Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nevrotik (nevroz) bozukluk,aslında gerçekleri söylemek gerekiyor.. psikiyatrik hastalıkların tümü, anksiyete/şizofreni tedavi edilebilir fakat en iyi sonuc %90 dır.
Hayatın bir döneminde mutlaka tekrar eder,demek oluyor ki psikiyatrik hastalıklar %100 düzelmiyor,şuan için böyle..
PSİKİYATRİ de hastalıklar Nevrotik ve psikotik olmak üzere 2 ye ayrılır.iyilesme açısından baktığımızda nevrotikler tedaviye cevap verme acisindan ilk sırada.
Anksiyete Nevrotik olup kısa sürede iyileşme gösterir.Ama psikozlar şizofreni,bipolar,sizoafektifler de iyileşme zaman alır ve bu iyileşme acisindan zaman alır...
@sokr@t,
Hastadan hastaya değişiklik gösterir.Ben artık OKB yı hastalık olarak görmüyorum.Ama şüphecilik,alınganlık var bende ve ne yapsam geçmiyor.Ben paranoyakmiyim diye içimden geçmiyor değil
Norodol,akineton,invega,abilify kombinasyonu doktora söyledim.doktor olabilir dedi bu ilaçlarda hala hezeyanlarini bitirmese yapacak bi şey yok dedi...
Şüphecilik ,alınganlık kendini telkin etmekle geçer birazda bunların boş kuruntular ,boş vesvese olduğunu kendine kabul ettirmelisin .
Okb yi yani takıntıyı da hastalık olarak görmüyorsun madem senin için daha kolay olur bu tip kuruntulardan vesveselerden kurtulmak.
Bence telkinle falan geçmez bu şüpheler beynin frontal lobu yani on bölgesinde gelişmiş düzeyiyle alakalı beynin karar verme yetisi bozuluyor.Beynin kimyası bozuluyor. Tek çare antipsikotiklerdir.