Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlik yaparken engelli raporu aldığım için MEB'e memur olarak göndermek istiyorlar!?

Ben de KPSS ile atandım yani bu bir ölçüt değil. Sonradan işletildi mebbis'e raporum. Sadece atandıktan sonra her yerde öğretmenlik yapabilir tarzında bir doktor raporu istediler yani dediğim gibi bu bir ölçüt değil. Öğretmenliği seviyorsanız hiç böyle oyunlara gelmeyin bence.

@barcan88,

o geçiçi suret olur bir kaç ay olur belki sürekli yapmak isterlerse öğrermenlik ünvanı gider gih sınıfına geçer bu da geri dönüşümsüz olur..

@_suna_,

İnş hocam çok teşekkür ederim. Sayenizde biraz rahatladım. Asla bırakmak istemiyorum ki zaten beni çok zora soktukları için her seferinde kanit istedikleri için bu raporu aldım. Elimden geldiğince itiraz edeceğim

Yani sizi zora sokmaya çalışırlarsa bu durumla ilgili dilekçenizi verin böyle bir görevlendirme istemediğinizi belirtin. Raporunuzu da ekleyin öğretmenlik yapabilir diye. Okul idaresi size olumsuz cevap verirse ilçeye ilçe de olumsuz cevap verirse ile gidin. Ben müzik sınıfını valilik yoluyla açtırdım. Şimdi 11 yıllık öğretmensiniz muhtemelen tanıdıklarınız vardır ilçe milli eğitimde il milli eğitimde. Gerekirse şikayet amaçlı gelmediğinizi belirtip onlardan da bir görüş alabilirsiniz.

Bak hocam seninle kimse böyle konuşamaz, ilçe meb müdürü bile böyle konuşamaz. Müdür yardımcısı kim de böyle konuşuyor? Yeterlilik seviyesini ölçecek kişi onlar değil, kendisi yetersiz olacak ki sınıftan kaçıp evrak işine geçmiş :)

Sen istemeden kimse sen bir yere görevlendiremez, ders sayını azaltamaz ancak ders sayısı yetersizse başka okula ilçe görevlendirebilir. 657 de açık şekilde yazar engelli isterse nöbet tutmaz. Sana söyledikleri ahlaksızlık ve terbiyesizliktir bunlara cevabını ver, bu söyledikleri şeylerin hiçbir kanun ve yönetmeliğe dayanmıyor. Sana mobbing yapıyorlar ve bu söyledikleriyle suç işliyorlar. Bunları ispatlarsan ceza alırlar.

Gerektiği yerde cevabını ver seni ezmesinler. Onlar o kurumun sahibş değilve yetkiyi sana devlet veriyor.

Ben de engelli sol kol dirsek altı ekpss ile atandım. Hadi biri böyle konuşsun yemez çünkü.

@Hipoksi,
Çok haklısınız hocam. Şimdiye kadar yaptıkları hiçbir haksızlığa karşı çıkmadım. Beni inanılmaz zorladılar son çare bu yola başvurdum. Ben engelli kpss den atanmadim , 11 yıl çalıştıktan sonra bu raporu alınca güya böyle calisamazmisim. Hiç aklıma sonradan rapor alınca böyle yapacakları gelmemişti. İşin garip tarafı sendikam da müdürü haklı buldu. Evet hocam yapabilirler görevlendirme dedi.

@alyazynp,
Hangş sendika o , hemen ayrılın. Eğitim gücü sen e yaz başkanı oğuz özat oraya gelir yanınıza. Engelsiz eğitim sendikamız vardı, eğitim gücü sen ile birleşti.

Bu terbiyesizler anca 5 10 yıllık ve sessiz öğretmenlere bunları yapabilirler. 20 25 yıllık kaşarlanmış hocalara sesleri çıkmaz.

