Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Bir raporla beni görevden aldılar. Ne yapabilirim?

firdevs yılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sevgili admin,ben 16 yıllık öğretmenim.Bipolar affektif bozukluk tanısı ile ilaç tedavisi alıyorum.Bu zaman kadar bir çok okulda görevımı ıyı bır sekılde yaptım.son okulumda okuldakı meslektaslarla problemlerım oldu.bunun üzerine milli eğitime şikayette bulundum.bunun sonucunda benden 1 yıllık ruh vesınır hastalıklarında psikiyatrı kontrolu ıstendı.Bir yıl sonunda hastane ilaçlarını düzgün kullanmadıgı ve işgörü olamadıgı için aktif öğretmenlik yapamaz raporu verdi.okulumdan bu raporu bıldırır bır zarf evıme postalandı.Ben MESLEĞİMİ SEVIYORUM.BU SEKILDE GOREVDEN ALINMAK İSTEMIYORUM.bUNA itirazım olabılırmı?çok kötü hissetmeme neden oldular kendımı..yıllardır verdıgım emeğimi bu şekılde görevımı sonlandırmalrını kaldıramıyorum.ne yapabılırım..?

ayrıca ben ilaçlarımı düzenli kullanıyorum..bır yıl boyu her ay benı farklı dr lar gördü ve her ay bes dakıka bıle surmeyen bı gorusme ıle bu karara vardılar..

Allah yardımcın olsun ama çok yıpratma kendini.Bunda da vardır bir hayır...

bipolar affektif bozukluk tanısı olan öğretmenlik yapamaz die bi ibare varmıdır?heyet kurulu raporu yapamaz dediğinde buna itiraz edılebılırmı,baska bı hastanden tekrar rapor isteğim olabılırmı?

Çok geçmiş olsun. Dilerim kısa sürede mesleğinize geri dönebilirsiniz

"Şu kişiler öğretmenlik yapamaz" diye sabit bir durum söz konusu değil. Bence yapmanız gereken şey derhal konuyu mahkemeye taşımak ve karara itiraz etmek olmalı. Mahkemeden önce yürütmenin durururulmasını talep edin... Adli Tıp veya bir Hakem hastanesine sevk edecektir sizi mahkeme. Süreç sonunda mesleğinize geri dönüp dönemeyeceğiniz belli olur.

Aslında o rapora karşılık il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmek de mümkün ama, sanırım mahkeme yolu daha doğru...

Bence ilk iş olarak sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi vermek yanlız durumundan emin olman gerek sakın olmakta fayda var çünki bu durum tam sinr bozucu bir durum bir sonuç çıkmasa mahkemeden başka yolun yok öyle kolay olmaması gereken bir durum

Evet, aslında il sağlık müdürlüğüne de itiraz edilebilir yeni bir rapor verilmesi için, ama idari bir karar olduğu için, o karara karşı dava yoluna gitmek çok daha doğru bir karar.

Idari mahkemeye başvurun bence.bildiğim kadarı ile mahkemeye başvurmak için süre sınırı var.zamanını geçirmeyin...

Yanlış anlaşılmayacağını düşünerek bir kaç şey söylemek istiyorum.

Bipolar Manik Depresif Bozukluk oldukça ciddi bir sağlık sorunudur. Kontrol altında değilse veya ağır seyrediyorsa hem kendisi, hem çevresindeki kişiler için tehlike arz edebilir.

Bu şartlar altında, kontrol altında olmayan Bipolar bozukluğu olan kişilerin bazı meslekleri yapması gerçekten sıkıntılı bir durum olur. Bunlar; askerlik, polislik, öğretmenlik, doktorluk vs. gibi kritik mesleklerdir.
Arkadaşımızın durumunu bilmesem de, heyetin bir insanın meslek hayatıyla ilgili karar verirken özensiz davranacağını düşünemiyorum.

Ancak; öğretmenlik yapamıyor olsa dahi idari görevler yapamayacağı anlamına gelmeyecektir. Bu konuda değerlendirilirse daha yerinde olacaktır. Sonuçta MEB prsonelidir. Aktif öğretmenlik olmasa dahi görevlendirilebileceği çok sayıda yer mevcuttur.

Firdevs hanım ne yaptınız? Bir yakınımında başına geldi nasıl bir yol izlediniz?

MeTePe
Merhabalar, bence türkiyede sağlık durumu da öyle zannedildği gibi iyi değil heleki psikiyatri çok kötü , ben kendi kulağımla duydum bunu bir psikiyatri hekimi kendisi söyledi ona ben "türkiyede psikiyatri kötü durumda" dediğimde bana yönelerek "sen haklısın ,çünkü bir muayene süresi en az 20 dk olmalııdr dedi ama 5 dakika bile sürmüyor .."

cevabını verdi benim halen muayene olduğum hekim 5dk bile ayırmıyor heyet daha da kalitesiz oldu o saniyeler sürdü karar aşaması.

oldukça kötü durumdayızç
yani prosedürde söyledikleriniz doğrudur ancak tatbik yolu hekimlerin hatası olduğundan (tabi burada hasta saysının beklenmeyen düzeyde fazla olması da bir etken) hastalar olumsuz etkilenmektedirler

bu dediklerime belki analojik olarak şöyle başka bazı örnekler de verilebilir..

