Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB'de kendi derisine vs. zarar verme..?

Bende de vardı o şimdi baya azaldı elhamdülillah umarım darısı senin başına olsun🙏

Benim de böyle başlamıştı herşey. Kaşıyor kabuk bağlıyor tekrar yüzüyordum. Mikrop kapmasın diye kolonya döküyordum.

@osmangazi,

valla hocam hiç sormayın. bu yaşta bunları yaşamak ne kadar kötü. daha büyüyemeden okb denilen lanete kapıldım hayatım doğumumdan beri bir çöplüğe döndü.

Derdini anlatabiliyor ifade edebiliyorsanız sizin birşeyiniz yok demektir, herkese OKB diyorlar hemen tanıyı yapıştırıyorlar.( Derler sonra pek OKB den bahsetmeyelim burda. :)

Seni rahatsız eden bir iç ses veya düşünce olmalı, özelden yazar mısın bu tekrar eden düşünce veya iç sesi.

Ruminasyon her alanda düşünce topluluğu olabilir. Okb düşüncesi rahatsız etmeli ve sürekli tekrar etmeli. Okb saplantı ve zorlantıdan ibaret. Saplantı halindeki düşünceyi soruyorum.

OKB de rahatsız olma olayı iç görü var demek. Peki. Ruminasyon sırasında günlerce sürmesi ama bir rahatsızlık duyamamak zaten kitlenmiş kalmışsın. İstesende çıkamıyorsun. Ruminasyon bitince rahatlama oluyor

@obsessedwithyou sinirlendiginizde derinizi koparinca rahatlıyormusunuz. Sinirlendiginizde dikkatinizi başka şeylere verin nefes egzersizi vb sinirlendiginiz kişiyle konuşarak neye sinirlendiginizi söylerseniz . Sizi sinirlendiren durum ortadan kalkar eger kişilere sinirleniyorsanız geçmiş olsun

@Boşasaymayirmibirharf,

İçgörüsüz okbde var düşünce artık kafanda bir kalıp oluşturuyor asla çıkamıyorsun sanki "onlar" senin yerine yaşıyor, seni yönetiyor "sesler" seni aşağılıyor.

@Boşasaymayirmibirharf,

evet nevrotik bozukluk, ama okbnin şizo obsesif halleri de var (DAHA TANI OLARAK YERİNİ ALMADI) ama nadiren psikotik özellikler gösterenlere ve şizotipal (?) olanlara veriliyor. bu tanı.

Üst Alt