Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden her ruhsal hasta kendini en sağlıklı sanır?

Sarman

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
157
Doktorun doktoru beğenmediği gibi hasta da hastayı beğenmez herkes en sağlıklı kendisi en iyi ruhsal hastalık kendisininki sanır, örneğin sürekli atak yaşayan bir psikoz hastası iyi ki bipolar değilim de mani geçirmiyorum ve gereksiz harcama yapmıyorum diyebilir bipolar olan birisi ise iyi ki şizofren değilim onlar halü görüyor ya da duyuyor ben daha normalim der, ama aslında her hastalığın kendine göre zorlukları ve avantajları vardır, katılır mısınız?

Son düzenleme:
insanların karakter özellikleri de böyle, daha doğal bir şey olamaz.

Bunu yapmanın amacı kaygıyı azaltmak. Karşılaştırmalı yüceltme ego savunmasıdır. Amacı demeyeyim sonucu desem daha doğru.

Ruhsal demeyin abi şunlara, hepsi beyin kimyasının düzensizliğinden kaynaklanıyor, kimsenin ruhu hasta falan değil yani.

@Elijah, ruhsal hastalıklar diye geçiyor ama evet katılıyorum hasta olan ruh değil hastalığın sebebi beyindeki hormonal düzensizlik

Üst Alt