Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde PİYELOSEPTYL kullanımı..?

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.....
Benim nörojenik mesane sorunum var ve bununla ilgili tedavim devam ediyor. Bana bu tedavi sırasında bir fizik tedavi doktoru hergün en azından 1 adet piyeloseptyl içmem gerektiğini söyledi. Ilaç kullanmayı fazla sevmeme rağmen biraz kullandım ama sonradan bıraktım. Acaba aramızda bu ilacı sürekli olarak kullananımız varmı ileride vucudumuza bağımlılık yapıp bir zararı olmasın... şimdiden herkese teşekkürler ediyorum...

Piyeloseptly etkili bir idrar yolları antiseptiğidir. Bana reçeteyle verildiği zaman genellikle günde 3 tane kullanmam yönündeydi. Sürekli olan enfeksiyonları baskılamak için 1 aydan uzun bir süre günde 4, 3, 2 gibi çeşitli dozlarda kullandım. Bende uzun süreli gereksiz ilaç kullanmak istemediğim için bıraktım.
Doktoruma çok küçük dozda kullansam (mesela gün aşırı 1 tablet alsam) gibi bir öneriyle gittiğimde öyle bir faydasını görmezsin boşuna kullanma dedi :) bende hiç kullanmıyorum.
Sana en iyi cevabı, nörolojik mesane konusunda uzman bir nöroürolog verebilir.

Not: Bence ilaçlar herkeste aynı etkiyi yapmıyor, sizi iyi tanıyan, rahatsızlığınızın geçmişini iyi bilen düzenli olarak kontrol eden "iyi" bir doktor en doğrusunu söyler...

sevgili arkadaşım bende uzun zamandır senin yaşadığın bu sorunları yaşıyorum sürekli kulllanma riski şu enfeksiyo ile karşıladığın zaman bakteri dirençli oluyor ve hiç bir tedaviye cevap vermiyor sonrasında da daimi sonda ortaya çıkıyor ki enfeksiyonla sanki ortak çalışıyorlar sen sadece sorunarın olduğu zaman içersen daha mantıklı olur diye düşünüyorum ve tak yaparken hijyene dikkat edersen ve gece sıvı içiminde biraz daha dikkatli olursan sabah kalktığında yüzündeki gülümsemeyi görürsün sende .

slm

2 yıldır pyoraseptil kullanıyorum sabah akşam 2 adet 50mg önceleri çok faydasını görüyordum ama artık bünyemmi alıştı ne hiç faydası olmuyor son 3 aydır enfeksiyondan kurtulamıyorum

S.a arkadaşlar öncelikle hepize geçmiş olsun bende yeni katıldım aranıza,bu ilk mesajım,bende 12 sene önce omurilikten tümör nedeniyle ameliyat oldum ,ameliyat sonrası 7 ay sonda kullandım,idrar yolu enfeksiyonundan sonra PİYELOSEPTYL denen ilacı kullandım bu arada cok tatsız bişe :D benden sevemedim o ilacı,bir cok antibiyotik kullandım sonunda bakteriler direnç kazanmıştı hiç bir antibiyotik fayda etmedi,ben biraz dik kafalıyımdır biraz da,bir gün sondayı kendim cıkardım bu ne ya dedim kurtulamayacakmıyız bundan:D sonra baktım az da olsa idrarımı yapabiliyorum urologa gittim ultrasona girdik tabi,ultrasonda mesanemde taş oluşmuş sonda takanlarda olurmuş onu kırdırdık hallettik doktor bol bol su içmemi söledi sonda takmama gerek yok dedi ama içerde bir miktar idrar kalıyodu o da zamanla duzelir dedi,ve sonuç bizim gibi olan kişilerde önce enfeksiyonun sebebi belirlenmeli ,sonda kullananlarda taş riski her zaman vardır,veya sonda kullanmayıpta mesanede idrar normalden fazla kalıyosa oda enfeksiyon sebebidir.
Saygılar..

Bu ve benzeri ilaçlar uzun süre kullanılmamalıdır. Kullanılırsa, bakterilerin ilaca direnç sağlaması kaçınılmazdır. Bu ilaç, özellikle hafif enfeksiyonlarda, daha doğrusu enfeksiyon başlangıcı hissedildiğinde kullanılabilir. O da bol su ve C vitamini desteğiyle... Yoksa güçlü bir bakterinin tedavisinde (hem de uzun sürekli kullanımlarda) bu ilaç hafif kalır, ters teper.

merhaba. ben de bu ilacı uzun zamandır hatta yıllardır kullanıyorum. ilaçları sevmiyorum(kim sever ki?:eek:) mecbur olunca... ama ben hayatım boyunca hiçbir ilaçtan bunun kadar iğrenmedim. çok kötü bi ilaç bu. sizin de kullandıktan sonra boğazınıza bir şey yapışmış gibi olup da mideniz bulanıyor mu??

Yok hayris, bahsettiğin şekilde bir etki olmadı bende.
Ama, zaten yılda bir bilemedin iki kere ya kullanıyorum ya kullanmıyorum... Sürekli kullanmamak gerek zaten. Yoksa etkisi de yok olur

bende bu ilacı kullandım ama sadece enfeksiyon olduğunda bir iki hafta kullandım doktor sürekli kullan demedi.
ben koruyucu olarak 3-4 günde bir antibiyotik kullanıyordum oda vücudumda kabartılara neden oldu bende devamlı kullanmıyorum idrar yaparken hafif yanma hissettiğimde bir tane içiyorum..

Üst Alt