Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Sinirlerde kesi olmaması şansımı ne kadar arttırır?

garraro

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 5 ay önce trafik kazası sonucu L1 seviyesinde felçli kaldım.2 ay kadar tsk rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüm.şu an evde bir fizyoterapist eşliğinde çalışıyorum.
çekilen mr sonucunda sinirlerde kesi olmadığı söylendi.fakat 5 aydır ne his var ne de hareket.
şuan gelebildiğim seviye posterior shellerle walkerla adım atabilmek.
sinirlerde kesi olmaması şansımı ne kadar arttırır?

umarım tam kesi yoktur eger tam kesi yoksa sizin yogun tempoyla 2 yıl boyunca sürekli çalışmanızı isterim çünkü ilk 2 yıl içinde olacak ilerleme çok önemli boyutlarda olur tam kesi degilse şansınız yüksek..

teşekkür ederim.sinirlerde hiç kesi olmadığı söylendi.sadece kapsülde bir zedelenme var dendi.

Bol bol yürüyüş ve fizik tedavi... Kendi başınıza her ne yapabiliyorsanız, hepsini kendi başınıza yapmanız önemli. Bol su için ve idrar yolu enfeksiyonlarından uzak kalmaya çalışın.
Unutmayın, his ve harekette her ne geri dönecekse, ilk 2 yılda dönecek. Onun için morailinizi de çabanızı da hep en yüksek seviyede tutun.

teşekkürler.idrar yollarında şuan da pek sıkıntı yok.zaten 6 saatte bir tak yapıyorum.bazen de büyük abdeste oturduğum zaman kendim yapabiliyorum.
bakalım zaman ne gösterecek.uyuşmalar karıncalanmalar var sadece.
bu arada kendimi de tanıtayım:ben artvin yusufeli ilçesinde ingilizce öğretmeni olarak görev yapıyordum.ismim ahmet toksal.
herkese teşekkürler

Bende of,liyim 9 yıl etti sinirde kurşunun yakından geçmesi nedeniyle sıcaklıktan olusan bir zedelenme var var ve bu sıcaklık sinır damrında kabuklasmaya yol acmış eskıden hıs etmezdım şu an ayaklarımın tüylerini çektiğimde acı verıyo bazı bölgelerde ciddi elle dokunuldugunda hisler var ayağım ayağım eski abadını koruyo yani 100 de 95 aynı şekilde incelme yok ama kasılmalarım var rahatsız edecek dercedem, diye sorarsanız değil okadar bir yandan olmasınada iyi gibime geliyo ayaklarımı canlı tutyo kanımca idrar yolarım da przarvatif sonda kulanıyorum geldiğini sıkıştığımı his edebiliyorum ama tutmada sorun var.

Üst Alt