Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'de sanrılar ve halusinasyonlar!?

@Ahmet T,

Sizde birisinin ölümüne ben neden oldum alakasız olsa da ya da yanlışlıkla koşarken çarptım o kişi daha sonra öldü ben öldürdüm düşüncesi gibi takıntılar oluyor mu

@obsessedwithyou,

Evet bu dediğiniz şey okb kötü bir şey olacak veya benim yüzümden kötü olay oldu takıntı diye düşünüyorum anksiyete de yanınd avar gibi

@Ahmet T,

Bende de ayak ağrısı yapıyordu ama dideral ve akineton kullanıyorum.

Dideral ve akineton ayak ağrısıni geçirdi.Agizda dağılan tablet olanzapin ayak ağrısı yapmıyor.

@kara duman,

Beni ağlattınız rabbim size sabırlar versin anne baba olarak yavrunuzun başında olun herzaman sağlıkla rabbimde yavrunuza şifa versin.Evet burası bir imtihan dünyası biliyorum kendide çocukluğundan beri inançlıydı namazlarını kılardı sadece biz onu anlayamamışız kardeşimiz iyi değilmiş belki önceden hemen anlasaydık onu ilaç kullanılır piskoz yaşanmazdı bilmiyorum ne uyku uyuyabiliyoruz nede normal yaşantımıza dönebildik önce gitti aslında psikoloğa ama anlamadılar kardeşimi çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için Allah razı olsun inşalah çok güzel ömürleri olsun onların eskisi gibi olurlar belki

@Pickle,

Şuan tanı olmadığı için olanzapin neden kullanıyorsun ki sen diyor doktorlar kardeşime ilaç belkide zamanla değişecek peki bunu bizmi isticez nasıl ilaç değişimi olucak kardeşim alevlenme dönemindede sakindi zaten sadece askerlikle alakalı bir durumda gerçeklik alğısı yoktu asla sinirli değildi neyse bakalım uzun bir süreç bizi bekliyor sanırım rabbim yardımcımız olsun

@sevgi07, İyi dilek ve dualarınız için teşekkürler Amin.

Geçmi kaldık diye kendinizi suçlamayın bizde çok düşündük o şekil bu rahatsızlıkta genetik faktörler büyük etken yani doğuştan oluyor genelde pusuda bekliyor ve genelde 18/20 yaşlarda travmatik veya stresli herhangi bir olay tetikliyor erken tedaviye başlamanın faydaları bilişsel yıkımı ve okul, iş hayatında ki kayıpları minumuma indirmek.

Hasta kadar yakınlarınında sağlam ve dik durması gerek çünkü hasta kadar çevreside çok yıpranıyor kendinizi suçlamayın sürece hiç bir faydası olmaz en az zararla nasıl yönetebiliriz diye tedaviye odaklanın.

Birde internet ortamında çok boş konuşan soytarı var dikkate almayın onları ilaçsız tedavi imkansıza yakın sonra geri dönülmez hasarlar bırakabiliyor.

@kara duman,
Yok asla ilaçsız olmıcagını biliyoruz ömrümüz yettiğince destek olucaz çocuklarımda aynı şekilde genetik mi bilmiyorum ama zor bir çocukluk geçirdi anne baba kaybı atanamama kaygıları işide sitresli bir işti ama kendi takıntıları olan ince düşünceli biridir herzaman şizofren değil dedi doktor ama tabi gözlemlenicek 30 yaşında kendisi evet dediğiniz çok doğru tekrardan eski sosyal hayatını yakalarsa bence herşey daha farklı olabilir gibi bunun içinde zaman gerekli sanırım çok teşekkür ederim vaktinizi aldım Allah razı olsun🤲🏻

Üst Alt