi, aynı iş tanımına
sahip bilişim personelinin farklı unvan ve ücretlerle istihdamını önleyecek şekilde mali haklar,
kadro unvanı ve diğer özlük haklarının gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi gerekmektedir. 375
sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı koşullarda istihdam edilen kamu BİT
personelinin ücretleri konusunda yapılan iyileştirmeler, çözümleyici ve programcı kadrolarının
teknik hizmetler sınıfına dâhil edilmesi gibi son dönemde yürürlüğe giren münferit
düzenlemelerle bu konuda kısmi iyileştirmeler sağlanmış olmakla birlikte, kamu bilişim
personeli istihdamının bütüncül bakış açısıyla ele alınması ve kapsamlı bir düzenleme yapılması
gerekmektedir.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla her kurumun kendi yönetmeliğine göre görev şekli değişiyor. Ben programlama değilde sistem ve ağ uzmanlığı tarafında proje, tasarım, kurulum, yönetim ve teknik servis tarafında kendimi yetiştirdim, çekingem programcı kadrosuna atanıpta hadi bu programı yaz, geliştir derler mi? Bu kadroya atandığın için bunu yapmak zorundasın gibi dayatmalar yapabilirlermi? Çünkü hiç bu tarafta görev almadım ve tecrübesizim.:confused:

Hayır burda aslında yönetmelik denen olay uygulans daha iyi olur. Örneğin kuruma bir bilgisayar programcısı atanır. Bilgi işlem bakar bu adam işine yaramıyacaksa kişi başka bir birimde görev yapabilir. Yani ne mühendisler var evrak getir götür işi yapan ne taşeronlar var yazılmla uğraşan.

İnşallah kendimizi geliştirebileceğimiz, emeklerimizi farkeden kurumlara atanırız. Yoksa düz memurluktan öteye gidemeyiz. :(

Maaş durumu nedir? memur durumunda İT' de en düşük en yüksek olarak?

Üst Alt