Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli arkadaşlar: His seviyeleriniz ne alemde?

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 20,06,2005 tarihinde geçirdiğimtrafik kazası sonucu 17 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum..seviyem t-3 t-4 ve doktorların dediğine göre sinirlerde kesi yok..birkaç hastanede( konya selçuk üniversitesi,ankara fizik tedavi ve ankra türk silahlı kuvvetlerinde) tedavi gördükten sonra 6 aydır tedavimi evde sürdürmeye çalışıyorum.yaptığım fizik tedavilerimden dolayı fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum ama hissiyatımda bir gelişme olmadı...acaba çokmu aceleci davranıyorum.
öğrenmek istediğim konu benim durumumda yada buna benzer durumda olan arakadaşlarımın hissiyatlarındaki iyileşmelerin(gelişmelerin) nasıl olduğu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevineceğim...
şimdiden herkese teşekkürler ediyorum...

geçmiş olsun arkadaşım bende 2005 agustosta kaza gecirdim benim c5 di ama halen ayaga kalkamadım bende ewde tedavi görüyorum his konusuna gelince benim yavas yavas hislerim geliyor yani bence morelini hiç bozmadan egzersizlerini yap..

Kesi olmaması önemli birşey. Sürekli çalış... 2 yıl içinde her türlü gelişme olabilir.

Ben T5-6 seviyesinden yara almıştım. Az da olsa omurilikte bağ kalmış ve tam kesi olmamıştı. Çok küçük de olsa bazı geri dönüşler olmuştu.

T9 T11 2,5 sene olacak.kemik erimesi kemik incelmesi kas erimesi bası yaraları Tak kullanıyorum psikolojim değişken his/hareket belden aşağı yok.
hiç ilerleme olmadı bende.
her hastanın gidişatı önceleri aynı ama sonradan farklı oluyor.

bilmiyorum ama ben her gecen gün daha ii hissediyorum çok yavas ilerliyor ama morelim bozulmadı hiç..

1 yıl 2 gün sonra yani 22 06 2006 da da ben kaza geçirdim o günden beri his konusunda hiç bir gelişme olmadı. bakalım yıllar neler getirir.

L1 paraparaziyim. 1998 yılının Nisan ayında trafik kazası geçirdim. Ayaklarda kısmi hareket var ama ayağa kaldıracak kadar güçlü değil ve bütün bu gelişmeleri fizik tedavi gördükte sonra oldu. Kazadan sonra oturamıyordum. Şimdi ise uzun yürüme cihazıyla iki üç kilometre yürüyebiliyorum. Tedavinin önemi çok büyük ve süreklilik arz etmesi gerekir. Ama ben hastaneden çıktıktan sonra egzersizlere sürekli olarak devam edemedim. Egzersiz yapmamak büyük bir hata ve kendimize yaptığımız en büyük kötülük galiba... Kireçlenme ve kas incelmesi bizim mücadele etmemiz gereken iki büyük korku ama egzersizlerle bunların üstesinden gelebileceğimize göre tek eksiğimiz biraz azim....

HEPİMİZ FARKINDAYIZ BİZLER İÇİN ZOR BİR SÜREÇ..
ÖNEMLİ OLAN BU SÜRECİ BİLİNCLİ BİR ŞEKİLDE ATLATMAK. BENİM GİBİ BİLİYORUM Kİ BİR SÜRÜ ARKADAŞIM BU HİSSİYAT KONUSUNDA BENİM GİBİ SABIRSIZDIR.
AMA ŞUNUDA BİLİYORUZ Kİ BU SÜRECİ HIZLANDIRMAK BİZİM ELİMİZDE VE BOL BOL EGZERSİZ YAPMAMIZ LAZIM..
ALLAH HEPİMİZE ŞİFALAR VERSİN.....

c5 seviyem 2 senedir sağ tarafta acı soğuk sıcak hissi yok dokunma ve motor normal düzeyde var, sol tarafta her türlü his normal ama motor normale gelemedi,, benim durumum daha garip yani..

denyimlerime dayanarak konuşayım T-12 paraplejiyim...
His konusuna takılmayın onun için yapılacak bi çalışma yok malumunuz zamana bırakın.
harekette ise çalışmanın faydası yatsınamaz.
kazadan sonra cok az his ilerlemesi oldu bendede kasıklarımda kaldı
en cok sıkıntım penis deki his kaybı

