Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölecekmiş gibi hissetmek hangi tür ilaçla düzelir?

Pickle

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
218
Ben hayatımın son günlerini yaşıyormuş gibi hissediyorum. Yakın zamanda öleceğim gibi. Mesela oynadığım oyunun Türkçe seçeneğinin olduğunu bugün fark edince son günlerim olduğu için bir daha Türkçe olarak oynayamayacağım diye düşündüm. Bu tarz düşünceler oluyor.
Benim 2023 yılındaki hezeyanım ölüm üzerineydi. 2024 yılında yani bir yıl sonra sanki daha önce ölmeliymişim de fazladan yaşıyormuşum gibi hissetmeye başladım. Bu sene de yakın zamanda öleceğim gibi hissediyorum.

Bu his hangi tür ilaçla düzelir?
Şu anda Ozaprin 10 mg kullanıyorum.

Zaten birgün öleceğiz fazla düşünmeye gerek yok. Herkes her an ölebilir. Kimse sağ çıkamayacak dünyadan herkes ölecek. Ölüm iyi insanlar için güzel şey.

Necip Fazıl merhumun dediği gibi: "Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber. Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber? Kardeşim ben de senin gibiyim ölümü ensemde hissediyorum. Türkiye de yaş ortalaması 65. Şuanki yaşından 65 i çıkar geriye iyi yaşasan , ani bir kaza , kalp krizi gibi bir ölüm olmasa bile altı üstü 25 yıl daha yaşayıp bu Dünya dan göçüp gidecegiz. Bu yüzden fazla kafana takma . Ben şahsen endi adıma şunu söyleyeyım. 41 YAŞINDAYIM VE BEKARIM. Bu sene çalışma hayatımı bırakacagım. Sonsuza kadar yaşayacakmışım gibi yaşamaya gerek yok

@Pickle,

Senin antidepresana ihtiyacin var.

Benimde hezeyanlarim var.Bi türlü geçmiyor ilaçlarla.

Hayat herşeye rağmen güzel.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sanki anksiyete yasiyorsun da bu hezeyana yol aciyor gibi. @Pickle
Dideral kullaniyorum ben. Belki doktor sana da yazar, belki daha guclu bir seye ihtiyac duyuyorsundur. Ayrica antipsikotiklerin de kaygi onleyici ozelligi var. Doktor ne luzum gorurse o. :)

@Pickle

Sorduğun sorunun doğru cevabını burada kimse bilmez. Sorduğun sorunun doğru cevabını doktor bilir. Doktora sormalısın.

@Şamil676767, @neoplis,
20 yaşına kadar gelmemi bir mucize olarak görüyorum. Daha önce ölmüş olmalıydım. Ölmediğime göre çok yakın bir zamanda ölücem. Her gün bugün son günüm diyorum.

2 hafta sonra doktor randevum var.

Bunları düşünmek yerine anlamlı ve dolu dolu bir yaşam sürmeye odaklanabilirsiniz.
Şu anda bulunduğunuz an için şükretmeyi ve varoluşun güzelliklerine odaklanmayı deneyebilirsiniz.
Pozitif bir bakış açısı geliştirerek, bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Değerlerinizi, tutkularınızı ve hedeflerinizi belirleyerek bunları takip edebilirsiniz.
Mutluluk, tatmin ve başarı hissi getiren faaliyetlere katılabilirsiniz.
Sevdiklerinizle geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarın ve tutkularınıza odanlanıp onun peşinden gidin.

@nightmare, Trump daha yeni video yayınladı. Böyle bir dünyada pozitif bakış geliştirmek zor. Her an ölmeyeceğimin garantisi var mı? Yok. Kesin manyağın biri öldürür ya da trafik kazası falan olur.

@Pickle, dostum erkene randevu alabiliyorsan almaya çalış. yada maddi durumun varsa özelden bir psikiyatra görün. bu hezeyanı yaşayan birisi ile tanışmıştım. bu durum sizde anksiyetenizi de arttırır.

@nightmare, güldürdünüz tanrı da sizi güldürsün 🤣
Kişisel gelişime önem veren biriyim ama nedense ölüm hissi geliyor ve çok gerçekçi. Şu an tek sıkıntım o diyebilirim.
@Ben_Claudius, ilacımın bitmesini beklemem lazım. 2 hafta sonra bitiyor.

@Pickle, kardeş yaşadığın olay sende yoğun anksiyete yaparsa psikozu tetikleyebilir. şuan fakındasın ama bir süre sonra bu farkındalığın gidebilir. tedbiri elden bırakmamak lazım. ilaçlarının bitip bitmemesi önemli değil. belki kullandıgın ilaçları değiştirir yada yeni ilaç ekler.

@Ben_Claudius, şöyle olsun 2 hafta boyunca bu ölüm hissi için elimden geleni yapayım. Mutsuzluğa karşı aldığım önlemleri bu his için de alayım. Ona rağmen geçmezse, beni rahatsız edecek düzeydeyse o zaman doktora söyleyeyim.

@Tyler D., hayır. Ölümü kabullendim kendi içimde, sadece ne zaman olacağını kestiremiyorum ama yakın zamanda olacak gibi geliyor. Son günlerimi en iyi şekilde geçirmek istiyorum. Bi hata yaptığımda son günlerim olduğu için telafisi olmayacak gibi geliyor. Gelecek hakkında düşünürken zaten o günleri görmeyeceğim diyorum.

Bende mesela bir ara otobüse falan bindiğimde ya kaza yaparsa ölürsek korkusu oluyordu doktora anlattım risperdal yazdı .

Üst Alt