Aslında bu yukarıda saydığımız ilaçların hiç birinin semptomu uyku değil türkiyede uykuya endike olan tek bir ilaç var oda yeşil reçeteli olan imovanedir ,gerçi beni imovanedir uyutmuyor ,diğer saydığımız ilaçları yan etkisi uyku, valla benim kullanmadığım psikiyatrik ilaç kalmadı hiç biri uyku yapmıyor ,kafaya bir şey de takmıyorum gözüme uyku basmıyor bu sorunu çeken arkadaşlar birde troit hormonlarına baktırmalarinında fayda olacağını zannediyorum,mesela bende hashimoto troit hastalığı var endokrinoloji uzmanları uyuyamassın diyor ama gel bi yandan pisikiyatri drları endokronokların bu sözünü kabul etmiyor çok çeşitli ilaç denememe içmeme rağmen 2 gece hiç uyumadığım zaman oluyor ,birde şöyle yanlış bir inanış var yorulursan uyursun ben çalışırken günde 40 ton alüminyumun altına giriyordum okadar yoğruluyordum işten gelince hemen yatıyordum ama sabah 7 oluyordu daha uykuya dalamıyordum, kullandığım ilaçların yanında papatya çayı melisa çayı kedi otu yani valerian çayı içtim hepsi tırt ibrâhim saraçoğlu ile konuştum alabaş ye dedi kasa kasa yedim tırt Allah yardımcımız olsun saat 04 31 ilaç içtiğim halde hala uykum gelmedi, bilgi olsun diye yazdım