Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlik mezunuyum. Hangi kadroları yazmalıyım..?

taylanx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben lisans ögretmenlik mezunuyum. baktım türkçe öğretmenliği görünmüyor. 20 kişilik kontejanda tercih yapamayacakmıyımk şimdi

puanının iyi veya kötü farketmez memurluk seç açıkta kalmaktan iyidir. şuan öğretmen atamaları da gecikiyor. engelli öğretmen ataması da ne zaman olacağı belli değil. engelli öğretmen ataması olunca kurumundan bir belge alıp bu atamaya başvurabilirsin ama tam emin değilim yanlış yönlendirmiyim bildiğim kadarıyla belge içinde amirin imzası lazım belki izin de vermeyebilirler. engelli öğretmen ataması bana göre 2015 ten önce olmaz

türkçe öğretmeni ihtiyacı yoksa tercih yapamazsın sadece 4001 kodundan memurluk seçebilirsin. her öğretmenliğin de ayrı kodu var

Sadece 4001 tercihi yapabilirsin ya da riske girmemek için öğretmenlik atamasini bekle. 1000 kişi veya daha fazla engelli ogretmen atamasi olmasini bekliyorum. Memur olarak atanirsan ogretmen olmani zora sokarsin. Ekim gibi ogretmen atamalari gerçekleşir.

teşekkürler arte sağol bilgilendirme için

öğretmen arkadaşlar, kesinlikle öğretmen kadrolarını beklesin. öğretmenliğin eğitimini almışken normal memur olmayın. ne kadar olsa öğretmenlik iyidir. 8 / 5 çalışmazsınız. boş günleriniz olur. en önemlisi 2 ay yaz tatili paha biçilmez.

Taylan ben de aynı durumdayım. Öğretmen ataması olacak mı belli değil. Önümüzde iki seçenek var. Ya memurluk yazacağız, atanirsak bu durumda öğretmenliğe geçiş için 2016 ekpss yi bekleyeceğiz. Yani tekrar sınava girmek gerekiyor. Ekpss bir daha olur mu olmaz mı o bile belli değil. İkinci seçenek memurluk tercihi yapmayıp öğretmen ataması olmasını bekleyeceğiz. Bu da ciddi bir risk olur mu ne zaman olur. Tam bir muamma. Halbuki atama takvimi belli olsa ona göre hareket ederiz. Ama maalesef resmen kumar oynuyoruz.

Ekim'de atama olacağı , 1000 yada daha fazla atama olacağı sizin temenniniz. Bunu bende temenni ediyorum. Ama şuan böyle bir bilgi net değil. Ya atama olmazsa bir sene daha. Öğretmen atamasını bekle diyorsunuz. Bence insanları bu şekilde yönlendirmek yerine biliyorsanız seçenekleri söyleyin herkes kararını kendi versin. İnsanlara umut vermeyin lütfen kesin bilgi yokken.
Sadece 4001 tercihi yapabilirsin ya da riske girmemek için öğretmenlik atamasini bekle. 1000 kişi veya daha fazla engelli ogretmen atamasi olmasini bekliyorum. Memur olarak atanirsan ogretmen olmani zora sokarsin. Ekim gibi ogretmen atamalari gerçekleşir.

40bin ogretmen alinacagi söyledi bakan ben onun yalancisiyim. Tabi ki temennim 1000 engelli ogretmen alinmasi bunun garantisini kimse veremez. 2012 deki engelli alimlarindaki rezilligi tekrar yapmazlar. Eğer tercih yapmazsaniz bu sizin sorumluluğunuz da olur ama 6 ay sonraki memur alimlarinda tercih yaparisiniz. Riskiniz de bu olur.

puanın kaç

Öğretmenlik atamasını beklemek mantıklı olur. Biraz sabretmek gerekiyor bazen. Taylandı peki puanın kaç onu da söyleseydin daha sağlıklı olurdu.

hocam türkçe öğretmenliği bitirmişisn ekpss de ne işin var Allah aşkına :D şuan en iyi atamalardan biride türkçe öğretmenliğine yapılıyor sanırsam 70-75 civarı kpss puanı ile atanıyosun bekle biraz paşa gibi öğretmen ol ne işin var düz memurlukta madem okudun iyi bölümü :D

40000 öğretmen alacaklar evet de hiç engelli öğretmen atamasından bahseden oldu mu? Hem 6 ay sonra memur alacaklarının ne garantisi var? Bakın siz söylüyorsunuz 2012 rezilligi falan diye. İyi niyetinizden şüphem yok ama Tekraren söylüyorum bence hic kimseye tercih yapma bekle demeyin. Yarın ne olur kimse bilemez.
40bin ogretmen alinacagi söyledi bakan ben onun yalancisiyim. Tabi ki temennim 1000 engelli ogretmen alinmasi bunun garantisini kimse veremez. 2012 deki engelli alimlarindaki rezilligi tekrar yapmazlar. Eğer tercih yapmazsaniz bu sizin sorumluluğunuz da olur ama 6 ay sonraki memur alimlarinda tercih yaparisiniz. Riskiniz de bu olur.

