Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS ve neden olduğu görme kaybı için hangi oranda rapor verilir?

Srkn21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi günler. Rabbim Hepimizin yardımcısı olsun.
Ben bir kaç konuda sizlerin görüşünü almak istiyorum.
ben ms hastasıyım
ataklarım gözüme vuruyor.

ilk atağımda teşhis ve tedavim geciktiği için (gözün arkasındaki görme hücrelerim ölmüş) kalıcı hasar oluştu ve ne yazık ki sol gözümde %90 oranında görme kaybım oldu yine aynı şekilde sağ gözde de o kadar olmasa da %40 civarı diyebileceğim yine kalıcı bir hasar oluştu. bu şartlar altında benim engel oranım % kaç olur acaba?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum çünkü internette bu konularla alakalı gerçekten bilgi kirliliği haddinden fazla.
Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle çok geçmiş olsun bende MS hastasıyım göz deki görme kaybından dolayı büyük ihtimal verebilir ler ayaklarında veya kolların da da güçsüzlük var mı veya denge kaybı ,
Bu arada Kayseri'de kalıyorsun herhalde hangi hastanede muayene oluyorsun

denge kaybı ve güçsüzlük çok nadir oluyor. evet Kayserideyim Fakültede takibim yapılıyor.

Srkn21
Çok geçmiş olsun Serkan bey, ben de 18 yıldır ms hastasıyım. Bende görme ile ilgili bir sıkıntı olmadı çok şükür ama başka sıkıntılardan dolayı %64 raporum var. Size de görme kaybından ve ms hastalığından dolayı engelli raporu verirler.

Üst Alt