Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Norojen mesane nedeniyle TAK yapıyorum. Emekli olacak tanı alabilir miyim?

Mahmut212

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merhaba trafik kazası sonucu agumentasyon ve mitrofonof ameliyatı oldum emeklilik için durum bildirirde ultrason çekiminde sistektomi öyküsü veren hastada neo mesane mevcuttur yazıyor ve norojen mesane yüzünden tak yapıyorum yeni sistemde bu durumda emekli olma şansı varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim

@Mahmut212,

muhtemelen olursunuz hocam kezza bende de var nörojen mesane doğuştan spina bifidalıyım. 16.02.2025 tarihinde sgk dan sevk alıp heyet sürecini tamamladım ve emekliliğim %60 ile onaylandı 02.06.2025 tarihinde emeklilik dilekçemi verdim. Zaten sgk hastalık listesinde günde en az 3 adet tak kullanımı ağır iş gücü kaybı diye geçiyor.

İnsallah teşekkür ederim cevapın için günde 6 kez tak kullanıyorum bende zaten ek1 de karşılığı var ama neye dikkat ediyorlar olumsuzluk yaparlar mı diye zaten neo mesane mevcut birde ağır gelirse çalışabiliyor muyum

SGK Hastalık Listesi'ne göre Orta tanısı alırsın ve sigortalılık süresi ile prim gün sayıları da tutara emeklilik onaylanır

7. Nörojenik mesane
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Medikal ve cerrahi tedavi ile düzeltilemeyen devamlı sonda ya da TAK kullanılması gereken nörojenik mesane bozuklukları [2 yıl sonra yeniden değerlendirilir.]​

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Teşekkür ederim insallah sagolasın cevapın için

Bende o rahatsızlık var başka da şeyler var ama o yetiyor, 2 yıl sonra kontrol ile emekli oldum tanı listesinde var zaten, bilgine

Çok sağol diexelans kardeşim içime su serptin insallah aksilik çıkmaz 1.5 aydır bekliyorum cevapı

Üst Alt