Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motosiklet kullanmak tehlikeli mi?

Ş!zofren

Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
229
Bende B sınıfı ehliyet var ama araba sürmede de çok acemiyim tecrübem yok ve arabalar pahalı olduğu için de alamadım tecrübe edinemedim

Daha uyguna motosiklet alıp onla şehir içinde gezerim yavaş sürerim diyorum fakat bana yine de motosiklet kullanımı çok tehlikeli diyorlar beni vazgeçiriyorlar

Haklılar, şuan bunu yazmamı sağlayan şey bir motosiklet kazası.
Hep aynı şey söylenir biliyorum kaza olacaksa motosiklette de denk gelir, arabada da yüksek hızlı trende de.
Ancak ülkemizde motosiklet kültürü yok. Motosiklet kullanıcısında da yok, trafikteki diğer sürücülerde de yok, yolları yapan yönetimde de.
Bir motosikleti diğer araçlardan avantajlı kılan ne varsa (ufak olması, çevik olması, trafikte yer kaplamaması vb.) aynı zamanda onu tehlikeli kılan etmenlerdir.
Yazmakla anlatmakla bitmez, zaten doktorum izin verse ben yine ilk fırsatta bir tane motosiklet alırım orası da ayrı bir husus.
Çevrenizde değer verdiğiniz insan varsa bu araçtan uzak durun.

Kullanmayı bilmeyene tehlikeli bana göre değil. İstanbul gibi şehirde aktif olarak kullanıyorum yaz - kış 10 senedir kullanıyorum. Acemilikte yaptığım ufak tefek kazalar ve çanakkale gelibolu da yaptığım tek büyük kazam var. Ekipmanları tam olarak giydiğim için ufak tefek sıyırıkla atlattım. 9 senedir kazam yok. 2018 de ege akdeniz turu yaptım. Adanaya kadar gittim sonra istanbula kadar aralıksız sürdüm. Memlekete karadenize defalarca gittim geldim keza izmirede aynı şekilde. Şehirler arası daha rahat şehir içi 2 kat dikkat istiyor.

Pandemi zamanı motor satışları patladı. Hali ile piyasaya da uçtu gitti. Bireysel olarak kullanılan araç olduğu için. Trafik derdi yok, park derdi yok. Yavaş giderseniz kaza yaparsınız. Trafiğin akış hızına ayak uydurmanız gerekir. Tecrübe ve gözlemem bu yönde.

:rolleyes: Motosiklet kullanmayı bilmem ve binmekten de korkarım. Mahalleden arkadaş , sürat motoru kullanırken arkasına oturdum. Taksim'e giden tünelde İbre 145 KM'ye ulaşınca kafama fazla geldi. "Yavaşla git olm ; kaza yapacağız" diye bağırdığımı hatırlıyorum. Ondan sonra bir daha motosiklete binmedim. Bu aracı profesyonel şekilde kullanabilenlerin trafiğe çıkması lazım. Bir de bazen gözlemliyorum. Motoru kullananda kask var ama arkasında oturanda yok. Buna da dikkat etmek lazım. Bir de motokurye olarak çalışanların trafikte yaşadığı zorluklar var. Bu da farklı bir münazara konusu olabilir. Ama burada bırakıyorum.

Son düzenleme:
Motor kullanmak tehlikelidir. Sen ne kadar dikkat edersen et. Karşındaki hata yapınca bedelini sen ödersin. Kalıcı sakatlanmalarda olabilir. İlçe de ve ya küçük yerde yaşıyorsan düşük cc de motor alabilirsin. Alacaksanda japon markaları almanı tavsiye ederim. Son sahibi sen olmazsın.

Dostum 8 yıl motor kullandım kaza yapmadım hiç. Arabaya gectim ilk ayımda kaza yaptım.
ama arabayla kaza yaptıgımda bana hiç birşey olmadı. Aynı kazayı motorla yapmıs olsam kesin biyerlerim kırılırdı. Yani motor kesinlikle tehlikeli.
@Alman manipüle etme insanları. istediğin kadar iyi kullan. Kendini bilmez sürücünün birinin tekerleğine dokunmasına bakar iş veya yağmurda camurda tekerleğinin kaymasına, yolda denk gelen kücük bir tasa veya tank slappera.

bu ülkede "altın elbiseli adam" bile motor kaszasında öldü ki günümüzde sürekli görüyoruz motorda ün yapmıs insanlar motor kazasında ölüyorlar.

@emrem72,

Yazdıklarımı iyi oku sonra yorum yap hakkımda milleti manipüle ettiğim yok. Kaza da yaptım diyorum millet gibi cıbıl cıbıl kullanmıyoruz. Araba kullanmayı öğren öyle çık trafiğe o zaman. Büyük kazada 10 metre sürüklendim yerde ufak tefek sıyırıkla atlattım. Bir yerlerim kırılmadı. Senin mantığından hareket edersek araba kullanmakta tehlikeli. İstanbuldan izmire gidene kadar bitmeyen sağanak yağışta kullandım motoru. Yağmurlu havada kazam yok. Altın elbiseli adamın nasıl öldüğünü de biliyorsundur hıyar bir araç sürücüsü yolun ortasında koştururken vurması sonucu öldü malesef. Kusur burada motor değil arabayı kullanan denyonun köprünün ortasında koşturması yüzünden oldu. Motorunu iyi tanırsan ona göre sürersen ölümlü kazaya karışman düşük olasılık.

yani benim çok bilmiş zeki süperbike kullanıcısı yobaz arkadasım. motorla ölünebiliyor bir baskasının yaptığı mallık yüzünden dimi. bana böyle atarlı giderli konusmadan önce bi sakin ol sonra gel bana şekil şukul yap ibiş @Alman

Ben motosiklet alsam yavaş sürerim kaza yapmam diyordum ama trafiğin akışına göre hız yapılıyor haklısınız orası da doğru

Benim Katlanır bisikletim var duruyor bodrumda
Yaşadığım yerde yollar engebeli bayır o yüzden kullanmak zor geliyor

Motorsikletin iki turlu tehlikesi var.
1. si kullanacisini adrenalin bağımlısı yapip tehlikeli sürüşe yonlendirebiliyor.
2.si malesef ülkemizde saygi ve kurallara uyma yerlerde surundugu için iki teker kullanıcıları adam yerine konulmuyor

@Ş!zofren,

Yukarıda da görüldüğü üzere bizim ülke motosiklet kullanımı için halen hazır değil.
Bu bildirdiğin için söylemek gerekirse motosikletler engebeli ve hasarlı yollar için üretilmediğinden kendini yerde bulma ihtimalin daha da artacak.
Motor hacmi düşük alırım demiştin, yolda eğim oranı arttıkça motosiklet zorlanacak seni de zorlayacak hatta 50cc civarında bir tane alırsan eğime bağlı yokuşta kalma ihtimalin bile var.
Asfalt soğuk olduğunda, hafif nemli olduğunda, yağmuru söylemiyorum bile yol tutuşun düşüşüyle senin de düşmen benzer oranda artacak.

Elbette bu kadar kötümser olmaya gerek yok lakin ben düşmeden tecrübe ederim, sağdan sağdan giderim diyorsan onu unut. Hiç hatan olmasa da yollar bomboş da olsa o motosiklet bir şekilde yan yatacak hazırlıklı ol.

Scooter olayına sinir oluyorum bende bazen yasaklansa dediğim oluyor ne yollar uygun ne de sürenler nerede nasıl süreceğini bilmiyor

Üst Alt