Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastaları zihinsel engelliler statüsünde EKPSS'ye girebiliyor mu?

mustafa emin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ms hastasıyım.%42 engelli raporum var.zihinsel engelli ekpss ye ''2014'' giremedim.normal engelli sınavına girdim.60 dk. Soruların yarısına bile bakamadım.zihinsel engelli ekpss ye girebilirmiyim?

%40 ve üzeri olan tüm engelliler EKPSS ye girebilir.

Zihinsel engelliler sınava girebilir.
Raporun %40 ve üzeri olması yeterlidir.
Bununla birlikte bir çok yayın evinin zihinsel engelliler için soru bankası ve konu anlatımlı kitapları bulunmaktadır.
Örnek olarak; Yargı yayınları.

Merhabalar..
Normal engelli dediğiniz EKPSS genel görme işitme kitapçığından mı demek istiyorsunuz? Yani normal engelli sınavı hangisi oluyor?
Ms hastasıysanız neden Zihinsel engelli kategorisinden girmek istiyorsunuz?
Eğer Ms ve zihinsel engelliyseniz raporunuzda bu yazıyor mu?
Eğer yazıyorsa neden sınava genelden girdiniz?

Siz benim sorularımı cevaplarsanız ben de sizinkileri cevaplarım :)

ben bu sene içinde engelli raparu aldım.ms hastalarının alabileceğini bilmiyordum
iyne kontrolüme gelen hemşire hnm,enggelli raporu alabileceğimi söyledi
raporu aldım ve bu sene olan ekpss ye girdim
pek bir bilgim olmadığı için sizlere çok teşekkür ederim
böyle bir platform olduğunu da bilmiyordum yeni öğrendim
normal engelli sınavından söylemek istediğim sanırım işitme engellilerinin
girdiği sınav.
ms hastalığı nörolojik bir hastalık olduğu için zihinsel engellilerin girdiği EKPSS ye girmek istiyorum
raporumda ''süreğen'' yazıyor
tekrar rapor mu almam lazım bilmiyorum

Mustafa Emin;
Evet raporunla Ekpss'ye girebilirsin.
Yalnız atladığın bir durum var MS kas hastalığı bununla birlikte süreğen olması senin zihinsel engelli olduğun anlamına gelmiyor.
Zihinsel engelli olarak sınava girmen imkansız olarak gözüküyor burada sorunlarını güzel bir şekilde sorunlarını dile getirebiliyorsan herhangi bir zihinsel problemin yoktur diye düşünüyorum.
Sınavda soruları yetiştirememin sebebi ise hazırlıksız girmenden kaynaklanıyor olabilir.
Şimdi sınav sistemini gördün ders çalışmaya başla böyle gereksiz şeylerle uğraşmak yerine.
Bol bol kitap oku okuman hızlansın zamanla okuyup anlamanda daha erken olmaya başlayacaktır.
Kitap okumayı sevmiyorsan test çözmeye başlasan iyi edersin.

Çünkü zihinsel engelli olarak sınava giremeyeceğin açık ve net bir şekilde ortada.

Evet şimdi oldu..
Arkadaş EKPS'ye girip giremeyeceğini sormuyordu,zihinsel engelli kategorisinden girip giremeyeceğini soruyordu.
Zaten EKPSS'ye girmiş.
Engel durumunuz neyse o bölümden sınava giriyorsunuz.
Bu durumda sizin raporunuzda zihinsel engelli ibaresi olmadığı için o bölümden zaten giremezsiniz.
Ancak zihinsel engelliyseniz girebilirsiniz.
Onda da sizin bir şey yapmanıza gerek yok raporunuzu sınav için kayıt yaptırırken verdiğinizde,
onlar raporunuza göre hangi kategoriden gireceğinizi belirliyor.

benımde raporumda ruhsal ve duygusal yazıyo ama osym de zıhınsel yazıyor o nasıl oluyor pekı ben kura için başvurmustum paık atak ankesıtye bozuklugu var bende bıde tek kulagıum tam sagır :(

Ruhsal duygusal da psikologla alakalı değil mi?
Ankesitye bildiğim kadarıyla kişilik bozuklukları.Panik vs.
Bu durumda zihinle alakalı zaten.

Bir de konunun başlığı içeriğiyle alakasız.

şizofreni hastasıyız zihinselden giremedik ms giremez

gül hanm teşekkürederim,gizem hanım ms hastalarının zihinsel engelli raporu alamayacağını yazdı
benimde konu hakkında bilgim olmadığı için,kendi yorumumla hastalığıma nöroloji bölümü baktığı için
zihinsel engelli kategorinde ekpss ye girmem gerektiğine kanaat getirmiştim,
anladığım kadarıyla engelli raporumu değiştirip ancak zihinsel engelli ekpss sine girebileceğim
fakat ms hastalarına zihinsel engelli raporu verilmemekte....

bende atipik psikoz var o neye giriyor arkadaslar

bende anlama guclugude var bırak ılk okul matematık sorunusu dahı cozemıyom halım ne olcak allah bılır

pekı paranoya kardes zıhınselden kımler gırebılıyor ne ms ne sısofrenı ne ankesıtye kımler gırebılıyor akıl saglıgı %100 bozuk olanlarkaldı anonlar gırebılır ne bıcım sıstem bu ya

girenler zihinsel hastalıgı olanlar mental reterdasyon v.s bazı şizofreni hastalarıda zihinselden girdiler onlar açıklasın

Ben de şöyle bir soru sormak istiyorum. Bir kişi zihinsel kategoriden sinava girse ve memurluğa atansa. Bu kişi memur olarak hangi işleri yapabilir? Ha bir de su var. Zihinsel problemi olan kişiye çok basit sorular soruluyor bir çoğu kişi de bu yüzden zihinselden sinava girmek istiyor. Peki bu kişiler nasil lisans bitirebiliyor?

Üst Alt