Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muayene tarihi geçti diye ÖTV'nin geri alınması mümkün mü!?

karacalar

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
ACİL ACİLL!!!!!
MERHABA ARKADAŞLAR,
BEN 8 ay önce ' 1 yıl kontrollü' h snf ehliyetimle ötv indirimli aracımı almıştım,, son muayne tarih üzerinden 3 ay geçmesine rağmen kontrole
gitmemiştim..bugün beni maliyeden aradılar ''tarih geçmesine rağmen kontrole gitmemişsiniz''dyip hakkınızda ihbarname düzenleyerek
ödemediğiniz ötv yi sizden geri alacağız dediler şok oldum bunu duyunca .. şimdi yeniden rapor çıkarmaya gitsem bile olmazmış artık süresi geçtiği için... lütfen yardım edin arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan var mı? şimdi ötvyi ödicekmiyim ne yapacğımı şaşırdım.. teşekkürler şimdiden

bak sorunun cevabı burada var , son paragrafı dikkatli oku.senden ötv alamazlar, seni arayana bu yazıyı göster.

otv-rapor.png

Teşkkürler.mustafa....vergi dairesinin raporu alsanda suresi gectigi icin olmaz demesi kafa karisikligina yol acti gercekten...

Baska tecrubesi,bilgisi olan arkadaslar varsa paylassin lutfen özellikle "Bülent" bey .. İhbarname duzenlendigi icin mahkeme yoluyla itiraz etmmiz gerekiyrmus..

Slm..arkadaslar.. 1'yil süreli raporumla araba almistim..rapor suresi 3 ay gecti..verg.dairesi beni arayip otv yi geri alacaklarini soylemislerdi..adima ihbarname duzenlyip eve gonderdiler..izlemem gereken yol nedir..paylasirmisiniz lutfen..?

Yukardaki örnek % 90 ve üzeri icin gecerli sanirim.. Benim raporum % 78...

arkadaşlar ihbarname çekildiyse önce kuruma itiraz edin, düzeltmezlerse dava açın ve yukarıdaki yazının çıktısını kuruma ve mahkemeye sunun.kesinlikle ötv ödememeniz gerekiyor.

Bu yazinin ciktisini alip Muhasebecime gosterdim..bu ornegin %90 ve üzeri icin gecerli oldugunu soyledi...raporumda %90 nin altinda oldugu icin kabul gOrulmez dedi....??

Hayır o sadece senin muhasebenin görüşü.sen bu yazının çıktısını al ve seni arayan vergi dairesine git.

valla bendede böyle bir durum var ama aracı alalı 2 yıl oldu gitmedim arayan soran yok simdilik raporda 1 yılsonra kontrol yazıyordu gitmedim sonuç hakkında bilgi verirseniz sevinirim...

karacalar ne yaptın kardeş sorun çözülmüştür inşallah...

% 90 raporlu kişi için istenmiş olsa da, süre kısıtlamasının araç alımında hiç bir etkisinin olmadığına dair bilgi herkesi kapsar. Bu çok nettir.

una göre, sakatlık derecesi % 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin ÖTV istisnasından yaralanabilme şartlarında, araçların ilk iktisabında yetkili sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık kurulu raporunun araç ticareti yapanlar tarafından, vergi dairesine verilecek 2A numaralı ÖTV beyannamesine eklenmesinin yeterli olacağı belirtilerek raporun süresi ile ilgili bir şart bulunmadığından, süresi 2 yıl olan söz konusu raporunuzun geçerlilik süresi içinde ÖTV istisnasından faydalanmanız mümkün bulunmaktadır.

Kaynak: Gelirler İdsresi Başkanlığı

peki rapor bitince ne olcak onu anlamadıım araç alınca iş bitiyormu yani arkadaşlar açın bu konuyo ben araç aldım %40 la kontroole gitmedim yeni raporda almadım 2 yıl oldu bişey olurmu ötv ile sıkıntı yaşarmıyım

Rapor denetimi araç alırken var, sonrasında yok. Yani bir kez ÖTV'den muaf araç alındı mı, işlem tamamdır.

Yalnız, MTV için öyle değil... MTV için rapor tarihini önemli sayabilirler. Rapor tarihinin bitiminden sonra tahakkuk edecek MTV'yi ödemenizi isteyebilirler

İs mahkemeye kaldi.. Maliye itirazimi kbl etmedi..mtv icinde Sizinde dediginiz gibi rapor tarihi 15,12,2012 tarihine kdr gcerli oldgu icin ödemem gerekiyormus birkereye mahsus...bunuda mahkemeye sunacam...

Üst Alt