Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön çapraz ve menüsküs ameliyatı oldum. Askerden muaf olur muyum?

Evet Şafakdan düşüyor, 20 gün verirse askeriyede izinli olursun ama 1 gün bölük komutanı ekleyebilir ve seni evine gönderebilir. yada doktor direk 30 gün verirse hava degişimi izni sayilir. her türlü şafakdan gidiyor bende aynısını yasamıstım taksim gümüşsuyu askeri hastanede ameliyat oldum bir geldim cok rahattım :p ama varisten ameliyat olanlara genelde 20 gün yada 7 gün veriyorlar cok nadir diger türlüsü

@OğuzHan112
Diz eklemini olusturan kemik yapilar ve artikuler kikirdak yuzeyler normaldir. 
Medial meniskus govde , on ve arka boynuzunda grade 3 dejenerasyon ve horizontal yirtik mevcuttur. 
Lateral meniskus on ve arka boynuzu normaldir. 
On capraz bagda parsiyel ruptur lehine degerlendirilen belirgin heterojen sinyal mevcuttur.Arka capraz bag normal anatomik ve sinyal ozelligindedir. 
Medial ve lateral kollateral ligamentler normaldir. 
Patello-femoral eklem iliskisi ve patellar kartilaj normaldir. 
Diz eklem ici sivisi fizyolojik sinirlardadir. 
Popliteal fossa normaldir.

Olguya ait patolojiler 'Bulgular' kisminda belirtilmis olup klinik, fizik muayene ve laboratuvar verileri ile birlikte korelasyonu onerilir.

Abi MR rapor sonucu bu şekilde öçb yırtık menisküs 3.derece son derece yırtık çıkmış Çok ciddi yırtık yoksa muafiyet sebebi değil demiştin sence sonuç ne olur @OğuzHan112 @OturanBoğa

Son düzenleme:
@User12345,
Çok ciddi yırtık yoksa demişim evet doğru.

Medial meniskus dejenaratif,grade 3 horizontal(yatay) yirtik, çapraz bağlar ve diğer bulgular normal.

Çok ciddi yırtıklar dan söz ederken tam olarak bunlardan bahsetmedim,siz ortopedi doktoru ile görüşün,ortopedi opere etmek isteyebilir, sonrasında vereceği karara uyarısınız.

@OturanBoğa @OğuzHan112
Abi ben askerlik yaparken kanuni izine çıktım memleketime geldim burada devlet hastanesinde ön çapraz bağ kopması ve menisküs ameliyatı oldum ikiside yırtık son seviyedeydi ameliyata geldiğimde 70 günüm vardı bana 3 ay ameliyattan sonra rapor verildi şimdi bu rapor bittikten sonra ne olur nasıl olur abi psikolojik olarak tamamiyle bittim kendi evimde olmama rağmen artık uyku bile uyuyamıyorum menisküs dikildi bağ yerine yeni bağ atıldı abi ben muaflık alabilmem için ne yapmam gerekiyor nereye ne zaman nasıl başvurmam gerekiyor bu süreci nasıl ilerletmem gerekiyor

Son düzenleme:
@OturanBoğa @OğuzHan112
Abi şuanda benimle aynı durumda olan bir asker daha var 3 aylık raporu bitmek üzere ama hala üstüne basamıyor ve dizinde boşa düşme oluyormuş ve hala topallayarak aksayarak yürüyor ortopedi doktoru bir şey yapamam demiş birliğine dönmen gerekiyor demiş ama çoçuk daha düzelmemiş bu çoçuk ne yapabilir abi birliğe dönmeden çoçuk çünkü hala yürüyemiyor o da muafiyet almak istiyor abi gerçekten çok zorlu ve yıpratıcı bir süreç bize yardımcı olursan sevinirim abi kafamızda sürekli tekrar dönme korkusu olduğu için ameliyat sürecini şu anda düzenli geçiremiyoruz abi bize bi akıl fikir ver lütfen

Bu çoçuk abi kendi memleketinde garnizon komutanlığına gitse çürüğe sevk eder mi çünkü bu çoçuk hala koltuk değneği ile yürüyor birliğe gidicek durumda değil abi bu soruların cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler abi saolun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ameliyat olmak için memleketine neden geldin? Askerlik yaptığın yerde hekim yada hastane yokmuydu?

Burada yüzlerce askere yol gösterip,gercek manada hasta olanlara..ki onlar anlaşılıyor; muafiyet süreçlerini anlatmaya çalıştık,çoğuna yardımcı olduk.

Hatırladığım kadar önceki yazışmalarda ortopedi askerlik yaparsınız demiş ve göndermiş,izine geldiniz ve memleketin de muafiyet için opere edildiniz,burada sanki biraz simüle yaptığınızı düşünüyorum.

Mr raporunda öyle ileri evreli bir durum yok,olsaydı zaten size zorla askerlik yaptırmazlar,hiç bir hekim size hasta hasta zorla askerlik yapacaksın demez!

Ne yaptığınız beni ilgilendirmez elbette,şu bir gerçek.. hastaysanız,yürüyemiyor,askerlik yapamayacak durumdaysanız size askerlik yaptırmaz muafiyet verip gönderiler.

Ameliyatını yapan hekim 3 ay istirahat raporu vermiş sanırım,3 ay sonra kontrol yada birliğine dön gibi bir şey söyledimi?

@User12345,

@OğuzHan112 abi askerdeyken kontrol eden ortopedi doktoru durumumun ameliyatlık olduğunu ama şu an sıra olmadığını söyledi o şekilde gönderdi yoksa ameliyatı kesin olmam gerektiğini söyledi
3 ay sonra kontrole çağırdı abi ameliyat eden doktor
Benimle aynı durumda olan bir asker arkadaşım daha var ona 3 ay sonra birliğine dön demiş ama şu anda çoçuk hala koltuk değneği ile yürüyor birliğe gidicek halde değil abi askerlik zorlu bi süreç biliyorsun ama abi ameliyatlı ve o dizle inanki daha da zorlu bir süreç oldu ve bu psikolojik olarak çok yıprattı artık bunu bir çıkış yolu olarak görmeye başlıyor insan

Hekimler menüsküs yırtığınıda biliyor askerlik yapar yada yapamaz onuda biliyor.

3 ay sonra kontrol demiş,3 ay sonra muayene eder,gerek duyarsa mr ister durma göre istirahatını uzatır.. muafiyet için birliğine dönmeni isteyebilir, birliğinden sevk alıp gidersin askerlik yapar yapamaz karar verilir.

Sivilde şubeden garnizondan sevk alıp gidebilirsiniz ama muafiyet maalesef çok zor.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, ilave etmek isteyenler buyursun.

@User12345,

Üst Alt