Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasiyim. Hangi oranda rapor verilir?

Zbeedy67

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
22 yasindayim , Zonguldakta yasiyorum.. Kastamonu MYO Elektronik Teknolojisi bolumunu bitirdim
. Askerlikten muaf oldum.. Herhangi bir atak gecirmedim sagligim iyi ama hastaligimdan dolayi Rebif-44 kullaniyorum okulum yeni bitti..
Yaklasik 20 yere CV biraktim ve MS hastasi oldum icin ise almiyorlar soylemesemde askerlik raporumda yaziyor ne yapmam gerekiyor
hiç bir sorunum da yok ozurlu raporu alabiliyormuyum bunun kpss girebilmem icin bana yardimci olun lutfen is bulamiyorum

Kpss ye girmende engel yok.Rapor almak istersen fizik muayenene göre rapor verilir. En az % 40 alırsın. Normalde devletin arıza hastalıklar listesindeki MS in oranı % 60 tır.Doktorlar bunu bilmediği için muayene sonucu mevcut durumuna göre veriyorlar. vermezlerse % 40 için diret yada başka hastanelerden al

Peki hic bir fizikswl sorunum yok ben bu raporu nasil alabilirim ozurlu kpsssine gorebilirmiyim

hastalığın kalıcı bir hasar bırakmışsa farklı bölümlerin verceği raporlarla epey yüksek bi oran alabilirsin ama çok sevin bence hasar tutmamış ben %40 biliyorum ama emin değilim arkadaş 60 yazmış doğru olabilir ama en iyi bilgiyi tam teşekküllü bi hastanenin sosyal hizmetler bürosundan veya rapor bölümünden öğrenebilirsin :) geççmiş olsun
zonguldaki veya yakınındaki rapor verebilen hastaneye gidip iki vesikalık ve kimlik fotokopisiylerapor bölümüne başvurmalısın

Bu soruyu sen kendine sormalısın. Hastalığın sebebiyle iş başvurularında sıkıntı yaşıyorum diyorsun. Evleneceğin zaman sorun olur mu bilemiyorum ama rapor almasan bile hastalığını zaten bunu istesen de saklayamazsın. Ki hiç biri senin sağlığından daha önemli değil. Bu hastalığın yarın kendini nasıl göstereceği belli olmaz.Şuan iyisin ama peki yarın nasıl olacaksın garantin var mı? Engelli raporu alırsan senin için daha uygun olabilir.Karar senin.

yapıp , yapacağın en doğru şey rapor almaktır ama bilgiğim kadarıyla zonguldakta iş bulmak zormuş raporunu alır almak açıköğretim hakkından ücretsiz yararlanırsın erken emeklilik ücretsiz şehiriçi taşıma vs vs.

ben olsaydım senin yerinde raporu alıp ekpss ye deliler gibi çalışırdım sadece zonguldakla da sınırlamazdım kendimi ama senin durumunu tam bilmiyorum tabi belki zonguldakta yaşamak zorundasın tıpkı benim ankarada yaşamak zorunda olduğum gibi ama e kpss nin 2013 -2014 kontenjanlarnı bul internetten bir bak eğitim durumuna göre olan yerlere sana yakın yerlere çok da acele etme çok arkadaşlar ım sabredip tabi biraz da azimle çok iyi yerlere atandılar benimkisi sadece sana bir fikir :) özel sektörde çalışabilirsin veya kendi işini kurabilirsin o zaman bu rapor sana çok lazım olur oranı ne kadar yüksek olursa daha iyi

Arkadaslar ben daha once hastaneye gitmistim ablamda devlet hastanesinde calisiyor . Bana dedikleri sey MS bir hastalik ve senin hicbirseyin yok ve bunun icin sen rapor alamassin %5 bile cikmaz dediler .

MS hastası olan arkadaşlarıma en az % 42 rapor aldım.Sadece ms tanısı konanlar için. sende alabilirsin zonguldak vermezse başka hastanelerden dene. Rapor hesaplanırken hesaplama kitapçığında yanlış bakıyorlar. MS in kitapçıktaki yeri Tablo 4.3 te . Orda gerçek oranlar yazıyor.MUAYENE OLACAĞIN DOKTOR TABLO 4.3 E BAKSIN . ONA GÖRE RAPOR VERİYORLAR.

Doktora yürüyüşüm düz zeminlerle sınırlı.Uzun mesafe yürüyemiyorum de.Kullandığın ilaçları söyleyince sana en az % 40 vermek zorunda. Rebif 44 kullanım raporu çıkarken uzun mesafe yürüyemediğin,plak durumun ve edss skor belirtilerin yazıyor.Bu ilacı başladılarsa raporuda vermek zorundalar.

Gercekten cok tesekkur ederim bilgileriniz icin bu raporu alicam ama bana bir engel teskil etmez insallah

Arkadaşlar bu %40 raporu aldıktan sonra ekpss diye birşey varmış bunun soru ve cevaplarını nerden bulabilirim geçmiş döneme ait internetten baktım ama bulamadım bana yardımcı olabilir misiniz

Üst Alt