Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlikten kendi isteğimle istifa etme ihtimali kötü mü olur?

Konular
68
Reaksiyonlar
129
merhaba, dünya çapında (Güney Kore'de) çok köklü tanınan ve bilinen bir şirkette iş başvurusu yaptım.
Ve benzer başvurular yapma ihtimalim var.
Öğretmenlikten memnunum. Ancak hem maaş çok düşük hem de mevcut profilimle daha uyumlu bir işte çalışmak daha mutlu edici gibi düşünüyorum.
şu an da 3 dili en az temel düzeyde kullanıyorum. (İngilizce, Türkçe ve Arapça)
fikirlerinizi almak isterim

çünkü bu şirket dahi deneme süresi uyguluyor. yani ilk dönem /3 -6 ay deneme süresi oluyormuş/eğer orada tutunamazsam ve geri dönersem daha kötü bir tabloda oluşabilir pekala.
gerçi o şirket henüz dönmedi (olumlu olumsuz) ancak dediğim gibi başka iş başvuruları yapma ihtimalim de mümkün/ihtimal.
not: doğal olarak anlaşılacağı üzere bahsi geçen istifa durumu yalnızca işe klabul almam durumunda geçerlilik kazanabilecek bir ihtimal.

iyi çalışmalar.

Hacı ben de öğretmenlik okuyorum yani eğer engelin öğretmenlik yapmana engel oluyorsa bence istifa etmek yerine milli eğitim bakanlığına dilekçe yazıp genel idari hizmetler sınıfına geçiş yapabilirsin mesela sade engelliler için bir hak değil bu benim okuduğum fakültede normal okul müdürü yardımcılığı falan yapmış bir abimiz var öğretmenlik zor gelmeye başlamış engelli değil bu arada abimiz istifa etmek yerine gitmiş genel idari hizmetler sınıfına geçiş yapmış sen de yapabilirsin çok güzel olur yani milli eğitime dilekçe ver genel idari hizmetler sınıfına geç düz memur ol

yani eğer engelin öğretmenlik yapmana engel oluyorsa bence istifa etmek yerine milli eğitim bakanlığına dilekçe yazıp genel idari hizmetler sınıfına geçiş yapabilirsin

merhabalar,
çok yanlış anlamışsınız. Ama açıklayayım.
mevcut durumda elhamdulillah hiç bir alakası yok. yani öyle bir durum yok hamdolsun Rabbime. ben 7. yılımdayım öğretmenlikte ve memnunum dediğim gibi. Bir sıkıntı da yaşamadım elhamdulillah öğretmenlik benim gibi sosyal bir kişiliğe sahip biri için çok eğlenceli bile.
şikayetlerim şunlar : maaşı çok düşük bana göre ve global bir iş beni daha mutlu eder.

@kar&yağmur, sakın istifa etme bu maaşı çok ararsınız. Ayrıca 28 bin TL asgari ücretle çakışan ne yapsın. Keşke herkes bu kutsal görevi icra etse. Bu ülkede kal çocuklara egitimini ver ve sizi herkes güzel, anılarıyla ansınlar

@Mustafa _10, merhaba şuna emin olabilirsiniz : o başvurduğum şirket şuan aldığım öğretmenlik maaşının ek dersi de ekleyin 3 katını rahatça verebilir. Ama kazanırsam tabi. yapay zeka ile biraz araştırdım yapay zekanın görüşü: cv yi çok dikkatsiz ve özensiz hazırlamış olduğum ancak çok güçlü referanslarınız mevcut ondan bi ihtimal olumlu dönerler diyor.

Bu ülkede kal çocuklara egitimini ver ve sizi herkes güzel, anılarıyla ansınlar

evet çocuklarla çalışmak güzel. lakin çok fazla sistematik hatalar da var. Ve ben hepsini düzeltmeye kalksam asla başa çıkamam. dolayısıyla çoğu hatayı (sistem hatalarını) ya görmezden geliyorum yada bir şekilde bertaraf oluyor.

Elhamdulillah şükrediyorum tabiiki.

Her gün 3-5 kelime öğrenebilirsin.İngilizcen gelişmiş olur.
İstifa konusunda emeklerin boşa gidebilir.Sigortayı doldurmak varken...sana kalmış.

@barcan88, valla güveniyorum (risk de alabilen biriyim) hele bir bekleyelim bakalım dönerlerse..

@NewDay, ingilizcem B2 (British Council onaylı :) )

eleştiri bekliyordum (detaylı ve ilgili) ama olmadı sanırım, Ama yinede teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için..

iyi çalışmalar

@kar&yağmur, hocam , bahsettiğiniz bu özel şirkete girme ihtimaliniz yüksek görünüyor. Yazdıklarınız böyle bir izlenim uyandırıyor.

Lakin , öğretmenlikten kendi isteğinizle istifa ederseniz geri dönme ihtimaliniz çok zor. Hatta imkansıza yakın.

Ama yapay zekanın dediği gibi çok güçlü referanslarınız mevcut ise Ankara'dan bürokrat vs. torpiliniz varsa şartlar değişebilir.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım , her şey istediğiniz gibi olur.

Son düzenleme:
Ama yapay zekanın dediği gibi çok güçlü referanslarınız mevcut ise Ankara'dan bürokrat vs. torpiliniz varsa şartlar değişebilir.

selam,

referans tan kastım kesinlikle böyle bişey değil. Zaten kimseyi de tanımıyorum bu anlamda. :) :)

referanslardan kasıt şunlardı :

mesela akademik çalışmalar veya aktivitelere katılım veya cevap verme (hakemlik yaptım mesela)
mesela tescil edilmiş bir kaç teknik çalışmam da mevcut.

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden de birinden başarıyla mezun olmuşum.
ayrıca üstte belirttim 3 dili kullanıyorum (en az temel düzey her biri) .

referans lar bunlardı :)

Descartes' Alıntı:
Lakin , öğretmenlikten kendi isteğinizle istifa ederseniz geri dönme ihtimaliniz çok zor. Hatta imkansıza yakın.

aslında en önemli nokta- detay belkide bu. Ama işte risk alabilen biriyim valla. Allah hayırlısını nasip etsin amin amin amin.
dönerlerse bakacağım zaten direkt almazlar bissürü aşamadan da geçecektir. Ha tut ki oldu, bu şirket de bir deneme süresi (Probation period) uyguluyor, onun için gerçekten risk evet.

Aleyküm selam

:) Hocam sizi anladım. Demin bizim müdüre sordum Öğretmenlikten istifa eden kişi bir daha mesleğe dönemez dedi. Açıktan atama olmuyormuş.

Yani "Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak" diye bir söz var. Ama tabi ki bir bildiğiniz vardır. Burada ahkam keser gibi yazmış olmayayım

Aynen , Allah (c.c) hayırlısını nasip etsin. Amin amin amin...

Son düzenleme:
Ben araştırdım hocam biraz da ben de öğretmenlik okuyorum bu normal KPSS ile atanan öğretmenler için iş zormuş ama engelli KPSS ile atananlar için istifa sonrası süreç daha kolaymış çünkü onlar normal öğretmen adayları genellikle mülakata girdikleri için mülakatta hani istifa etmeleri dezavantaj oluyormuş onlar için işte engelli öğretmenler için mülakat sistemi olmadığı için böyle bir dezavantaj yokmuş araştırdığım ve elde ettiğim veriler bu şekilde

Üst Alt