@Hipoksi,
Dediğiniz son cümleleri gözlerimle görüp tanık oldum. Evet sendikadan ayrılacağım. Elimden geleni yapacağım. Hayırlısı olsun inş

Vallahi hocam ben de yıllarca sustum. Neyse bir şekilde 3 katta bir yer verdiler bana sınıf. Bir sene sonra müdür sınıfı alacağım dedi. Ben dedim sınıf sınıf dolaşamam. Bütün öğretmenlerin içinde ben seni sınıflara götürürüm dedi. Neyse sinirlendim bayağı gittim yanına konuştum. İşte sınıf olana kadar asansörü açarım merdiven çıkmak zorunda kalmazsın dedi. Vallahi yanlış olmasın bir iki hafta bekledim asansörü de açmadı. Bana toplantıda söylediği şeyler valiliğe iletildi. Hatta bu konu ile ilgili dilekçe verdim. Ama benim müdürüm Trabzonlu olduğu için biraz inatlaştı. Öyle yapınca ben de dedim ki eğer merdivenlerden düşersem bunun sorumlusu sizsiniz dedim. Hatta boş bulduğun sınıfta yaparsın 1 katta yaparsın üst kata çıkma dedi. Ama valilikten basına gidecek tarzında bir baskı yapıldığı için kendisine geri adım atmak zorunda kaldı. Ve bana zemin kattan o da vermek zorunda kaldı. Hatta odayı vereceksin fotoğrafı da çekip göndereceksin demişler. Ben onca yıl o kadar çok sustum ki. Aman bir şey olmasın aman soruşturma olmasın. İdare ile aram iyi olsun diye. Ama şunu öğrendim hak aranmadan alınmıyor. Ama müdürden odadan başka bir şey istemedim enstrümanları bile ben aldım koydum.
Yani demek istediğim gerçekten önemli konularda sesinizi çıkartmanız gerekiyor. Size verilmeyen bir şeyin ileride başka birine verildiğini sunulduğunu görürseniz neden bunu denemedim diye üzülürsünüz pişman olursunuz. Birçok sendika bünyesinde ne kadar çok engelli olursa olsun engelliler ile ilgili konulara vakıf değiller maalesef.

@_suna_,
İnanın o kadar haksizliklar gördüm ki.. Bana zorla kimsenin kabul etmediği ve kimseye yapılmayan bir şeyi vermeye çalıştılar ben de niye ben yapıyorum kimse yapmıyor deyince madem öyle evrak getir deyip üstelik ders programi mi bile isteye berbat ettiler. Ben de hep sustum. Kimseden evrak istemeyip sadece benden istediler. O kadar haklısınız ki illa ki sert çıkıp diş göstermek. Bu zmana kadar asla böyle karakterde olmayınca başıma gelen bu olayda da çok üzülüyorum ve korkuyorum

arkadaşlar ben tabi en doğrusunu ben biliyorum demem ama benim kişisel kanaatim sakin olmakta fayda olduğu yani şahsen ben bu tip iş konularında mümkün olduğu kadar sakin ve çok sabırlı davranıyorum.

tabi dediğim gibi ben den daha iyi düşünenler de olabilir.

belki kendime dönük kendini tanıyan yapımdan kaynaklı da olabilir. demem o ki ŞEKLEN, müdür kim oluyor , ona dişimi gösteririm ben vs yaklaşımlar her ne kadar tabanda belki geçici çözümler oluşturmuş olsa da misal benim durumumda astaki yani okuldaki müdürün üstteki yani ilçe mem ile iletişimi bu denli güçlü iken çözüm gibi görünen aslında birkaç adım ötede daha büyük sorunlara da yol açabilir.

ondan ben hep işe yarar bilgi peşinde koşarak kendimi geliştirmeye çalıştım çalışıyorum da. En nihayetinde insanlar işlevli bilgilere sahip insanlara saygı duymak zorunda ve onları dinlemek zorunda kalacaklardır kanaatimce.

neyse oy kafa ütüledim gibi hissettim pardonunuz öyle gibi göründü isem. :) :)

@erz0025,

Hayır... öğretmenlik unvanı geri alınamaz. Öğretmen olarak atanmış birisi gih sınıfına düşürülemez. İdari mahkemeden döner. Yasal değildir. Ancak, öğretmen maaşı ve ünvanı ile maaş almaya devam eder ancak öğretmen olarak görevlendirmezler. Ancak bu dediğim bile yasal değildir.

