Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB zamanla bipolara dönüşür mü?

@Psikoterapi, benim durumum şu aslında ben bipolarım zaten en son bipolar teşhisi kondu ve bipoların depresif dönemini yaşıyorum üç defa atak geçirdim en son 2017 yılında kendimi önemli üstün biri sanıyorum atak geçirince 20 gün falan sürüyor hastanelik oluyorum .

@sokr@t,
Yanılıyorsun bence ben okbyim ama hala ilaç kullanıyorum okb basit bir hastalık değil sanıldığının tam aksine.

@Rumeysa-_-, pekiyi sen atak falan geçirdin mi ben tam üç kez atak geçirdim psikoza girdim .

Kriz geçirdim bende sinir krizleri oldu
4 defa yattım hastanede 2006dan beri ilaç kullanıyorum okb böyle basit bi hastalık olsaydı çoktan kurtulmuştum

@Rumeysa-_-, bana takıntılarım yüzünden ilk okb dendi daha sonra psikotik depresyon ,şizoafektif bozukluk ,bipolar teşhisleri kondu takıntılarım yüzünden sürekli depresyona girdim hastalığım ilerlemiş olabilir bu yüzden bilmiyorum toplam 6 defa hastanede yattım .

OKB bipolar bozukluğa dönüşür mü bipolar şizofreniye dönüşür ise o da dönüşür herhalde. Benim bildiğim bipolar bozukluk sadece şizoaffektif bozukluğa kadar ilerliyor. Bu sefer kaşındım gerçekten 3 sene boyunca ilaçları hiç içmedim. Bu duruma kadar geldim. Lanet olası bipolar yine, hastalanınca 1 ay hastane sonra 1 ay izin daha sonra 1 ay adaptasyon. 3 ayda eski haline geri dönüyorsun tır çarpmış gibi hissediyorsun kendinizi. Vesayet olmasaydı çok iyi olacaktı mahfettim hayatımı. Annemin korkuları olmasa alacaklar eve. İlk defa böyle bir tehşis konuldu. E-devlet den raporu görünce ben bile korktum kendimden. Neyse ne artık, bipolar atakları geçirmeyen bilmez şimdi adı değişti. Tek gerçek olan acıyı tüm hücrelerin derinlerinde hissediyorsun. Şizofreni olsan hiç bir şeyin farkına varmazsın. Geçmiş olsun bu psikiyatrik bozuklukların hiç birinin güzel bir tarafı yok. Hayata adaptasyon kabiliyeti ile ölçülüyor. Malulen emekli ettiklerine göre bozukluk ağır

Son düzenleme:
Okb olup çalışan arkadaşlara soruyorum?

Siz çalışırken takıntılarınız olmuyor mu ?

Misal kontrol etme, tekrar sayma, el yıkama vs genel takıntılar . Çalışmanıza mani olmuuor mu? Yada çok zorlaştırmıyor mu?

Üst Alt