Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden kötü birisi olamıyorum?

rustam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
22 yaşındayım bu yaşıma kadar hep etik normlara uygun yaşadım, herzaman empati yaptım insanların duygularını incitmemeye çalıştım. Hep anlayışlı dikkatli iyi düzgün hak yemeyen birisi oldum. Sürekli takılmalık bir kızla sevgili oluyorun ama sonra yapamıyorun o kadar fazla kendimle çelişiyorum ki evlenmeyeceğim birisiyle neden sevgili olayım ki. Karşımdakı kız ortam kızı bile olsa yalandan yürütemiyorum karşımdaki kişinin duygularını incittiğimi ve kötü birisi olduğumu düşünüyorum vr açık açık anlatıyorum nasıl birisi olduğunu ve ayrılıyorum. Hayat bana çok zor geliyor cidden.

Kendini başkalarına ezdirmediğin sürece iyi niyetli biri olmakta hiç bir sorun yok.

Şunu da belirteyim, karşındaki kız senin onunla "geçici" ilişki kurduğunun farkındaysa kafana takacak bir şey yok demektir.

Eğer saf/ciddi düşünen bir kız denk gelirse, onunla birlikteyken ona yanlış yapmaman gerekir tabi.

Gerçekten birisine tüm sevgimi vermek istiyorum ama buna layık insanı nasıl bulacağım bilmiyorum. Sevilmeye değil sevmeye ihtiyacım var fazlaca sahte iğrenç ilişkilerden bıktım iğreniyorum. Sevgimi hakeden birisini istiyorum sadece o kadar iyi insan olmak neden zor insanlar için anlamıyorum.

Bazen diyorum, keşke ailem beni sokağa salsaydı da sokaklarda büyüseydim diye. Çünkü genelde belli bir yerlere gelen insanlar hep sokaklardan çıkıyor, sokaklarda büyüyor. Sokaklarda hayatın acımazlığını daha çabuk ve daha yoğun şekilde öğrenip hayata karşı daha acımasız ve makyavelist bir insan olabilirdim. Ama maalesef sonuç böyle olmadı, efendi olacağıma köle oldum.

Hayata küsen, isyan eden iyi insanların düşüncesidir "keşke kötü olsaydım"
Ciddi düşünen birini bulursan bu düşünce geçer diye düşünüyorum.

@Pickle, Ciddi birini ne yapacağım? Arkadaşım mı olacak, sevgilim mi olacak, akıl hocam mı olacak?

Şöyle düşünebiliriz: Dünyaya gelerek aslında bir oyunun/düzenin içine adım atmış oluyoruz. Hangi zaman/kıta/ülke/şehir/mahalleye geldiğine göre veya nerede yaşadığına göre bu oyun/düzen kuralları değişiyor.

Sen kendi aklında ideal bir ahlak oluşturmuşsun ama yaşadığın toplumun gerçekleri bu idealden farklıdır. Burada hatalı olan sensin, bulunduğun yerin kurallarına uymuyorsun. İnsanların neden senin kurallarına uymadığını düşünüp kendini yalnızlaştırıyorsun.

Sevgili olma konusunda ele alalım bu durumu. Öncelikle ne istediğine emin olman gerekiyor. Sevgili olup, öpüşüp, sevişip ayrılmak mı niyetin yoksa cidden dürüst şekilde hayatına eşlik edecek karşıt cinsten birini mi istiyorsun? Evet sevgili olup öpüşüp takılıp ayrılmak isteyen biri için Türkiye'de genelde iki yüzlü yalancı olması gerekiyor (zengin değilse). Samimi, dürüst görünüp sıkıldıktan sonra bir bahane bulup ayrılması gerekiyor. Tamam dürüst olayım dersen muhtemelen ee nasıl hayatıma ortak edecek, samimi sevgimi verecek kadar emin olabilirim sorusu geliyor akıllara genelde.

Bana göre: Sizi evlilik vaadi, ömürlük bir vaat olmadan, sizi siz olduğu için seven biri varsa zaten sorununuz yoktur, yalana ihtiyaç duymazsınız.
Öyle biri yoksa beklentilerini karşılayabileceğiniz, sizi sevecek birini hayatınıza sokmanızdır. Elbette ileride pişman olabilirsiniz, arkanıza bakmadan çekip gideceğiniz konusunda kendinize güvenmelisiniz.

