Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obsesif Kompulsif Bozukluk ameliyatı var mı?

paloco

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
4
Merhaba obsesif kompulsif bozukluk ameliyatı varmı delirecem artık ilaçların hiç faydası yok aşırı korku sıkıntı takıntı okbli olan bilir ne bela hastalıkmış ameliyat olmak istiyorum beynimden bilen acil yazabilirmi

Ameliyat yok maalesef daha icat edilmedi .

@paloco Ameliyat yok ama TMS tedavisi var. EKT kadar yan etkisi olmadığı için tavsiye edebilirim.

Elektrokonvulsif Terapi (EKT) bu yolun tek ameliyatı diye biliyorum. Genel anestezi korkunuz yoksa şahsen olun derim, tabii çok fazla şikayetçi iseniz, ve yaşam kalitenizi düşürüp hayatınızı mahvediyorsa. Geçmiş olsun.

İlaçlar kafanı biraz uyuşturuyor daha az düşünmeni sağlıyor takıntını tamamen bitiremiyor maalesef %30-40 oranında azaltıyor diyelim .

@berke26,
Büyük çoğunlukta unutkanlık zamanla geçiyor hocam. Hayatta bazen riske girmek gerekir, özellikle sağlık söz konusuysa... Yani kâr zarar oranı yapın, ve bu bağlamda ameliyatınızı olun, veya olmayın :)

Eskiden lobotomi adı verilen bir cerrahi operasyon yaparlardı, dehşet verici bir operasyon. @paloco

Bilateral Anterior Kapsülotimi, Gama Knife v.b.

@paloco,

Gamma knife tedavisi olabilirsin bende işe yaradı elhamdülillah
Insallah sana da faydası olur gerçekten lanet bi hastalık okb yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni

Obsesif ya da takıntı öyle bir şey ki ilaçlarla zamanla düzelmedi mi ve kronik bir hal aldı mı başka hastalıklara da yol açabiliyor .

@berke26,

Umudun olsun lütfen🌹yoksa ölürüz :*(
Bazen bende de gelgitler oluyor ama eskiden çok daha fazlaydı elhamdülillah artık bi nebze olsun daha iyiyim
Tavsiyem ekt veya gamma knife tedavisi olmandır🙏iyi gelecektir diye düşünüyorum çünkü bana iyi geldi doktoruna danış uygun görürse kesinlikle dene.

Üst Alt