@barcan88,

Merhaba Barcan bey Sorabilir miyim aceba Hukukçu musunuz ?, aktardığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Bir şey sorabilir miyim. misal bu arkadaşımız yerinde ben olsa idim yapmam gereken şey ne olurdu (diyelim öğretmenliği bırakıp gih sınıfına geçmek istemiyorum yani ama idarenin de böyle bir dayatması olsa ne yapılması gerekli yani?)

demişsiniz ki idare mahkemesinden geri döner, aynı zamanda öğretmenlik ünvanı geri alınamaz demişsiniz yani çelişki olmuş olmuyor mu tabi öğretmenlik ünvanı geri alınamaz ibaresinden sizin demek istediğiniz şey isteseler de bu şekilde öğretmenlik ünvanını sizden alamazlar gibi bir ibare değilse.

@kar&yağmur,

Söyle söyleyeyim. Mevzuatı bilen birisiyim. Bu arkadaşımız normal kpss ile öğretmen olarak sınav kazanmış ve atanmış. 11 yıl Sonradan bir hastalığı nüksetmis ve hastalığı ile ilgili sağlık kurulu raporu almış ve idareye sunmuş. Raporda öğretmenlik yapamaz diye bir ibare yok. Engel oranı var o kadar. Müdürün seni glh sınıfına alıp gönderelim deme gibi bir yetkisi ve hakkı yok. Milli eğitim müdürlüğüne bildirir ve müdürlük veya bakanlık öğretmenlik yapıp yapamayacağı hususunda ek rapor ister. Akıl hastalığı yoksa kişinin, hastane dahi öğretmenlik yapamaz diye bir rapor veremez. Böyle bir rapor olmadıkça bu arkadaşımızı kimse öğretmenlikten alıp gih sınıfına veremez. Bu arkadaşımız mühendis olsaydı teknik hizmetler sınıfından alıp evrak memuru olarak gih sınıfına alabilirler mi? Alamazlar. Öğretmenlik de öyle. O nedenle arkadaşımız rahat olsun öğretmenlikten alamazlar.
Diyelim ki, bu arkadaşımıza öğretmenlik yapamaz diye bir rapor verildi. Bu durumda da arkadaşımızı alıp gih sınıfına veremezler, bakanlık onayıyla malulen emekli olması için işlem başlatıp malulen emekli ederler. Bunun için tek hastalık akıl sağlığı ile ilgili hastalıktır. Akıl sağlığı yerinde olmayan kişi öğrenciler için tehlike arz eder ve bu nedenle resen ve malulen emekli edilir. Gih sınıfına verilemez. Bilmem anlatabildim mi?

@barcan88,
Merhaba yeniden, bahsettiğiniz göreve başlarkenki "Türkiye ' nin her yerinde öğretmenlik yapabilir" durum bildirir raporu tüm öğretmen adaylarından istenen bir rapordur. Benzer şekilde ben de aldım bu raporu hocam başlarken.

benim bir iki sorum olacak: ben kpss ile değil ekpss ile atanmıştım yaklaşık 5 yıl kadar önce (5 yıl bitti ama) bence bunu koz olarak benim idarem de deneyebilir. Bilmiyorum ama ne yapılabilir.
Ama ben yurtdışı öğretmenlik deneyebilirim belki fakat bu defa dünyanın her yerinde öğretmenlik yapabilir gibi bir rapor alacakmışım galiba. Doktorumla görüşmelerim devam ediyor ve olumlu görünüyor sadece benim isteğim / niyetim belirleyici olacak ama yurtiçinde kalmayı da tercih edebilirim veya beklediğim ülkelerde kontenjan açılmayabilir. Bilmiyorum

@barcan88, çok teşekkür ederim 🙏 peki istemediğim halde görevlendirme yapabilir mi? Buraya yazan arkadaşlarım sağ olsunlar öyle bir hakkı da yok dediler. Sendika idare böyle bir şey isteyebilir çünkü diğer öğretmenler nöbet tutmuyorsun diye seni şikayet edebilirler dedi.