Hiç kimse için garanti yoktur bu konuda. Ben bile bile yalan atacak kadar kendime saygımı yitirmedim diyen biri ya risk ve sorumluluk alır ya da yalnız ve asosyal yaşar.

Cinsellik istesen sen bana o gözle mi bakıyorsun derler hiçbir şey yapmasan iş yokmuş bunda derler .
Madem o kadar dürüstsün günübirlik ilişkilere yönel bulabiliyorsan nasılsa iki tarafında amacı cinsellik .

Son düzenleme:
@rustam,
Kötü insan arsızlığı nedir bilir misin? Öyle bir döneme denk geldik ki kötü olanı, yanlışı, sahteliği göstere göstere benimsettiler bizlere.

Ondan sonra sen de ben de diyoruz ki "normal bir tane insan kalmadı mı?"

Kaldı, kaldı da yukarıdaki tipler o kadar yayıldı ve teşhir edildi ki normallere yer kalmadı.

Ancak ümidini kesme, zor olan daha değerlidir.

@AYLAK ADAM, Ben şu ana kadar kötü olmadıysam vicdanım yüzünden kötü olmadım. Ben hiç iyi olmanın da, vicdanın da değerli bir yanını görmedim. En tepedeki ile beni ayıran tek şey vicdan. O vicdanı kırabilseydim şu anda hayatta dert ettiğim her şeye fazlasıyla sahip olabilirdim.

Kötü insan olmayı tercih etmedim Bundan sonra iyilik yapma hususunda daha seçici davranacağım. Nankör kişileri sevmiyorum Ya da işi düşünce arayıp soranlara antipatim var. Yol verip gönderiyorum; başımdan savıyorum.

@Descartes, İşin daha da saçma kısmı; öyle insanları her zaman sevmeye devam ediyorlar. Sen ya da ben sevmesen bile muhakkak seven birileri çıkıyor.

Bu dünya iyiler ve iyi düşünenler için bir cehennem. Benzer durumlar bende de var. Ama diğerleri gibi düşüncesiz , acımasız davranamazsın vicdanın el vermez hep üzülen kırılan sen olursun. Bu durumu değiştirmen imkansız.

Kim iyi kim kötü ? Kendinden güçlüye de kendinden güçsüze de aynı şekilde davranabiliyorsan iyisindir .

Son düzenleme:
@rustam,
Güzel kardeşim sen bildiğin yolda aynen devam et diyorum ben.
Bu dünyada iyi insan olmak zor ve yıpratıcı.Çünkü iyi olmayı aptallık kabul eden bi sürü kötü ruhlu insan var.Herşeye rağmen sen iyi olmaya devam et.Hayat sana iyiliğinin mükafatını verecektir.

İyi bir insan olduğumu düşünmüyorum ama iyilik karşlılıklı olursa iyilik değildir. En basitinden ben iyiyim hayattan alacağım var deme karşılığı doğru değil. Yaptığın iyiliği unutmak lazım.

@osmangazi,

İyilik ve iyilik yapmakla alakalı ne kadar yerinde bir yorum yapmışsınız.Bir insan karşısındaki insana bir karşılık bekliyerek iyilik yapıyorsa,ona iyilik denemez.Dense dense alışveriş denir.
Aynı şekilde iyilik yaptım,hayattan alacağım var düşüncesi de son derece yanlış bir düşünce.
Bir insan gerçekten iyi niyetli biriyse,hayattan ya da iyilik yaptığı kişiden bir karşılık beklemez zaten amma ve lakin kişi karşılık beklese de beklemese de,hayat insana yaptığı her türlü eylemin ve konuştuğu her sözün karşılığını verir.İyi sözler ve eylemlerin karşılığı iyilik bulmak,kötülerin ise kötülük bulmak olur.
Tabi ki aksini düşünen kişilerde vardır.Ben burada kendi hayat tecrübelerime dayanarak yorum yazdım ve size fazlasıyla katıldığımı da belirtmek istedim.

@Lilith76,

İyiliği kime yaptığınız da önemli bunu atlamayın. İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş tecrübeyle sabit. Ondan sonra içinizdeki "iyi"yi de öldürürsünüz.

Güzel bir şeye vesile olalım, bir parça katkımız olsun derken başıma gelmeyen kalmadı. Bir daha tövbe...

Öyle bir dönemdeyiz ki iyilik yaparken dahi iki defa düşünmeliyiz.

@AYLAK ADAM, Bence günümüzde iyilik yapmak için din ve inancımızdam başka hiçbir bahane kalmadı. Toplumsal takdir gibi sebepler de karşılığı olduğundan iyilik sayılmıyor.

Ama kötülük yapmak için çok bahanemiz var. İyilik yapmaktan daha kolay, kazancı daha fazla, Türkiye gibi bir ülkede yaptığın iyilik cezasız kalmazken yaptığın kötülük için ödül bile alabilirsin.

@AYLAK ADAM,
Hakkın var kardeşim.Bazen insanın iyilik ettiği insandan kötülük gördüğü veya ettiğin iyilik yüzünden başının belaya girdiği durumlar da olabiliyor.Benim başıma da böyle durumlar geldiği oldu yaptığım iyilikler sebebiyle ama yukarda da ifade etmeye çalıştığım gibi ben iyilik yaparken sadece bir insana yardımcı olabilmenin yarattığı mutluluk veya bir insanı zor durumda görüpte kayıtsız kalmamanın verdiği vicdani rahatlık için iyilik yapıyorum.Bazı insanlardan iyiliğimin karşısında kötülük gördüm ya da yaptığım iyilik yüzünden zor durumlara düştüm fakat yine de aklımın ve gücümün yettiğince iyilik yapmaya devam edeceğim.Çünkü hayat bana iyiliğin değerini ve önemini öğretti.Ben birine yardım ettiysem,zor duruma düştüğümde bir başkasıda bana yardım etti.Başım belaya girdiğinde bir kurtaran bir imdada yetişen çıktı.
Kısacası hayatta iyiliğin bir şekilde iyilikle karşılık bulduğunu gördüm.Yazdığım gibi ben bir karşılık duygusu ve düşüncesiyle iyilik yapmadım asla ama iyiliklerimin bana döndüğünü görmekte bana mutlu hissettirmedi değil doğrusu.
Hayatın kendine has bir adalet döngüsü var ve bu adalet döngüsünün varlığını bilmek,bana bir şekilde güvende hissettiriyor.

Yıllardır çekmediğim psikolojik acı kalmadı dibin dibini gördüm hepsi lanet babam yüzünden. Lanet dünyaya gelmek benim rızamla olmalıydı. Yemin ederim bu kadar şeyi hakedecek birisi değilim, neden bu kadar iyi kalpli hayvansever eli yüzü düzgüb birisi olduğum için Tanrı benden nefret ediyor? Hepsi lanet olası uyuşturucu bağımlısı babam yüzünden bana bir ton psikolojik rahatsızlık ve hassas kalp bıraktı.

@rustam,
Ruhsuz vicdansız kötü bir insan olmaktansa iyi insan olmak kesinlikle daha iyidir.. belki bu dünyada kaybederiz ama ahirette kazanacağımız kesin
Allah gerçekten iyilerden etsin🤲ve iyilerle karşılaştırsın.. amin

@rustam,

Yasadıklarını küçümseyemem. ALLAH c.c yardımcın olsun. İçinde bulundugun durumdanda sadece babanı suçlu görmek yanlış olur. Baban bit cahillik yapmış ve sana zarar vermiş. Peki baban bu zararı verirken cevrenizdekiler üzerinize düşeni yaptı mı? En büyük cahillik "yerinde olsaydım" diye başlayan cümlelerdir. Daha kendine faydası olmayan insanlarin yerinde olsaydım diye başlayan akıl veremeye kalkan insanlardan uzak dur öncelikle.
1- ALLAH c.c kuluna zulmetmez. Haksızlık karsısında susan, elinden birşeyler geldiği halde kılını dahi kıpırdatmayan insanlara zulüm gelir.
2- Sadece ALLAH c.c a karsı emir ve yasaklarına karşı gelmekten kork. Bulug cagına gelmişsen bulunduğun ortamı terk et. Babanın sana açtığı yaraların iyileştiğini göreceksin.
3- Psikolojik rahatsızlıkların tedavisi Terapidir. Ama bunu bir kul ile değil ALLAH c.c ile yaparsan çok daha iyi gelir. "Kalpler ALLAH c.c ı anmak ile huzur bulur" Bu ayettir. Yani kalbin Yaratıcısı kalbinin sakinleşmesi ve huzur bulması için zaten yol göstermiş. Bu yola girenler huzuru bulmaktadır.
4- Konuşmak istersen elimden geleni yapmaya çalışırım. ALLAH c.c Yar vr Yardımcın olsun. Şafi ismi hürmetine Şifa versin...Amin

Üst Alt