Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyetimi B sınıfı ile değiştirebilir miyim?

murat2854

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba benim monüküler b ehliyetim var yeni sağlık raporu aldım b sınıfı ehliyet alabilir yazıyor şimdi ehliyetimi değiştirebilirmiyim yani normal b alabilirmiyim teşekkürler

Raporunuzunda gözlerinizin görme kapasiteleri ile ilgili tanı ya yer verilmiş mi, verilmişse ve bu değerler sürücü yönetmeliği 'ne göre monokülerden normal ehliyet geçmenize engel değilse B sınıfı ehliyet alabileceğinize dair raporda almışsınız, bence geçebilirsiniz. Verilmemişsede yinede B sınıfı ehliyet alabileceğiniz söylenmiş, emniyete götürüp sürücü belgenize ve dosyanıza işlettirmeyi deneyin...

ben 3 ay önce B sınıfı ehliyet aldım monookülerim
ama B sınıfı ehliyetimde mono oküler ibaresi mevcut

raporumda şu yazıyor sol göz ezotropya+amblyobi görme kesinliği sağ tam sol 0.2 b sınıfı ehliyet alabilir diyor

B ile H arasında bir fark yok ki sizin açınızdan. Neden değiştirme prosedürü ile uğraşasınız ki?

h demedim bülent bey b monüüler ehliyeti normal b ehliyetle değiştirecem dedim çünkü monüküler ehliyette bazı kısıtlamalar var yıllık göz raporu gece araç kullanma gözlük ile araç kullanma bu gibi kısıtlamalar var

Pardon, ben yanlış anladım. Bir gözün görmemesi halinde Monoküler ibaresi mutlaka düşülür sürücü belgesine. Ama eldeki raporda görmeye dair bir tespit yoksa, şansınızı deneyebilirsiniz. İhtimal vermem ama, Emniyet'tekilerin gözünden kaçarsa, şans...

B ehliyeti için bir gözün tam görmesi diğerinin 0.2görmesi yeterli. Bende 0.2 gören tek gözün ve diğeri tam gören gözüm ile b ehliyetim vardı. Az gören gözüm tamamen görmez oldu. özel hastaneden aldığım rapor ve ehliyetle emniyet trafik şubeye gittim. Gerekeni orada yapıyorlar. Sende raporun ve ehliyetinle git. Gerekeni yaparlar. Her sene rapor almaktan kurtulursun. Gece araç kullanma ve araç sürme surme sınırı ve stiker etiket mahkeme tarafından iptal edildi. Hayırlı olsun.

Üst Alt