Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler sürücüler Doblo vb. araç kullanabilir mi?

feti papağan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
monuküler sürücü ehliyelir miyim yada tim var ruhsat da hususi kamyonet geçiyor doblo yürü aracı kullanabikullanmak içi ne yapmalıyım işim gereyi kullanmam lazım sadece hususi otomobil mi kullanmam gerekir

Bildiğim ticari araç kullanamaz yani ticari taksi ve dolmuş ambulans gibi

Sürücü yönetmeliği'nde sınırlama şu şekilde:

ç) Monoküler kişiler;
1) Birinci grup sürücü belgesi sınıflarından alabilir.
2) Ambulans, resmi veya ticari araç kullanamaz.
3) Kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıklarının denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler kodu yazılır.
4) Kullanacakları araçların içinde, sağında ve solunda olmak üzere en az 3 adet ayna bulunması zorunludur.
5) Sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz tabibinden sağlık raporu almaları zorunludur.
6) Kullanacakları araçların azami hız sınırları; yerleşim yeri içinde 50, yerleşim yeri dışında 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.

Bence de olmaması lazım ama ruhsatta kullanım amacı olarak yük nakli hususi yazdığı için sorun olmaz . Tabi bazı polisler sorun cikartmasalar çünkü ben gece kullaniyordum aracı polis durdurdu dedi aracı bagllıyacam gece araç kullanamazsin . Dedim yargıtay dan karar var dedi belki eski karardır bu kabul etmem . Dedim cezami yazın bari aracı baglamayin ceza iptalini isterim ve alanda var deyince .başka bir trafik polisine sordu dedi tmm git ama bi daha kullanma dedim tmm tabi dinlemedim halende kullanıyorum. Çünkü yasal hak verilmiş ve gece kullanımımda sorun yaşamıyorum.

Üst Alt