Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum adına Almanya'daki abim aracılığıyla araç ithali..?

gizlibeyaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar.13 yaşında olan oğlum,hastalığı nedeni ile toplu taşıt araçlarında,rehabilitasyon merkezine ve kontrolleri için gitmek durumunda olduğu hastahaneye giderken sorun çekiyoruz.büyüdükçe sorunlarımız artıyor.hastalığı ise,manik depres bipolar duygu durum bozukluğu ve hiperaktivite.toplu taşıtlarda yaşadığımız sıkıntılar yoğunluk kazandığı için,bir araba almamız kaçınılmaz oldu.halen almanyada ikamet etmekte olan abim,bize bir araç bırakmak istiyor.fakat bu mevzuatla ilgili pek birşey bilmediğim için hiç birşey yapamadım.tanıdığım bir arkadaşım raporumuzdaki özür derecesinden dolayı vergi ödemeden alabileceğimizi ve bu tür bir hakkımız olduğunu ifade etti.yanlız,ne şekilde bize bırakılacak arabayı gümrükten alabiliriz açıkçası bilimiyorum.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..saygılarımla ....

Oğlunuzun sakatlık raporu %90'ın üstünde olmalı.
Yurt dışından araç ithali için Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü'nden ithalat izni almanız gerek.
Ve hepsinden önemlisi, yurt dışından sadece minibüs getirtebilirsiniz ve minibüste de tekerlekli sdandalye için veya benzeri özel donanım olması şart.
Hasılı, siz yurt dışından araç getirtemezsiniz.

Yerinizde olsam, yurt içinden sıfır km araç alırdım. Her anlamda çok daha avantajlı olursunuz. 1600 cc motor hacmine kadar olan bir otomobili ÖTV muafiyetli olarak satın alabilirsiniz...

konu hakkında beni bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim.sonuç olarak ikinci söyleminiz daha mantıklı.peki,ötv haricinde bayiden yararlanacağım başka indirim yada uygulama varmı ?yanlızca ötv indirimi mi ?bu konudada bilgilendirirseniz beni sevinirim :saygılarımla.

ÖTV ve vergi dairesinde aracınızı tescil ettirerek MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt