Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MTV'den muaf olmak için ne yapmalıyım?

civilengineer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
% 59 raporum var raporda sol ekstremde sorundan dolayı h sınıf ehliyet alır otamatik vites araba kullanır yazmakta. B sınıf ehliyetim var ben ötv indiriminden faydalanmadan araç aldım mtv indiriminden yararlanmak için yapmam gereken nedir.

Mtv indirimi için h sınıf ehliyet zorunlumudur

Sanırım evraklarınla beraber bağlı bulunduğunuz Nakil vasıtalar vergi dairesine müracaat etmeniz gerekir diye biliyorum.

vergi dairesine başvurdum b sınıf ehliyetliyim diye mtv indirimi reddedildi

b sınıfı ehliyeti olup mtv indiriminden yayarlananlar irtibata geçerse sevinirim

ehliyetini H sınıfına çevirirsen faydalanabilirsin.
%90 ve üzeri raporla alınan arabalar için mtv vergisinden muaf olmak için H sınıfı ehliyet gerekmez.bunun altındaki raporlarda mtv muafiyeti için H sınıfı ehliyet zorunludur.

mtv ile ilgili sirküde H sınıfı sürücü belgesine dair bir ibare yok: Resmi Gazete Tarihi

sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ötv'siz alabiliyorlar ve mtv'den istisna yaptırabiliyorlar. Dolayısı ile bence varolan aracınızı mtv'den istisna yapmaya mani bir durum yok.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-genel-tebligi-yayinlandi-30-mart-2012-a.html

2- Özel Tüketim Vergisi İstisnasından Faydalanmayan Mükellefler İçin İstisna Uygulaması
Motorlu taşıtlar vergisi istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından; Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu düzenlenerek sağlık kurulu raporu, motorlu araç tescil belgesi, araçlar için teknik belge ve proje raporu asılları veya fotokopileri ilgili vergi dairesine verilir. İstisnadan yararlanabilmek için ibrazı zorunlu olan belgelerin fotokopilerinin getirilmesi hâlinde, asıllara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilir.​

% 42 sürekli raporum var. vergi dairesinden vergi indirimim var, özürlü kadrosunda çalışıyorum (aynı zamanda erken emekli oldum)
adıma kayıtlı aracım için (engelli aracı değil ve ehliyetim B sınıfı) Her yıl ödenen motorlu taşıtlar vergisinden muafiyet veya indirim sözkonusumudur.?

adıma kayıt ve tescilli olan aracım engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş değildir.
Aracımı engelli aracı haline getirmek istemiyorum. B sınıfı ehiyetimi H sınıfına dönüştürmek te istemiyorum. Çünkü işim gereği her tür araç kullanıyorum. Bu şartlarda mtv muafiyeti veya indirimi sözkonusu olurmu.

kmer
Hayır mtv muafiyetinden faydalanamazsınız.
Tıpkı benim gibi her 6 ayda bir paşa paşa ödeyeceksiniz :)

Üst Alt