Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ödenen primler artarsa emeklilik maası ne kadar olur?

erhannn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
iyi gunler ben 5 sene sonra emekli olacağım 1984 doğumluyum 18 yıl sigorta istiyor yuzde 42 raporlum var benim merak ettiğim benim primlerim hep asgeri ödendi şimdi bunu yuksek ödense emekl olduğum zaman alacağım maasda bi farklılık olurmu ?? bilen varmı acaba ?

sorunun cevabını bende merak ediyrum hemen hemen aynı durumdayız... birileri cevaplarsa mutlu olurum benim bildigim kadarı ile son 6 yıla bakılıyo birde fark olması için tavanddan yatması lazım ama bunun ssk ne kadar odenmesi gerektigini bilimiyorum bi ornekle açıklarsanız seviniriö

tavan derken bu tavan en az ne kadar oluyor :) bişey bilmemek ne kadar kotu yaw öle bişi varsa hemen maasımı yukek yatırmasını isteyeem iş yerinden yada yuksek yatıran bi iş yeri bulacam o yuzden sordum :)

170 hattını arayarak bunu öğrenebilirsin ama ben kısaca anlatayım benim orayı arayıp anladığım kadarıyla maaş hesaplaması yapamıyorlar ama verdikleri bilgiye göre maaşta yükselme olur. fakat düşündüğün gibi 1.500 yada 2.000 lira değil 1.000 lira alırsan şükret. bu arada hattı arayalı 1 ay kadar oldu ve benimde emekliliğime 5 yıl var.

erhannn;

Sigorta baslangic yilin nedir ?Prim ne kadar yuksek okadar fazla maas erhan asgariden fazla bisi bekleme saki

1-2 yıl yüksekten ödemek emekli maaşını fazla etkilemez en az 6-7 yıl yüksekten ödenmeli ki emekli maaşı da etkilensin. ssk tavan taban uygulaması 01.07.2014-31.12.2014 tarihleri arasında ;

SSK Taban Ücreti TL (Aylık kazancın alt sınırı)
1.134,00 tl

SSK Tavan Ücreti TL (Aylık kazancın üst sınırı)
7.371,00 tl

sigorta başlangıc tarihim 27-07-2000 doğum tarihim 02-07-1984 yani 5 sene daha sigortalı olmam lazım mıs şimdiye kadar ödenmiş 2550 gunum var geriye kalan 1500 gunu 1500-2000 maas uzerinden yatırsalar fark edermi alcağım ucret işte bunu merak etmştim ben saolun acıkladığınız icin

Yüksek prim ödemek maaşı olumlu etkileyecektir.

tesekkur ederim

peki bişi sorcam ben yuzde 48 vergi indirimi aldım ben gecen ay asgari ucretden ödenen sigorta primlerimi 2500 den ödese sirket cok buyuk bi fark ödermi ? acaip bi soru oldu ama merak ettim ona göre konusacam patron ile

Üst Alt