Benimde 92 temmuz trafik kazı L1 tam kesi ne hareket ne duyu var 1.5 fiziktedavi gördüm geri dönen ne motorda ne duyuda bişey olmadı. ilk 1.5 yıl diyorlardı bundan sorasıda benim için zor yaşamaya bakalım hayat devam ediyor.
Soldier demişsin hareket yoksa duyunun ne anlamı var çok önemli en azından bası yarası okadar kolay oluşmaz duyu olduğunda ve buna benzer birsürü şey, ben hareketi geçtim duyu azda olsa geri dönse diye düşünürüm hep(olmayacağını bildiğim halde) Heleki ssk lı iseniz azda olsa birşeylerin geri dönmesi ve problemlerin artmamsı için çok önemli çünkü her ilacı ha dediğimizde alamıyoruz istediğimiz yerde fiziktedavi göremiyoruz ve yaşamımızı rahat sürdürebileceğimiz uygun bir sandalyemiz dahi olamıyor.

Duyu tabiki önemli zaten önce duyu sonra hareket gelir. Duyu bizler için çok önemlidir. Bende de kopma derecesinde ezilme oldu. T-9 parapilejiyim.

Duyu ve hareket bana doktorların dediğine göre ilk 2 yılda hızla daha sonraki beş yılda yavaş beş yıldan sonra ise pek ilerleme olmaz dediler.

Benim 7 yıl oldu hala bir değişiklik yok. Herkesin kesi ezilme farklı farklı olacağı için his ve hareketin geri gelmesi mutlaka kişiden kişiye farklı olur.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

hepsi farkl ben c6.7.8 tam kesi
on tanemizi bir araya getir hepsi c.6.7.8 o0lsun ve tam kesi olsun yinede birbirine benzemez.
hisleri duyuları yaptıkları yapamadıkları
ama hepimizin hem fikir oldugu konu şu
fizik tedavi çok önemli devamlılık istiyen bişi yeni olan arkadaşlar imkanları ölçüsünde yapsınlar..faydasını mutlaka göreceksiniz

t11 t12 sevıyesıyım 3 sene oldu trafık kazası gecırelı.duyu sevıyesınde azda olsa gelışme yasadım ama bı yere kadar gelıp kaldı.ılk baslarda yasadıgım gelışmelerı suanda yasamıyorum.ama su bır gercekkı fızık tedavı kesılmeden devam edılmedı.faydası oluyor cıdden....

18.12.1999 omurilik ördek avında yengeniz oldu hemde tamamen yengeniz oldu t10 t12 yengenizin adı sizlere selamı var 7 yıldır hissiz yaşıyor

ben 25.04.2000 senesinde trafik kazası geçirdim ve c4-c5 boyun kırığı oluştu ama tam kesi değil yarı kesi ve benim hissim hiç kaybolmadı hissim var yani ilk zamanlar oturamıyordum şimdi çok şükür bir çok ihtiyacımı karşıyabiliyorum(yemek yemek,bilgisayar kullanma vs)ama his ve motor sinirleri çok farklı zedelenme motor sinirlerinde değilse his olmadanda iyi olunabiliyor birde hastalar çok farklı hastalıkları aynı olsa bile gelişmeler farklı oluyor kıyaslamamak gerekir.

slm...
Ben 1996 senesinde bel ve sırt bölgemden omurilik tümörü nedeniyle ameliyat gecirdim ameliyata girmeden önce belden aşağısı his ve hareket yoktu,ameliyattan sonrada bu durum 4 ay devam etti ,sonra eve fizyoerapist geldi tedaviye başladı eksersiz falan ben hiç umutlu değildim,sağa sola bile dönemiyodum yardımsız yatakta,sonra etkin fizik tedavi programıyla iyileşme olmaya başladı,bebek gibi önce emeklemeye başladım sonra oturmaya sonrada yurumeye ,sekiz ayın sonunda bastonsuz yurumeye başladım,bu tur ameliyatlarda ilk 1 sene iyileşme acısından cok önemli,ve 12 sene oldu hala hergun birazdaha kendimi bir önceki gunden iyiye gidiyorum.
Saygılar...

cevap

arkadaşlar bende T11 travmatik parablejiyim.Sanırım ben bazılarından biraz şanslıyım.Ben 14 sene önce trafik kazası geçirdim ve his yavaş yavaş dizkapaklarıma kadar geldi.Kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim yapabiliyorum ama yürüyemiyorum sadece.Egzersizler hiç bırakılmamalı,herzaman bir umut kalmalı,tıpta imkansız diye birşey yoktur,sadece olasılıklar vardır.ALLAH HEPİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN..

T12 travmatik parapleji hisler kalçamda ilk günden beri orada durum ilk gün ile şimdi arasında hiçbir degişiklik yok tam kesi...

slm arkadaşlar,
ben 1992 den beri tümör ameliyatı sebebiyle T4 paraplejiyim. his ve hareket (motor) yok. 4 kez tak yapıyorum. oturma güçlüğü de çekiyorum.

devogulo arkadaşım bende 19 mart 2003 te trafik kazası geçirdim L 1 kırığına bağlı sinirlerde tahribat oldu ama dr tabiri ile çok küçük bir çarpma ama ona rağmen 7 ay hast. kaldım his bacaklarda vs normal ayak bileği ve parmaklarda zayff ama deri altında var gibi entersan bir durum anlatılmıyor ki ama bende yanma var sürekli diyebilirim çok yürüdüğüm zaman artıyor . Bilekler için Afo kullanıyorum ayrıca birde bastonum var ama aslında heran bırakabilirim.
Sizlere tavsiyem kesinlikle spor yapın yapamıyorsanız muhakkak egzersiz yapmanız, 3 aydır spor salonuna gidiyorum fitness salonuna keşke diyorum daha önce gelseydim keşke , kendime geldim azda olsa kilo almıştım onlar gitti resmen vücud yeniliyor kendisini üzerimizde ki korkularımızı alatılım ürkekliği alatlım , acaba orada kayar düşermiyim acaba orada sporcular var badybolding yapan kaslı vs gençler var bana nasıl bakarlar acaba oraya uyum sağlarmıyım diye düşünmeyin lütfen çıkın gidin göreceksiniz çok şey değişicek, saygılar.

slm arkadaşlar ben 10 ay oldu kaza gecireli ilk günler yalnız başıma oturamıyordum ama şimdi cogu işlerimi kendim hallediyorum his ve hareketlerim yavaş yavaş gelmeye başladı bol bol yüzmenizi tavsiye ederim

t5 t6 2002 de araç ıçı trafık kazası hiç gelişme olmadı

c5-6 denize atlama 2006

mesane sorunu hariç iyileştim ama düşünce gücünün büyük önemi olduğuna inanıyorum ameliyattan sonra ayağa kalkamazsın demişlerdi içimden hadi canım dedim ve o günden itibaren gözümü kapattığımda hep yürüdüm koştum. Şu anda ikisinide yapıyorum ama bacaklarım hala sıcak soğuk konusunda bana oyunlar oynuyor allah hepimize şifa versin umut her zaman vardır unutmayın

C4 agustos 2007 trafik kazası

merhaba ben antalyadan mustafa gecen yıl agustos ayında araba carptı c4 kemıgım kırıldı.su an sag bacagımı hıssetmıyorum ama sol bacagımı ve kollarımı falan hıssedıyorum.kollarımı hareket ettırebılıyorum ama ellerde ve ayaklarda hıc bır hareket yok.son gunlerde ayak tırnaklarımda tırnak batması sorunu yasıyorum tırnaklar parmakların ıcıne dogru buyuyor.devamlı ıdrar yollarında ıltıhap sorunu yasıyorum.ayrıca bobregımın bırınde tas sorunu ortaya cıktı hastalıktan sonramı oldu oncemı vardı bılmıyorum ama kazaya sadece 11 ay oldu.akcıger kapasıtemın yuzde 50sını kullanıyorum.bır suru egzersız yapmam gerekıyor ama genelde tembellık yapıyorum egzesızlerı yapmıyorum.herkese gecmıs olsun.

slm arkadaşlar ben de l-1 ofliyim sabredeceğiz başka çare yok gibi bize sahip olanlara bıkkınlık vermesin ki bizlere ftr hareketleri yapmamıza yardımcı olsunlarbizede sabırhepinize acil şifalar

his

arkadaslar bende his var ama hareket cok az his onemli degil bence onemli olan hareket gerisi bos hep yataga baglı olmak cok zor bunu yasayan bilir herkese gecmiş olsun

mrb arkadaşlar.benim seviyem c6 c7 t1. yarı kesi oluşmuş.18 ay oldu kaza geçireli.henüz seviyemde ilerleme yok.

slm ben 2007 iş kazası geçirdim t9,t11 arsı omirilik ve sinirlerde zedelenme sol bacak diz kapağına kadar duyu hissi var sağ bacak hafif yattığım yerde kendime çek idrar hissi yok lakin idrar geldiğinde karnımda ağrı ve kasıklarımda yanma oluyor fazla tutamıyorum tak kull. allah herkese şifa verir inşallah

Üst Alt