memurluk öğretmenlikten daha iyi ki, manevi olarak öğretmeni artık itibarsızlaştırdılar. dayağı geçtim linç ediliyorsuni bıçaklanıp öldürüluyorsun. okuldan eve iş getiriyorsun. yarın kaç sınıfa dersin varsa evde ön hazırlık yapman lazım . okulda eğitimle ilgili ekstra işler yapıyorsun. memur gene eve gel dik bacakları koltuğa yat uzan yarın napcam derdi yok evde iş derdi yok. 30-40 tane öğrenciye bağırıp ders anlatmak yok.
taylan kardeşim puanın da çok iyi, memleketine atanırsın memur olarak evden işe gidip gelirsin. öğretmen olunca ek derslerle 500- 600 lira daha fazla alcan okadar .

Arte öğretmenliğin itibarsızlaştırılması var ama iyi yanları da var. Ben mezuniyetim farklı da olsa uzun yıllardır öğretmenlik yapıyorum. 2700 TL maaş alıyorum. Ekders olarak haftada 20 saat derse girersen 250 TL civarı, 30 saat derse girersen 650 civarı alırsın (hesaplamalar değişebilir). İdare uygun görürse boş günün bile çıkabilir. Eylül ayında 850 TL ödenek alıyoruz. Şubat tatili 2 hafta, yaz tatili 2 ay. Ama sabırlı olmak, öğrencilerle ilgilenmek kolay değil, yıpratıcı. Hele de yeni nesli düşününce. Şu an en düşük maaşı (düz memur dışında) öğretmenler alıyor desek anlış olmaz. Eğitime verilen önem de ortada. Öğretmene bir dokun bin ah işit ama bir yandan da onbinler öğretmen olmak için çabalıyor.

Birçok arkadaşım var mebde memurluk yaz rahat edersin diyor. Sen ne dersin öğretmenlik mi memurluk mu tercih etmeli

40 yas sıkintisi olmasa ben de öğretmenlik tercihi yapacaktim ama süreç uzayinca kaldi. Öğretmenlik belki ilk yıllarda zor gelecektir konuların unutulmasi yüzünden ama 3 4 sene sonrasında çok rahat edilecek bir meslek. 15 gün tatil haftalık 15 saat mesai ve yaz tatili. Eve is götürme sadece öğretmenlerde var ama yine de çoğu mesleğe gore rahat bir is.

Kederli;
öğretmen olup ekpss ye girenler bence engelli öğretmen olarak atanırım hayaliyle girmiyor zaten bizim için 4001 kodu var puan iyi gelirse memurluğu seçersin. şuan engelli ö. alıncağı belli değil. puanın da iyise önünde iş imkanı varsa neden çöpe atılsın ki

rind;
memurluk daha iyi

hatti;
tatil endeksli düşünmeyelim öğretmenliği , doğuda ücra köşelere atanan sınıf öğretmenlerine sorun bakalım. çalışma yaşındayız ben gencim tatil yatış falan düşünemem memurlukta 8/5 akşam evine gelicen dinlencen haftasonuda 2 gün var bayram seyran tatil var senelik izin var yeter. engelli olduğumuz için erken emeklilik imkanı var. o zaman tatil yaparım

normal memurluk 8 / 5 kolay mı ? hiç olmazsa öğretmenlikte boş zamanlar var. hergün 5 te çıkma zorunluluğun yok. öğretmen olabilmek için kesinlikle öğretmen ataması beklenmeli. kar tatili de var:D

Engelli memur alımı devam ederken, en çok sorulan sorulardan birisi de engelli öğretmen alımı olup olmayacağı idi.Tıklayınız.Engellilersitesi.com'da yer alan haber sonrasında yaptığımız araştırmaya göre, Eylül ayında yapılacak, 40 bin öğretmen alım kılavuzunda, engelli öğretmen alımı yapılmayacak. MEB yetkilileri,*2014 yılının Mart ayında engelli öğretmen alımı yapıldığı için*Eylül ayında bu yönde bir planlamanın*yapılmadığını, ancak 40 bin öğretmen alımı sonrasında boş kadro oluşması halinde, engelli öğretmen alımını düşünebileceklerini belirttiler.
http://www.memurlar.net/haber/482397/

keşke öğretmen olabilme ihtimalim olsaydı benimde. hiç düşünmeden alım yapılacağı vakti beklerdim. öğretmenlikten iyi şey mi var.

2012 ömss ile memur olarak atanan biri 2014 ekpss puaniyla öğretmen olarak atanabiliyor mu?

Sanirim atanir. Atanirsa calistiginiz mudurlukten muvakkatname alinmasi gerekir geçmek için.

arte kardeşim bir soru soracaktım size. ösym de tercihleri yazdım ve onayladı. sonra yeşil bir tik |/ işareti çıktı şimdi tamamlanmış mi tercihlerim kusura bakma belki saçma bir soru ama içim rahat olsun diye çok sağol

Üst Alt