@alyazynp, hocam senin sendikan baya baya sen nöbet tut diye zorluyor nasıl üyesinin yanında bunlar.
diğer öğretmenlerin şikayeti ne alaka. sen raporlusun ve nöbetten muaf olmak istiyorsun. diğer öğretmenler neye itiraz edecek onu anlamadım.bizde de bir hocamız muaf bizim aklımıza bile gelmiyor niye tutmuyor diye sağlık sorunları var ve tutmuyor Allah şifa versin deyip geçiyoruz. nasıl bir ortamın içindesiniz anlayamadım

@Ben_Claudius, ben de anlamadım ki hocam. Nasil bir anda böyle duruma düştüm aklım almıyor. Ama sendikadan ayrıldım zaten inş tayin döneminde de okuldan tercih yapıp gitmek istiyorum. 10 yılda ilk defa böyle şeyler görüyorum.

@alyazynp, hocam geçmiş olsun, benim eşimde bir ilkokulda memur, hemde ilçe milli eğitimde çalışıp sonradan evlilikten dolayı okula tayin isteyerek okulda çalışan,emin olun hiç bir müdür sizi kafasına göre bir yere atayamaz gönderemez, okulların çoğunda ne müdürler nede müdüryardmcıları iş bilmiyorlar, eşimle konuşup size yapmanız gereken her şeyi yazacağım,

@Ben_Claudius,

İşin en kötü tarafı da sendika boyutu. Kendi taraflarına çekmek için dil dökerler, üye olduğunda ceplerini doldururlar ama lazım olduklarında ortalıkta kimseyi bulamazsın.

Ek olarak iş reklama gelince şu hakkı biz kazandırdık bu hakkı bizim sayemizde kullanıyorsunuz afişlerini her yere asarlar.

@alyazynp,
Yapamazlar. Sendika boq yemiş. Raporun varsa sana nobet yazamazlar. Diğer öğretmenler bu kadar vicdansızmı ki?

Hocam daha önce de dediğim gibi engelli raporunuzu mebbise işletin. Kimse bir şey diyemez bu verilmiş bir hak sonuçta.

@barcan88,

Meslekten bağımsız insanların arasında vicdansız olanlar var elbette.
Kimseyi o şekilde nitelemek istemem ancak okulda bir öğretmenin dahi nöbet tutmaması diğerlerine az veya çok yük olur, ne yazık ki kimse de bu durumu kabullenmez. Tutamayanın sebebi ne olursa olsun kendine dokunduğu için öfkelenirler.

@AYLAK ADAM, çok haklısınız. Malesef nöbet konusunda öğretmenler olarak zorlanıyoruz. En kötü hamile bir öğretmenimiz olduğunda hemen ne zaman nöbet tutacak diye hesaplamalar yapılıyor. Şu an en kötü hissettiğim konu da malesef arkadaşlarıma nasıl bir açıklama yapacağım.

@barcan88,
Sizlerin kafasında olunsa bırak hasta insanları başta hiçbir sorunu olmayan belli yaşın üstündeki yaşlı öğretmenlerin bile muaf olmaması lazım Arkadaşlar bu verilen hakların mevzuat temeli var kimse keyfinden bu muaflıkları vermiyor...Hukuksal açıdan mevzuat ve yönetmelikler bu hakkı verdikten sonra diğer öğretmenlerin ne düşündüğü sadece kendilerini bağlar kurumları bağlamaz....Kimsede sana şu öğretmen nöbet tutmak istemiyor ne dersin diye fikrini sormaz...Öğretmenlik hayatımda çok gördüm bu muaflıklardan yararlanan kimisi hamilelik durumundan kimisi aldığı sağlık raporuyla kimiside yaş dan kaynaklı muaflık alıp tutmayan,bildiğim kadarıyla kimsede gidip onlara seni memur yapalım falan demedi....Arkadaşa belliki mobing yapıyorlar..İdarecileriniz çakal dikkat edin onların lafıyla kuyuya inmeyin.

@erz0025,
Kardeş sen benim yazdıklarımı okudun mu? Okuyup anlamadıysan o zaman algılamanda bir sorun var.
1- sağlık raporu aldı diye kimse kimseyi öğretmenlikten alıp memur yapamaz diyorum.
2-Hasta bir insan rapor alıp nöbet tutmadığı vakit diğer öğretmenlerin şikayet etmesini ayipliyorum. Çok Yazık diyorum. Ayıp diyorum.
3-Hatta daha ileri gideyim. Yaşlı sınıfına girecek yaştaki öğretmenlerin bile nöbet tutmaması gerekir. Buna itiraz edeni dahi ayıplarım.

Üst Alt