Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB ve fıtık için hangi oranda engelli raporu alabilirim?

Erdalfb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Selam 7yıldır psikiyatri dedavisi görüyorum 1yıldır 2defa tanı değişdi unipolar depresyon dan şimdi okb tanısı kondu 2 aydır.okb engel oranı alabilirmiyim.belimde4 adet fıtık(l5 s1)dahil.boynumda 3 adet fıtık.ıcd kodu m79.1(miyalji) ıcd kodu g46( bacak damarlarında daralma.sol ayagım 2cm kısa ve manuel araba kullanıyorum depriyaja basarken cok zorlanıyorum.toplamda yüzde kaç engel alabilirim.yaşım56

Son düzenleme:
Okb için erken . Bir seneye yakın düzenli tedaviden sonra oran verirler. Fıtık vs için bilemiyorum. Pek birşey vermezler diye de düşünüyorum. Rapor alıp ne yapacaksınız? Emekli desen emeklilik zor okb den . Memur dersen bu yaştan sonra memurlukta zor. 2022 sosyal yardım için ise bak bu işini görür. Başka türlü yükten(başına dert)ten başka işe yaramaz.

Ötv muafiyeti icin sormuştum.emekliyim.

@samedo99,

Kardeşim. Sen kendini gözünün önüne getir. Sende bir kaç hastalık olmasına rağmen neler çektirdiler. Senin emeklilik onaylandı mı

Teşekkür ederim ne gibi haklar bilgin varmı kardeşim

@Erdalfb,

Tedavi ile tam düzelen %0
Tadavi le kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %60

Peki tedavi ile düzelmeyen % 60 oranı verebilmeleri için nasıl bir tedavi uyguluyorlar. Mesela hastanede yatma gibi durumlar sonucunda mı % 60 veriliyor, yoksa belirli bir süre (mesela 1 yıl 2 yıl? süreyle) birden fazla ilaçlar kullanımı sonucunda mı veriliyor? Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar?

Hayırlı akşamlar arkadaşlar psikiyatri ilaçlarım prozac 60mg ve rispedal 1mg kullanıyorum.bunun teşhisini ne olur . engel oranı ne kadar olur

Sevgili Renktaşım
Engelli raporu almak istiyorsanız düzenli tedaviniz olması gerekiyor en sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz

Üst Alt