Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler %40 rapor ile H sınıfı ehliyet ve araç alımı..?

Fungle

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Benim sağ gözüm tümör nedeniyle alındı ve sağ kulağımda %100 duymuyor. %40 raporum var (%49 vermeleri gerikiyordu) ve ehliyet almak istiyorum. Kafama takılan bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

- Bu şartlarda h sınıfı ehliyet alıp ötv den muaf olabiliyor muyum ? Ötv den muaf olmak için h sınıfı şart mı ?

- H sınıfı almam durumunda otomatik vites araç almam şart mı manuel alamıyor muyum ?

- H sınıfı üzeriden aldığım aracı aile dışındaki kişiler de kullanabiliyor mu ?

- Bu şekilde alınan araçlarda bir motor üst sınırı vs. var mı ? Gece araç kullanımı veya kendi aracım dışındaki araçları kullanmamda sınırlamalar var mı ?

Teşekkürler.

Verdiğiniz bilgiler ışığında siz ÖTV.siz araç alamazsınız.
Doktor raporunda ne yazıyorsa o şekilde araç alabilirsiniz.
H sınıfı ehliyet de alabilirsiniz. B Sınıfı ehliyette alabilirsiniz ancak ticari araç kullanamaz ibresi ehliyetinize yazılır..

Her halükarda H sınıfı ehliyet alsanız dahi ÖTV muafiyet hakkınız yok. B sınıfı ehliyet veriliyorsa ki almalısınız. Manuel vites için...

''Ticari araç kullanamaz'' ibareli B monoküler olur diye düşünüyorum.
H olsa da zaten Mr.No arkadaşımızın dediği gibi ötv muafiyet hakkınız yok.

Çok teşekkürler.

Peki monoküler b ehliyet ile gece araç sürebiliyorum değil mi ? Yada bana ait olmayan aracı kullanabiliyor muyum, plaka da engelli ibaresi olması şartı var mı ?

her sene gece araç kullanabilir yazan doktor raporu alıp trafikte dosyana işlet gece gündüz sana yada başkasına ait aracı istediğin gibi kullan engelli ibaresi die bişe yok artık b sınıfı ehliyet al zaten ÖTV muafiyetin yok h sınıfı alıp rahat rahat araç kullanmaktan mahrum olma... ;)

Çok teşekkürler arkadaşlar.Son bir sorum var, ben bu raporu sağlık ocağından alabilir miyim ? En kötü özelden alabilme durumum var mı birde sadece göz doktoruna mı görünmem gerekiyor ? Devlet hastanesine girersem 1 hafta uğraşırım gibi gözüküyor.

Özelden ya da devlet hastanesinden alınabiliyor,ancak sağlık ocağı konusundan emin değilim.

özel den aldım bende raporu, her özel hastanede fiyat farklı bun söyleyeyim. Devlette uğraşıp boşuna zaman kaybetme özelden al 30 dk biter işin sonra onu trafiğe götür sırada bekleme oradaki görevli memura engelli olduğunu söyle engelli kartın varsa göster öncelik tanınıyor. kısa sürede işin biter.

Gece de rahat rahat araç kullanabilirsin.

[FONT=sans-serif]Monoküler ehliyeti olanlar gece araba kullanamaz mı?[/FONT]
[FONT=sans-serif]cevap kullanabilir linkler altlarında incelemen de fayda var.[/FONT]

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/54467-monokuler-ehliyeti-olanlar-gece-araba-kullanamaz-mi.html

[FONT=sans-serif]Monoküler sürücüler artık gece de araç kullanabilirler?[/FONT]

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/7624-monokuler-suruculer-artik-gece-de-arac-kullanabilirler.html

[FONT=sans-serif]Monoküler ehliyeti olanlar her yıl rapor almak zorunda mı?[/FONT]

Monoküler ehliyeti olanlar her yıl rapor almak zorunda mı?

[FONT=sans-serif]Monoküler sürücülerin araba camlarında stikırlar olmazsa cezası nedir? [/FONT]
[FONT=sans-serif]stikır zorunluluğu kalkdığını yazmışlar...[/FONT]

Monoküler sürücülerin araba camlarında stikırlar olmazsa cezası nedir?

[FONT=sans-serif]linklerden inceleyebilirsin...[/FONT]

[FONT=sans-serif]zamanım olmadığı için cevapları yazamadım kusura bakma... [/FONT]

[FONT=sans-serif]daha geniş bilgiyi sağ üstte ara kısmına monoküler yazıp sitedeki daha geniş konu başlıklarına ulaşabilirsin.[/FONT]

Üst Alt