Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muvazzaf askeri personelim. Kullandığım ilaçlardan dolayı nöbet muafiyeti alabilir miyim?

mumitc86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
19 yıldır askerlik mesleğini yapmaktayım. 13 yıldır psikolojik tedavi ve ilaçlar kullanmaktayım. Dr tarafından raporlu şekilde yazılabilen ilaçlar. Nöbetlerde uyku hali ve halsizlik yaptığından problem yaşamaktayım. Nöbet muafiyeti için ne yapmam lazım?

öncelikle geçmiş olsun, kolluk kuvvetlerinde psikolojik tedavi olanları genelde ya geri hizmete alıyorlar yada emekli ediyorlar diye biliyorum. muafiyet alıcam derken iş konusunda sıkıntıya girmezsiniz umarım. sorun yok diyorsanız durum bildirir raporu çıkartabilirsiniz. doktorunuza anlatın ona göre durum bildirir heyetine girersiniz

@Ben_Claudius,
Teşekkür ederim yorumunuz için. Geri hizmette değilim. Herhangi bir sınıf değişikliği de yapmadım. Sadece nöbetten muaf olmak için belirli şartlar var ama bizim durumla ilgili bir açıklama yok. Bilenlerden bilgi almak istedim. Durum bildirir raporu geçerli olur mu ? F.41.1 mi şimdi hatırlayamadığım bir anksiyete bozukluğu raporu var bende

durum bildirir raporunun pek çok işlevi vardır. burada sağlıkçı arkadaşlar var onlar konuya denk gelirse sizi aydınlatır. ancak işle ilgili sıkıntı yaşamayacağınıza eminseniz talep edin.

@mumitc86,
kıtanızdan durum bildirir raporu ile sevk alıp heyete gireceksiniz. sağlık yeteneği yönetmeliğindeki rütbeniz karşılığı ve hatalığınızın koduna göre ya tsk'da görev yapamaz raporu ya da bulunduğu sınıfın komutanlık gerektirmeyen kadrolarda görev yapar raporu verilir.

@ctberkalp, bilmediğimden ve sağlık yönetmeliğini okuyup anlamadığımdan soruyorum ben sınıf degişikliği yada tsk da görev yapamaz almak istemiyorum. Sadece nöbet için rapor istiyoruö

@mumitc86,
Bunun için doktorunuzla görüşün. Nöbette problemleriniz varsa anlatın. Size gerekirse gece nöbeti muafı yada komple nöbet muafı verebilir. Doktorunuz daha iyi bilir durumunuzu. Ben askerde silah muafı, nöbet muhafo, Spor muafı, ağır bedeni fallhetler yapamaz vs. Envay çeşit raporlar aldım. Ama sporu kendi isteğimle yapıyordum. Doktorunuz bilir onu.

Üst Alt