Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Tercihlerini Yaparken Dikkat etmeniz Gereken Yerler ve Tercih nasıl yapılır?

mesela 4421 ve 4431 verilmişse birisi tutuyorsa yeterli.
4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
4.1 Adaylar tercihlerini 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye
gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Temmuz 2012 gecesi, saat 23.59’da sona
erecektir.
4.2 Atama yapılacak İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’de, ortaöğretim düzeyi kadrolar
Tablo-2’de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3’de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4’te gösterilmiştir.
4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle
incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.
Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması
yeterlidir.
Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen “Başvurma Genel ve Özel
Şartları”nı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

ama ozaman insan hem işletmeden hemde bürodan nasıl mezun olur

kılavuza tekrar göz atmak isterken loddin gerekli açıklamayı yapmış zaten.. bkz: Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. sormak istediğiniz veyahutta kafanızda takılan bir sorun varsa sorabilirsiniz..

Maral:

Şimdi Tercih yaptım o zaman tercihi iptal edeyim bu 2 yıl içinde geçerli olurmu mezun olursam ? tercih olursa yapabilecekmiyim o zaman ? bana bir fikir verirsen çok memnum kalırım teşekkürler.

rabbim hepinizin yardımcısı olsun ve kolaylıklar versin...

lakin ilk okul mezunları yani biz gibiler cok nadir memur olacak sanırım :S

sevgili arkadaşlar öncelikle herkese kolaylıklar dilerim ben ömss de lise mezunu elimde herhaangibir sertifikam ve görme engelli olarak girdim ben nasıl tercih yapabilirim buna cevap verecek arkada<şlara şimdiden teşekkürler

selmn aleykm kusura bakmayın ama bir kurum ayrı ayrı 3 nitelik istiyor bunların ikisi bnde bulunuyor 1 isi bulunmuyor orayı tercih edersem yanlış mı yapmıiş olurum şimdiden bilgileriniz için teşer ederim

ösym ye elektronık yolla gönderılıyo. çıktı almaya gerek yok

Do
ğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “ ÖMSS/Kura Tercihleriniz ………..tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanınatıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra
http://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz.
Bu OSYM nin sitesinde yazanlar,

maral şimdi hangilerini tercih edebilirim düz lise mezunuyum ,bilgisayar sertifikam var,aldığım puan 89,69 türkiye sıralamam 771 ,lise mezunu olarak girdim bu konularda en ufak bir bilgim yok şimdiden tşk ler maral unutmadan genel özürlüyüm...

maral ösym den bakıyorum bakıyorum tercihleri nereye yazacam bulamiyorum yardımcı olursaevinirim... yani tercihi nereye yazacam ? valla kaç gündür bakiyorum yokk...

ais.osym.gov.tr sifrenle bu siteye gir ömss 1 giriyosun sonra tercih bildir tıklayıp 15 adet tercihini bildiriyosun. .

herkez çok dikat etmeli herhalde bu tercihler kaç sene geceri ve alımlar devam edermi?

ÖMSS "Tercih Bildir" sekmesinin süekli hata vermesi

Arkadaşlar merhaba,

Tercih süresinin başlamasından bu yana Ösym'nin aday işlemlerine girip "Tercih Bildir" sekmesine tıkladığımda "Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz" yazısı çıkıyor..Aynı sorundan muzdarıp arkadaşlarımız var mı ?

neslihankocaman;

O zaman belli bir kesimi vuran bir sorun var...Yarın arayıp sormak lazım stres yaptım

adobe programını konrolden gecırın birde pc acın kapatın..

ferdi5519;

Hocam her şekilde denedim ama hata vermeye devam etmekte..Tüm tarayıcıları denedim,flash player güncelleştirmesini de yaptım ama nafile..

