Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun 2 yıl süreli raporuyla araç alımı hakkında sorularım..?

oğlum

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba,
oğlumun raporu ile araç alacağız.birkaç sorum olacak:
1-rapor 2 senelik ve oranı %98. senenin bir önemi var mı?
2-5 sene sonra normal rakamdan mı satışı yapılır yoksa ötv siz fiyattan mı?
3-engelli indirimi ile alınan araçlara kasko yada başka ödemelerde indirim oluyor mu?
paylaşımlar için şimdiden teşekkürler

hayır ilk kez alıcak istanbuldayız.

MTV için rapor süresinin bitiminde alacağınız yeni raporu vergi dairesine vermelisiniz,
yurtiçinden alacaksanız aracı 5 yılın sonunda normal birine istediğiniz fiyata satabilirisiniz,
kaskoda indirim yok... ÖTV-MTV var sadece...

peki bir sonraki rapor %90 ın altında olursa ne olacak?yani 2 sene sonra %85 verirlerse?

MTV'yi ödemeye başlarsınız rapor oranı % 90'ın altında olursa...

benim kafam karıştı şimdi ben sıfır tertibatlı araç aldığımda mtv mi ödeyeceğim her yıl. ötv,mtv muaf olmuyomu tertibatlı sıfır olunca

% 90 ve üzeri süreli raporla almışsınız, süre bitiminde %90'ın altına düşerse MTV'yi ödersiniz..

cok tesekkurler Kismet Hanim.Bir an bizden ÖTV yide tahsil ederler mi diye düşünmüştüm 2 sene sonra ama sadece MTV yi alacaklar sorun yok. :) özlem

samsunlu, özel donanımlı bir araç için MTV ödenmez. Kafa karıştıracak bir durum yok.

OTV İNDİRİMDEN YARARLANIRSINIZ...2 yıl sonra rapor yenilemezseniz yada yenilediğinizde %90 un altına düşerse rapor o yılki mtv leri ödersiniz ve sonrakileri...5 yıl boyunca satış yapamazsınız aracı yoksa ötv ödemek zorunda kalırsınız.Raporda diyelim 2016 martta bitiyor...2016 ocak mtv ödersiniz yeni ve uygun rapor almadığınız için..

Üst Alt