@wer, Akıllıca olan bilimsel veriler, bilgilerdir. Onda bu oldu, bunda şu oldu, şöyle biri böyle oldu demek boş laf ve asıl cahilliktir güzel kardeşim. Biz şarlatana şarlatan deriz. Bir daha söyleyeyim: herhangi bir nörodejeneratif hastalığı bioenerji ile metafizikle tedavi ediyorum diyen şarlatandır.
Araştır ne demek yahu? İddia sahibi kimse ispatını o yapar.
Bir iddia da ben söylüyorum: Ocak ayının ikinci pazartesinde, gece saat 02:38'de, Ilgaz Dağı'nın tepesine düşen 18. kar tanesine dokunursan görünmez oluyorsun. Olmaz diyen aksini ispatlasın.
Günün anlam ve önemine binaen:
@gannicus,
Kimse modern tıbbın her şeye çare bulduğunu iddia etmiyor. Kimse modern tıbbın her tıbbi anomaliyi de teşhis ettiğini de iddia etmiyor. Konuyu bağlamından ayırmamak lazım. Soru şu: "MS veya benzeri mesela kas hastalıkları bioenerji veya soyut bir takım varsayımlarla tedavi edilebilir mi edilemez mi?" Yoksa sabaha kadar yazalım, kanserden, kalp yetmezliğinden insanlar yaşamlarını kaybediyor, tıb bunlara yetersiz kalıyor...
Şu doğal veya kaçınılmaz olarak durumu meşru kılmıyor: Madem ki modern tıb bazı durumları teşhis veya tedavi edemiyor o halde akıl dışı yöntemlere başvurabiliriz. Yahu olur mu bu? Yazık değil mi umutlarınıza, paranıza, enerjinize vs.
Yahu bu arada isteyen istediğini yapsın, isteyen kekik isteyen başka bir ot içsin. İsteyen ise enerji göndersin. Hatta 7 kuyudan su çekip yarasa bacağı yesin. Ancak biri bunları yapıp tedavi ediyorum diyorsa biz de ona münasip bir biçimde yanıt verebiliriz.