Ya arkadaşlar bu öms özellilke ilkokulular için tamamen fiyasko olduğuna şüpem kalmadı kayıt yapmadan önce hiç bir yerde MEB den sertifika olacak diye söz edilmiyordu şimdi zaman bitince sertifikalılar yerleştirilecek diyor demekki el altından kendi adamlarına haber verdiler bizleri uyuttular zaten türkiyede hangi dönemde hangi iş adaletli olmuşki bu olsun tercih yapmicam verdiğim 10 tl ve emeğim zehir zıkkım olsun...

arkadaşlar yukarıda açıklamama rağmen halen aynı soruları sormanız gerçekten şaşırtıcı. lütfen yukarıda yani ilk sayfada yazdığım açıklamayı dikkatli okuyun

Askın keskın kardesım sistemlerde yoğunluk vardır ben samsundan yaklasık sabahtan beyrı bu işlerle urasyorum ve herhangı bır hata ve sorunla karsılasmadım sabah erken saatlerde tekrar deneyın olmasa giriş işlemlerinde otamatık tc ve şifre işlemlerınde kayıt var sa onlardan bırınde rakam veya harf kaydını yanlış yapmısındır pc onları deleteden silin bastan giriş yapın duzelir işallah.

Benımde bi sorum olcak ben lise elektrik mezunuyum ösym de kaydımı yaptırırken bilgisayar sertifikam olduğunu söylemeyı unuttum 2 ay oldu sertifika alalı tercıh yaparken sertifikama göre tercihlerde bulunabilirim deyilmi 6225 M.E.B bigisayar işletmeni bölümlerini burda tüm kardeslerimize yardımda bulunan kardeslerimeze şimdiden tesekür edrim

ya bende de tercih bildir diye bir şey yok aday işlemleri sisteminden bakiyorum yok ösym ana sayfasına bakiyorum yokk lütfen yardımcı olun yaa....

benim ki tamam :):) rahatladım valla :)

yararlı bilgiler çok teşekkürler :)) ben sabah yapmıştm :)

Selamlar;

Kusura Bakmayın ama benim tek takıldığım konu aslında bütün tercihlerimi yaptım ama
Derece:11
Derece:12
Derece:13

bunlar ne anlama geliyor onu bir türlü anlamdım...
Yardımlarınızı bekliyorum....

sertıfıkası olan

kalorıfer ateşleme ve meb onaylı bılgısayar sertifikam var ilkögretım mezunuyum bu nitelıklerı taşıyan tercıhlerı yapabılır mıyım

2 657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile
yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

ilköğretimler bu 11 dereceye tercih yapabılecek mi

arkadaşlar ben ilkokul mezunuyum şimdi tercih yapmayalımmı.

ekremm kardeş ilköğretim mezunuysan ancak ilköğretim kadrolarına başvuru yapabilirsin ilköğretim tercih kadrolarının içerisinde kalorifer veya bilgisayar işletmenliği alımı varsa tercih yapabilirsin ben gözucuyla biraz baktım ama bu söylemiş olduğun kadrolardan göremedim daha çok hizmetli kadrolarını gördüm bi yanlışlık yapıpta tercih hakkını öldürme tercih klavuzundaki size ait olan ilkokul - ortaokul ve ilköğretim kadrolarının bulunduğu sayfalardaki kadroları iyice incele ve ona göre tercihini yap bol şanslar...kardeş.

ÖMSS "Tercih Bildir" sekmesinin süekli hata vermesi Arkadaşlar merhaba,

Tercih süresinin başlamasından bu yana Ösym'nin aday işlemlerine girip "Tercih Bildir" sekmesine tıkladığımda "Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz" yazısı çıkıyor..Aynı sorundan muzdarıp arkadaşlarımız var mı ? Evet arkadaşlar bu sorundan bende muzdaribim tercihlerin başaldığı günden buyana aynı sorun bende yaşıyorum tercihimi ösym ye bidiremiyorum bu durumda neyapmamız gerekiyo bu sorunla karşılaşıp çözen varmı yoksa enyakın bir ösym başvuru merkezine gidip 3 tl bayılıp gelmemizmi gerekiyor acilen cevap yazarsanız sevinirim..

Ben farklı birşey soracağım, engelli bir aday tercih yapıp yerleştikten sonra gitmekten vazgeçerse, herhangi bir hak kaybına uğraf mı yoksa kpss deki mantık gibi işliyor...

Üst Alt