örneğin ülkemizde biçok üniversite açıldı ancak çoğu tabela üniversitesi (bunlar sebebiyle yozlaşan eğitim sistemi nedeniyle köklü üniversitelerde etkilendi)

ülkemizde (ilk ve orta öğretimde) çağdaş eğitim kağıt üzerinde uygulanmaktadır ancak tatbiki mümkün olmamaktadır..

firdevs yılmaz

merhaba firdevs hanım

bencede yargı yolunu kullanmanız daha doğru olur. ancak bunun yanında iyi bir avukat tutmanızı öneririm.iyi bir avukatı nasıl sececeğiniz ise problem tabi ama düşünmeniz lazım ..

neyse yargı yolu bencede daha mantıklı çünkü kim olduğu belli olmayan sizi de tanımayan ve odukça kalitesiz hekimlere muayene olacaksıznız muhtemelen yani şu haldeki durumdan bir ihtimal çok farklı bir sonucun çıkmaması yükek olası.

yalnız emin değilim ama sizi memuriyetten de atamıyor olmaları da lazım dolayısyla öğretmenlik yapamasanız dahi başka bir görevlendirme yapmaları gereklidir , buda yargı yoluyla olur tabi.

Arkadaşlar,

Firdevs Hanım 7 senedir bu siteyi giriş yapmamış. Bilginiz olsun

Merhabalar, bence türkiyede sağlık durumu da öyle zannedildği gibi iyi değil heleki psikiyatri çok kötü , ben kendi kulağımla duydum bunu bir psikiyatri hekimi kendisi söyledi ona ben "türkiyede psikiyatri kötü durumda" dediğimde bana yönelerek "sen haklısın ,çünkü bir muayene süresi en az 20 dk olmalııdr dedi ama 5 dakika bile sürmüyor .."

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin durumu kesinlikle iyi değil ancak şimdi değişmediyse bir psikiyatri hastasının mesleğini icra edip edemeyeceğine dair heyet kararları hasta serviste belli bir süre yatırılarak ve gözlem sonucunda verilir. Yani öyle poliklinikte 5dk görerek verilmez.

Sonuçta bir insanın mesleği, gelir kapısı hakkında karar veriyorsunuz ve savsaklama şansınız yok. Aynı şekilde yanlış verdiğiniz bir çalışır raporu da vahim sorunlara yol açabilir. Örneğin manik dönemde polis memuru silahı çekip sağa sola ateş ederse bunun sorumlusu kim olur?

Firdevs hanım evet giriş yapmıyor bir sansımı deneyeyim dedim. Araştırdığım tek örnek kendisi. Diğer örnekler sadece rapor almaya çalışanlarbiz tam tersiyiz.Bipolar bozukluk çok önemli bir hastalık farkındayım ama kendi doktoru değil başka bir doktor 3 dk görmesi ile karar verdi.

Siz benim hastam değilsiniz sorunlıluk alamam dedi. Üstelik hasta yakını olarak beni içeri dahi alıp bilgi vermedi. Bundan itirazımız.Türkiye de maalesef bu işler böyle oluyor. Doktor yazıyor heyette zaten konuşturtmuyırlar. Hasta gayet iyi durumda. Tedavisini oluyor. 14 yıllık öğretmen kendisi, sadece 2 atak geçirdi geçen sene. Onun dışında normal yaşantısına devam edebiliyor. Benzerini yaşayan arkadaşladan yardım istiyorum. Teşekkürler.

insanlar ne kadar kötü, ne kadar acımasız..İnşallah görevinize geri dönersiniz, dönersenizde tayin isteyin böyle insanların arasında çalışmak ço k yıpratır sizi, mücadele edin, Maddi manevi tazminat davası da açın

MeTePe

1) Maalesef türkiyede böyle oluyor hatta 5 dk bile çok görülüyor.

2) sorumlusu sistemin ta kendisidir demek isterdim ama burda sistemi kim yönetiyor onlarında sorumluluğu var neyse ben prensip olarak siyasi yorumlar yada siyasete uzanan yorumlar yapmıyorum. dolayısıyla bu konuyu burada kesiyorum.

zaten başlık sahibi 7 yıldır girmemiş siteye :)

Ahmet22 benle tartışıyordun şizofren akademisyen olur diye bak bipoları öğretmenlikten alıyorlar, sen daha neyin peşindesin???

firdevs hanımın durumunu gerçekten çok merak ettim ya, ulaşabilen tanıyan haber ederse seviniriz site olarak???

Üst Alt