Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaslar ben ms hastasıyım ve hastalık sağ ayakta sekel bıraktı zorlanarak yürüyor ve yorulunca da aksayarak yürüyorum arabanın pedallarına çok uzun süreli basılı kalamıyorum ehliyet için başvursam ötv siz araç alabilir miyim %57 oranlı özürlü raporum var hastalıktan ötürü

Ortapedik isen yuzdesi fark etmiyor aliyorsun

Gaz pedalını sol ayağa da aktaran bir donanıma ya da gaz fonksiyonunu ele aktaran bir özel donanıma sahip Otomatik vitesli aracı ÖTV-KDV istisnası ile satın alabilirsiniz.

Engeli aracı almak için nasıl bir rapor almalıyım? Oran kaç olmalı?

Slm arkadaşlar araba almak için ne raporu alacağız ve oranı kaç olması gerekli

Bu konuda benimde bilğiye ihtiyacım var.

Rapor sahibi kendisi kullanacaksa engeli nedir? Bir başkasının üzerine alıp kullanacaksanız % 90 ve üzeri olması gerekir rapor oranının.

Kendim kullanacağım ms hastasiyim sağ ayakta sekel kaldı normal araba kullanmakta zorlaniyorum

Rapor oranı önemli değil kaç olursa olsun,
Gaz pedalını sol ayağa da aktaran bir donanıma ya da gaz fonksiyonunu ele aktaran bir özel donanıma sahip Otomatik vitesli aracı ÖTV-KDV istisnası ile satın alabilirsiniz.

bunlardan birinin yazıldığı 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporunuz olmalı. bu raporla 1 yıl içinde ehliyeti almalısınız. Daha sonra aracı istediğiniz zaman alırsınız.

Himm anladım yani h sınıfı ehliyet icin rapor alacağız

şizofreni hastasıyım kelebek araba almak istiyorum arabayı ben kullanacagım rapor oranımın kaç olması lazım 2 ci sorum h sınıfı ehliyet alma hakkım varmı alabilirmiyim

Ama rapor oranı fark etmez demiştin 90 ,nerden çıkıyorarabayı 10 luk taraf mi kullanacak

Sizin rahatsızlığınız ortopedik, sizin için farketmiyor Meral hanım. Ben % 90'ı paranoya nickli arkadaşımız için söyledim.

Teşekkürler kısmet hanım yanlış olmasın ben ortopedik engelli değilim ms hastasiyim fiziksel engelim yok sadece sağ ayakta sekel kaldı gaz fren pedalına basmakta zorlanıyorum

Paranoya, rahatsızlığın ortopedik olmadığı için % 90 üzeri alırsan hem herkes kullanır hemde sen.
Ama % 90 alamam dersen araçta alamazsın, ortopedik olmadığı için. Başka ihtimal yok yani senin için.

kelebek h sınıfı ehliyet almama gerek varmı h sınıfı ehliyet alabiliyoruzmu yoksa h sınıfı ehliyeti ortapedik engellilermi alabiliyor sadece bilgi verirmisin acil cvp

Son düzenleme:
OturanBoğa;

raporu yeni aldım özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır ibaresi var. henüz ehliyetimi b den h ye çevirmedim.şu halde adıma araç tescili yapmazlar mı ve yeniden rapor işiyle de uğraşamam. bu arada sürücü kursu ile görüştüm yok dedi özel tertibatlı diye geçmiş olması iyi olmuş dedi.kafam karıştı

Sinan,

MS rahatsızlığınız var değil mi? Hareket kısıtlılığı hangi uzvunuzda? Raporu bana bulent@engelliler.biz adresime gönderir misiniz?

valla kardeş ben sca lıyım tanıdıgım bir sürücü kursu sahibine sordum h sınıfınada zor dedi çünkü sadece ortopedik olsan tamamda bi de beyinlede alakalıya dikkat dagılması gibi v.b şeyler, bunları sorun edebilirler demişti.

OturanBoğa;

bülent bey ewet ms im sol ayak kalıcı kuvvet ve his kaybı var. raporun digitali yok su an.
raporda ortopedik sürekli vs ibareler işaretli ve özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı ehliyet alabilir yazıyor.
hatta sizin eski msj larınızda doğru ifadenin bu olduğu sonucuna vardım. raporda merak ettiğiniz varsa cvp layım.teşekkürler..

Sol bacaktaki kısıtlılığa işaret eden bir rapor almanız çok iyi olmuş Sinan.

Üst Alt