Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB teşhisi ile engelli raporu alabilir miyim?

Merhaba sürecim sonuçlandı ve şu an e devlette raporumu görüntüleyebiliyorum. Hemen detayları paylaşayım.

Yüzde 40 belirlenmiş ve raporun 2 yıllık olduğu belirtilmiş. Açıklama kısmında "2022 sayılı kanundan yararlanabilir. Vasi tayini gerekmez." denmiş. Bu ifade ne anlama gelmektedir? Çok sağolun tüm süreçteki bilgilendirmeler için.

Bir üstte yazdığım mesajla ilgili bilgisi olanlar beni bilgilendirebilir mi? Teşekkür ediyorum

Engel oranı %40, 2 yıl süreli verilmiş, yani 2 yıl sonra yeniden rapor alacaksınız.

2022 yasası yani şartları sağlıyorsanız engelli maaşı alabilirsiniz, engeli kimlik kartı alabilirsiniz buna benzer sosyal yardımlar.

Ayrıca vasi uygun görülmemiş,sanırım tanı okb.

@Istanbuladair,

@Istanbuladair

2022 sayılı kanundan faydalanabilir demek, engellilere sağlanan aylıktan faydalanabilir demek.
tabi ki bunun gelir şatları da var.
yani hiç bir gelirin yoksa ve yaşadığın hanedeki herkesin gelirleri toplamı kişi başı asgari ücretten düşükse engelli aylığı bağlanabiliyor.

vasi tayini gerekmez demekte engel durumun kendi kendine bakmanı, yaşamını tek başına sürdürebileceğin anlamına geliyor.

Üst Alt