Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim, bir gözümde görme kaybı var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
3
Merhaba ben %90 engelliyim omurilik felci 2008 yılında kursa gittim yazılı sınavı direksiyonu geçtim her işlem tamam ücretleride yatırdım karakola gidince polis sağlık ocağı raporu olmaz H sınıfında tam teşekküllü hastaneye git dedi. Raporu alırken sol gözümde görme kaybından dolayı bana H sınıfı ehliyet alamaz diye rapor verdiler. Şimdi bu değişikler nelerdir ben görme kaybına rağmen ehliyet alabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz.. ?

Ehliyet Alımı Hakkında Lütfen Yardımcı Olun...

Ben 2007 yılında sol gözüm görmediği için H sınıfı ehliyet alamadım. Omurilik felciyim tertibatlı araç alıcam şimdi tekrar başlamak istedim ehliyet sürecine fakat her kafadan farklı ses alırsın diyende var alamazsın diyende kimseden net bilgi alamadım sürece başlayıp tekrar yıkılmak istemiyorum. Bilgisi olan yardımcı olan olursa lütfen bi cevap versin kafayı yiyecem çok stres yaptım...:(:(:(

OturanBoğa hocam ne kadar hakimsin bilmiyorum ama şuan korkumdan rapora gidemedim inan sağlık ocağına bi gittim beni göz ortopedi ve nörolojiye sevk yaptı gidemedim çünkü 2007 de gözden dolayı Konya numune hastanesi kırmızıyı çekmişti benim rapora yeni kanunda hakkım var diye biliyorum emniyete sordum onlarda kimisi alabilirsin kimiside göz muayene bakarlar alamayadabilirsin diyolar dediğim gibi korkumdan gidemedim ama bu ehliyet bu yıl kesin lazım artık bana şuanda Karaman da yaşıyorum...

albatros_070

tek göz yokluğunda sürücü belgesi verilir mi? EVET
omurilik yaralanmasında sürücü belgesi verilir mi? EVET

ikisi aynı anda olduğunda sürücü belgesi verilmeye mani bir durum var mı? HAYIR

Üst Alt