Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'de sanrılar ve halusinasyonlar!?

obsessedwithyou

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
11
OKB'ye sahibim sanrılarım ve yasadıgım halusinasyon durumları var. Ama ilaçların hiçbiri etki etmiyor. Algı olarak sanki önümü bile onlar. Görüyormuş benim sesimi sesler yaratıyormuş. Gibi düşüncelere sahiptim. Bu da bende paranoya yaptı dışarı çıkamaz hale geldim sanki dışarıda bir olay olursa ben yapmışım gibi bir düşünce oluşturdu.
Şu anlık tedavimde 60mg prozac ve 10mg abilify kullanıyorum. Önceden 200mg misol 10mg abilify kullanıyordum. Bu durumun farklı bir adı var mı? Yoksa okb olarak mı geçiyor.

Abilify okb ye iyi geliyor.Ben bı ara kullandım ama bende uykusuzluk ve akatizi yapiyordu.biraktim

Hocam bendekinin okb olduğundan da şüpheliyim

Çünkü algıda bozulmalar var

Yanlis bilgi vermek olmasin ama sahsen ben hic duymadim OKB'de bu tarz sanri ve halusinasyonlarin oldugunu. Eslik eden baska bir rahatsizlik daha vardir ya da baska bir tani alirsiniz diye dusunuyorum.

Ayrica onemli olan semptomlar ve bunlarin giderilmesi. Merakinizdan sormussunuz ama yine de belirteyim, hastalik isimlerine takilmayin.

OKB gibi gelmedi bana. Antipsikotiğin dozunu arttırabilir doktor.

Yıllardır uğraşıyorum artık beraber yaşamaya alıştım.. Çok stresli dönemlerde halüsinasyon bilmiyorum.. Dr değiştir zaten güvenmiyor muşsunuz.

@obsessedwithyou, başka doktora randevu alıp şikayetleri anlatın. Sizi tanımadığı için müdahale etmezse de eski doktordan memnun olmadığınızı söyleyin. Psikiyatride tanımıyorum diyip gönderen doktorlar var.

Geçmiş takıntısı var bende de on sene önce olmuş olan konuşmalar davranışlar falan sürekli aklıma geliyor sinir oluyorum başıma ağrılar giriyor ilaçta fayda etmiyor nedir bu ?

@obsessedwithyou,
bende çevremdeki ölenleri ben öldürmüşüm gibi geliyor hatta vesvese veriyorum merhumu ben öldürdüm diye

@obsessedwithyou,

Okb berbat bi hastalık yaşayan biliyor bende eskiden berbattım berbat şimdi elhamdülillah eskiye nazaran daha iyiyim ama keşke ilaçlardan kurtulsak artık...

@Ahmet T, ben ölüm haberi gördüğümde benim adıma öldü sanıyordum. Yani ben aslında ölmüşüm ama yaşıyorum, benim yerime haberdeki kişi ölmüş.
Şu sıralar ölecekmiş gibi hissediyorum, umarım bu gerçekleşmez.

@Pickle Ben de cok guzel seyler basima geldiginde kotu bir sey olacak gibi hissediyordum psikozdayken. Agir bir atak degildi, ilac kullanirken dalgalanma yasiyordum. Sanki aslinda kotu bir sey olacak da Tanri bana dayanma gucu saglamak amaciyla onceden o iyi seyleri saglamis gibi. Ama hicbir sey olmadi.

Üst Alt