Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastası olup ehliyet ve araç alan kim var?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ms hastası olanlar emsal olsun diye H ehliyet alan varsa buraya yazabilir mi

Merhabalar ben bugünheyete girdim bana sadece ve sadece otomatik vites araç kullnabilirsin ibaresi ekliycez dediler ama ehliyet konusunda hiç bişey demediler şimdi ben b engelli ehliyeti alabilir miyim kadına sordum oradaki ehliyetim hangi sınıf olacak diye oda dediki ona biz karar vermiyoruz biz engelli ehliyeti alabilir diyoruz dedi hiç bişey anlamadım ben bu işten

Arkadaşım ehliyet için takip edeceğn yol Aile hekimi,Uzman doktor,İl sağlık kurulu, Bu şekilde prasödörü takip ettiğsen sürücü olur kararını İl sağlık kurulu verecek sürücü olur ve sürücü olmaz kararını verecek.Eyer sürücü olur kararı verilirse nasıl araç kulllanacağın kodlarını ve karararını yine kurul verecek.Hiç sürücü belgen yoksa sürücü kursuna gideceksin.Ehliyetin varsa kurul raporun olumlu ise direk trafik tescilden belgeni alacaksın.
Sen heyete girdiğini yazmışsın hangi heyete girdin açıklamamışsın.

Ceylinfatih44

MS olmak tek başına sürücü olmaya mani sayılmaz. O andaki hareket yetisine bakarlar, sürücü olabileceğine kanaat getirirlerse onay verirler, ama 1-2 yılda bir kontrol şartı koyarlar.

MS olup sürücü belgesi alan arkadaşlar var mı?

Acil cevaplara istiyacım var

Engelli raporu aldım Ms hastasıyım %53aldım il sağlıktan da kodları aldım 78,47,103.03 kodlar bu engelli ehliyetini almaya hak kazandım sınavları geçtim ama henüz ehliyeti almadım maliye ye sorduk bugün bu raporlarla ehliyette alamazsın araç da demiş raporun arka kısmında sakatlığı hakkında yazıyo.ötv belirtmemiş ama il sağlıktan bana kod verildi özel tertibatlı araç kullanabilir yazıldı sizce ne yapmalıyım

Hastane maliye arasında kaldım hata yüzünden:(

Hastanenin verdiği raporda özel tertibatlı araç veya otomatik vitesyazmadığı için ve sol bacaktaki rahatsızlık yazmadığı için maliye kabul etmedi bende hastaneye gittim doktor kontrol etti heyete girdim doktor bunları yazdı ve hastane rapora daktiloyla o ibareleri ekleyip mühürü bastı baş hekime falan imzalatıp tamamdır dedi.tekrar götürdüm maliyeye daktiloyla yazıldığı için kabul etmiyoruz dediler:( Ankara maliye bakanlığına sordurduk normalde onaylanır ama ohal den dolayı herkes çekiniyo denmiş hastaneden yeniden rapor alsın demişler ben rapor için tekrar gittim doktorları gezdim en son nöroloji doktoru bu senin hatan değil niye bi daha para verdin hastanenin hatası dedi şimdi ben ne yapayım çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım bir fikri olan lüritfen cevap yazabilir mi????:(:(:(

Başhekime çıkıp durumu ona izzah et, sana tekrardan boş rapora ne yazılması gerekiyorsa yazdırıp heyete girmesi gereken doktorların imzası onaylanmış bir şekilde teslim etsinler.

Ceylinfatih44

Dostum,iki şık var.
1.Bir miktar para harcar yeniden ENGELLİ DURUM BİLDİRİR raporu alırsın içinde Özel tertibatlı araç kullanır yazan.
2.İl sağlık müdürlüğüne gider rapora itiraz edersin para ödemeden seni başka bir hastaneye sevk eder.Yeniden ENGELLİ DURUM BİLDİRİR raporu alırsın içinde Özel tertibatlı araç kullanır yazan.
Olay budur.Sorum şu peki aldığın engelli ehliyetinde hareket ettirici bir aksam kodu varmı?Eğer hareket ettirmeyi sağlayan akşamların kodu ehliyetinde işlenmemişse engelli ehliyetinde yetersiz olacak.
Maliye evrakta oynama asla kabul etmez.Bu da normal.

Trafik ehliyet kısıtlama kodları tablosuna google bulabilirsin.Eger hareket sağlayıcı aksam kodu yazili değilse iki raporda uygun değildir.

Hocam ehliyetimi bugünaldım B engelli olarak kodlarda bunlar yazıldı benim merak ettiğim araç alabilecek miyim

Üst Alt